Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018

ΒΙΝΤΕΟ: Σημαντικές απώλειες του Τουρκικού στρατού στις συγκρούσεις με Κούρδους αγωνιστές


Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι επιθέσεις των μαχητών του PKK στο Τουρκικό Κουρδιστάν παρά τις επιχειρήσεις του Τουρκικού Στρατού στο Κουρδικό Καντόνι του Afrin για 18η ημέρα. 

Σύμφωνα με το βίντεο που αποδέσμευσε το PKK στο Gerîla TV ομάδα μαχητών της Κουρδικής οργάνωσης επιτέθηκε με σοβιετικό/ρωσικό αντιαρματικό πύραυλο σε στρατιωτικό φυλάκιο του Τουρκικού Στρατού στον χιονισμένο όπως φαίνεται λόφο Koordine στην περιοχή Çelê (Çukurca) στην επαρχεία Hakkari στα σύνορα με το Ιράκ. 
Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στις 10.30 το πρωί της 1ης Φεβρουαρίου 2018 και από τον αντιαρματικό πύραυλο επλήγη ένα εμπορευματοκιβώτιο το οποίο οι Τούρκοι το χρησιμοποιούσαν για στέγαση. 
Το εμπορευματοκιβώτιο κατεστράφη ολοσχερώς και σύμφωνα με τους Κούρδους συνολικά 10 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν ενώ 5 ακόμη τραυματίστηκαν. Μετα την Κουρδική επίθεση ο Τουρκικός Στρατός εξαπέλυσε μπαράζ πυροβολικού και όλμων, ενώ οι σωροί και οι τραυματίες μεταφέρθηκαν εκτός του φυλακίου με ελικόπτερα S-70A-28D Blackhawk. 
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Τουρκικού Στρατού την 1η Φεβρουαρίου σκοτώθηκαν από επιθέσεις του PKK στο Τουρκικό Κουρδιστάν σε διαφορετικά περιστατικά συνολικά 4 στρατιωτικοί ενώ 7 τραυματίστηκαν.
Πρόκειται για τους ΕΠΟΠ Ali Aydar, Λοχία Hayrettin Dindar, ΕΟΠ Halil İbrahim Şık και ΕΠΟΠ Miraç Gürhan.
ΠΗΓΗ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου