Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018

Afrin: 19 ημέρες επιχειρήσεων, 19 νεκροί και 73 τραυματίες για τους Τούρκους (3 Video με βολές πυραύλων)

Ακόμη δύο Τούρκοι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν σήμερα στις επιχειρήσεις στο Κουρδικό Καντόνι του Afrin ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των νεκρών από την ημέρα που ξεκίνησε η εισβολή στους 19.
Πιο αναλυτικά σύμφωνα με πληροφορίες στις σημερινές μάχες με τις δυνάμεις των Κούρδων σε διαφορετικά μέτωπα σκοτώθηκαν δύο στρατιωτικοί και τραυματίστηκαν 11 από πυρά όλμων και αντιαρματικούς πυραύλους.
Μάλιστα το βράδυ της 7ης Φεβρουαρίου το γραφείο τύπου των δυνάμεων των Κούρδων δημοσίευσε μια επίθεση σε Τουρκική ομάδα με αντιαρματικό σοβιετικό/ρωσικό πύραυλο στο χωριό Qastal Khadriyah στην περιοχή Bulbul στα βόρεια σύνορα του Καντονιού με την Τουρκία.

Όπως φαίνεται από το βίντεο ο πύραυλος πλήττει σημείο όπου Τούρκοι στρατιώτες και τεθωρακισμένα οχήματα έχουν συγκεντρωθεί σε ένα ύψωμα. Την προηγούμενη ημέρα οι Κούρδοι επιτέθηκαν πάλι με αντιαρματικό πύραυλο σε στόχο στην περιοχή Ali Bhiskah στην περιοχή Rajo στο δυτικό Afrin, στην περιοχή Jinderes στα νοτιοδυτικά.

Δύο ημέρες νωρίτερα στις 5 Φεβρουαρίου οι Τούρκοι έχασαν ακόμη δύο στρατιωτικούς ενώ απώλεσαν και δύο ΤΟΜΑ τύπου ACV-15 εκ των οποίων το ένα καταστράφηκε και το άλλο αποτέλεσε λάφυρο των Κούρδων. Μέχρι την 7η Φεβρουαρίου 2018 οι Τούρκοι είχαν συνολικά 19 νεκρούς και περισσότερους από 73 τραυματίες.




http://www.viadiplomacy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου