Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018

Με τα ψέματα των Υπουργών Άμυνας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν αντιμετωπίζονται τα προβλήματα που προκαλούν στους φαντάρους

Μιλώντας στο asfalistiko.gr και στους Αγλαΐα Κυρίτση και Μιχάλη Σιάχο ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας δεν έκρυψε την εμπάθεια του για το Κίνημα των Φαντάρων.
Ήταν χαρακτηριστική η επιθετικότητα του ΑΝΥΕΘΑ που οικοδομεί το προφίλ ενός ήπιου πολιτικού όταν τόνιζε: 
"Υπάρχουν διάφορες καταγγελίες που προέρχονται από μια οργάνωση που αναφέρεται στις Ένοπλες Δυνάμεις, συνήθως με ανακρίβειες". 
Για να ακολουθήσει μια απροσχημάτιστα ακραία φιλοκυβερνητική προπαγάνδα, που όχι μόνο επιχείρησε να ωραιοποιήσει τα κακώς κείμενα, αλλά επεδίωξε τον πλήρη αποπροσανατολισμό.
Εμείς, ως ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ θέτουμε δημόσια τα εξής ερωτήματα στους Υπουργούς Άμυνας Π.Καμμένο και Δ.Βίτσα και περιμένουμε τις απαντήσεις τους.
Είναι ή δεν είναι αλήθεια ότι:
1. Έχουν πολλαπλασιαστεί τα κρούσματα στρατοπέδων με κοριούς;
Το τι συνέβη στο ΚΕΠΒ Θήβας στην Σειρά Νοεμβρίου είναι ένα χαρακτηριστικό επεισόδιο.
Μάλιστα, υποχρεώνουν τους φαντάρους να αγοράζουν οι ίδιοι φάρμακα για να καταπολεμήσουν τους κοριούς. Η επικινδυνότητα των φαρμάκων και η αθλιότητα της διοίκησης προκάλεσαν την νοσηλεία για μέρες συναδέλφου στο 401 ΣΝ, με αναπνευστικά προβλήματα.
2. Η ποιότητα και η ποσότητα των προσφερόμενων γευμάτων είναι απαράδεκτα. Χαρακτηριστικά τα όσα συνέβησαν στο ΚΕΝ Μεσολογγίου όταν το γεύμα που προσφέρθηκε σε εκατοντάδες συναδέλφους περιείχε σκουλήκια.
3. Συχνά το πρωινό των φαντάρων είναι υποτυπώδες. 
Δικαιώθηκαν οι συνάδελφοι  στην 8η ΕΑΝ Καλπάκι για τα όσα κατήγγειλαν.
4.  Τα ρούχα και οι αρβύλες που δίνονται στους συναδέλφους είναι λιγότερα εδώ και χρόνια. Καταρχήν, έχει καταργηθεί το δεύτερο -εξίσου απαραίτητο- ζευγάρι αρβύλες, ενώ συχνά στους νεοσύλλεκτους στρατιώτες παρέχονται μεταχειρισμένα και "ταλαιπωρημένα είδη".
5. Οι εγκαταστάσεις είναι παλιές και κακοσυντήρητες. Επιπλέον, η κατάσταση από άποψη υγιεινής είναι απαράδεκτη, καθώς η πρώτη μάχη που μαθαίνουν οι νεοσύλλεκτοι είναι "η μάχη της χλωρίνης", αφού τα απορρυπαντικά είναι ανύπαρκτα.
6.   Το κόστος της υποχρεωτικής στράτευσης στην παραμεθόριο είναι υπερβολικά μεγάλο και μεγεθύνεται εξαιτίας δύο παραγόντων:
  • των άθλιων συνθηκών που επικρατούν στις μονάδες (που σε υποχρεώνουν να αγοράζεις φαγητό, νερό, δεύτερο ζευγάρι αρβύλες, διάφορα είδη για την αντιμετώπιση του ψύχους κλπ). 
  • του κόστους μετακίνησης σε εξόδους και άδειες. Σε πολλές μονάδες στον Έβρο και τα νησιά, ενώ υπηρεσιακά οχήματα μεταφέρουν δωρεάν τους στρατιωτικούς και το πολιτικό προσωπικό, δεν κάνουν το ίδιο με τους στρατιώτες. Αυτό σημαίνει ότι ο φαντάρος σε κάθε έξοδο πρέπει να πληρώσει καταρχήν τουλάχιστον 10 ευρώ μόνο για ΤΑΧΙ!  
7. Ακόμη χειρότερα είναι τα πράγματα όσον αφορά τις άδειες, καθώς εξαιτίας της κατάργησης των δωρεάν αεροπορικών εισιτηρίων-καταστάσεις επιβίβασης ο φαντάρος υποχρεώνεται να καταβάλλει 150-200 ευρώ στο ιδιωτικό μονοπώλιο των αεροπορικών μεταφορών. Ακριβά όμως είναι και τα πλοία, για τα οποία επιπλέον δεν είσαι σίγουρος αν θα ταξιδέψεις εξαιτίας της άθλιας κατάσταση τους.
Να θυμίσουμε, ότι τα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που σήμερα συγκυβερνούν διαμαρτύρονταν όταν τις καταστάσεις επιβίβασης. Για τις οποίες περιόριζαν δραματικά οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΔΗΜΑΡ.
8. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει απογειώσει την εργασιακή εκμετάλλευση των φαντάρων. Με τα προπαγανδιστικά τεχνάσματα περί "κοινωνικού ρόλου του Στρατού¨αντικαθιστά το κράτος και τους Δήμους με τη δωρεάν εργασία των στρατιωτών.
9. Να θυμίσουμε ότι τα ΚΑΑΥ είναι οι Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις που μεταθέτουν - αποσπούν τους συναδέλφους φαντάρους ως Υπηρετικό Προσωπικό για να κάνουν Δωρεάν Διακοπές οι αξιωματικοί!
Ο ΣΥΡΙΖΑ ως Αντιπολίτευση είχε δεσμευτεί ότι θα Καταργούσε την ενασχόληση των στρατευμένων σε οτιδήποτε δεν είχε να κάνει με τις αυστηρά στρατιωτικές τους υποχρεώσεις.
10. Το αίτημα για αμοιβή των φαντάρων στο ύψος του βασικού μισθού, σε συνδυασμό με την πλήρη ασφαλιστική τους κάλυψη-ένσημα και την εγγραφή στο Ταμείο Ανεργίας μετά την απόλυση είναι Αναγκαίο ή όχι;
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΑΙ - Ενωθείτε Μαζί μας 
στο ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Μόνο Διεκδικώντας συλλογικά και αποφασιστικά μπορούμε να βελτιώσουμε την κατάσταση και την χακί καθημερινότητα.
Συνάδελφοι, έχουμε Δικαιώματα ως Πολίτες με Στολή και Αγωνιζόμαστε για αυτά.
Μόνο με κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό, με το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και τη συμβολή της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ μπορούμε να σταθούμε με Αξιοπρέπεια απέναντι σε κράτος, κυβέρνηση, Στρατό και στρατιωτικό κατεστημένο.
Να φτιάξουμε ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΦΑΝΤΑΡΩΝ-ΝΑΥΤΩΝ-ΣΜΗΝΙΤΩΝ σε όλα τα στρατόπεδα, τις μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας και τα πλοία του Π.Ν.
Να βγούμε μαζικά στην Αναφορά Παραπονούμενοι, να δημοσιοποιήσουμε την Αυθαιρεσία και το Παράλογο του Στρατού.
Να σταθούμε ενωμένοι και μαχητικά απέναντι στον πόλεμο και τον εθνικισμό, το φασισμό και τον ρατσισμό, στην κυβερνητική πολεμοκαπηλεία και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που φέρνουν την καταστροφή και την προσφυγιά, πόνο και αίμα! 
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ 
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 
Τηλ: 6932 955437 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου