Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018

Αθωώθηκε ο Αρχιλοχίας που Αρνήθηκε τα HOT SPOT: Γιατί πανηγυρίζει το Ακροδεξιό ΕΠΑΜ και στεναχωριέται η Εφημερίδα των Συντακτών;


Ποιοι φοβούνται την γενίκευση των αντιδράσεων εμπλοκής του Στρατού στα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης Προσφύγων;
Η καταδίκη του Ακροδεξιού, εθνικιστικού και ρατσιστικού ΕΠΑΜ δεν θα πρέπει να λειτουργεί ως δημοκρατικό πρόσχημα για την ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΠΕΙΘΑΡΧΙΣΗΣ των Φαντάρων-Μονίμων στον πόλεμο κατά των προσφύγων που διεξάγουν κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, καθεστώς Ερντογάν, ΗΠΑ, Ε.Ε.
Σειρά ερωτημάτων προκαλεί το δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών με τίτλο: 
"Αθώος στο στρατοδικείο ο ρατσιστής αρχιλοχίας" (07/02/2018), που υπογράφει ο Νίκος Φωτόπουλος.
Διαβάζουμε στο κείμενο του:
"Απότακτος στο πειθαρχικό, αλλά αθώος στο στρατοδικείο; 
Και όμως, το Στρατοδικείο Θεσσαλονίκης απήλλαξε χθες τον αρχιλοχία του στρατού ξηράς που κατηγορήθηκε γιατί αρνήθηκε να εκτελέσει υπηρεσία στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων του Δερβενίου, ξιφουλκώντας μάλιστα κατά της κυβέρνησης ότι είναι «δωσίλογη» και οι πρόσφυγες «τζιχαντιστές»! 

Οι στρατοδίκες έκαναν αποδεκτό τον ισχυρισμό του μόνιμου αρχιλοχία πως η υπηρεσία την οποία αρνήθηκε δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητές του. Ο ίδιος όμως παραπέμφθηκε στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα του στρατού και τιμωρήθηκε, σε πρώτο βαθμό, με τη διοικητική ποινή της απόταξης. Η υπόθεσή του αναμένεται τώρα να κριθεί πειθαρχικά και σε δεύτερο βαθμό, αλλά παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον η μεγάλη διάσταση απόψεων του στρατοδικείου με το πειθαρχικό συμβούλιο... 

Το παραλήρημα

Το πρωτοφανές για τα στρατιωτικά χρονικά περιστατικό άρνησης εκτέλεσης διαταγής (;) σημειώθηκε τον περασμένο Ιούλιο και απασχόλησε ακόμη και τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού.

Αξιοσημείωτο ότι ο μόνιμος υπαξιωματικός ακολούθως άρχισε να περιφέρεται με ένα προσωπικό του ξενοφοβικό και ρατσιστικό μανιφέστο σε διαφορά «πατριωτικά» ΜΜΕ και να καταγγέλλει τον στρατό και την κυβέρνηση.

Αναφέρει ο ίδιος σε αυτό: 

«Αρνήθηκα να εκτελέσω υπηρεσία στα hotspot Δερβενίου Θεσσαλονίκης.

Εφεραν στρατονομία να με συλλάβει στις 4 Ιουλίου 2017(...) δεν με συνέλαβε γιατί δεν είχαν ένταλμα, απλά με συνόδευαν όλη την ημέρα.
Ηρθε μετά από 5 ημέρες ο Α.ΓΕΣ με ελικόπτερο και ζήτησε να μου μιλήσει προσωπικά.
Σχηματίστηκε δικογραφία και με περνάν στρατοδικείο και πειθαρχικό, 30 Νοεμβρίου και 16 Νοεμβρίου αντίστοιχα.
Σκοπεύω να το δημοσιεύσω με κάθε τρόπο. Στην αναφορά μου γράφω ότι δεν ορίζονται από πουθενά τα καθήκοντά μου, αντιτίθεμαι στους προδοτικούς και αδέξιους χειρισμούς της δωσιλογικής αυτής κυβέρνησης, η οποία χρησιμοποιεί τις δομές φιλοξενίας ως κέντρα κράτησης και προάγει το δουλεμπόριο, στο οποίο πρωτοστατεί η Τουρκία.
Η Τουρκία χρησιμοποιεί μεταναστευτικές ροές ως γεωστρατηγικό όπλο εναντίον των Ελλήνων.
Δεν γίνεται καμία διαπίστευση αν οι άνθρωποι αυτοί είναι των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας ή τζιχαντιστές.
Εάν είναι και δημιουργήσουν τρομοκρατικά επεισόδια, το ότι περιθάλπονται από τον ελληνικό στρατό επισύρει ποινικές ευθύνες.
Η όλη αυτή κατάσταση αποδυναμώνει τις Μονάδες του Ελληνικού Στρατού. 
Α/λχίας (ΥΠ) Ευάγγελος Φώτης».


Αυτά υποστηρίζει ο Αρχιλοχίας που αναμασά χιλιοειπωμένες θέσεις της Ναζιστικής δολοφονικής συμμορίας Χρυσής Αυγής και του Ακροδεξιού, Εθνικιστικού, Ρατσιστικού ΕΠΑΜ, που μάλιστα έκανε κινητοποίηση.

Τι δε μας λέει όμως ο δημοσιογράφος και η Εφημερίδα των Συντακτών;
Καταρχήν, μήπως αυτές τις θέσεις για τους πρόσφυγες πρεσβεύει το ΓΕΣ και το Υπουργείο Άμυνας, κλιμακώνοντας τον πόλεμο εναντίον τους σε αγαστή συνεργασία με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ;
Την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του διήμερου «1ου Συνεδρίου Χερσαίων Δυνάμεων», το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων, με μέριμνα του Γενικού Επιτελείου Στρατού σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου. 
 Σε ομιλία Ανώτατου στρατιωτικού ε.α (πιο Ανώτατος αξιωματικός για την ιεραρχία του Στρατού Ξηράς δεν γίνεται) περιγράφτηκε το πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων αντιμετωπίζει το ζήτημα των Προσφύγων.
Ο ελληνο-τουρκικός ανταγωνισμός για τον έλεγχο του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου περιγράφηκε για μια ακόμη φορά ως "Τουρκική Απειλή". 
Σύμφωνα με αυτό το αφήγημα ανάμεσα στα δύο κράτη επικρατεί "Ασταθής Ειρήνη", για την ακρίβεια "μια διακρατική σύγκρουση χαμηλής έντασης". Η σύγκρουση αυτή διεξάγεται με όλα τα μέσα, οικονομικά-πολιτικά-στρατιωτικά. Πλέον ο ελληνικός στρατός καταγράφει νέα είδη απειλών: οργανωμένο έγκλημα, τρομοκρατία, παράνομους μετανάστες!
Οι παράνομοι μετανάστες συνιστούν μια "ήπια επίθεση, μια ενορχηστρωμένη επίθεση από την Τουρκία, ενταγμένη τη γενικότερη επίθεση".  
http://diktiospartakos.blogspot.gr 


Δεύτερο, ο δημοσιογράφος γράφει για "το πρωτοφανές για τα στρατιωτικά χρονικά περιστατικό άρνησης εκτέλεσης διαταγής"...
ΛΑΘΟΣ του Νίκου Φωτόπουλου, που πιάνεται" τουλάχιστον ΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΤΟΣ!
Από την πρώτη στιγμή που κυβέρνηση ενέπλεξε τον Στρατό στον πόλεμο κατά των μεταναστών, το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ κάλεσε τους συναδέλφους φαντάρους να ΑΡΝΗΘΟΥΝ την παροχή οποιασδήποτε υπηρεσίας. 
Είναι Δικαίωμα μας και Συνταγματικά κατοχυρωμένη η Άρνηση μας να Εμπλακούμε με οποιοδήποτε τρόπο στα ΗΟΤ SPOT.
Για αυτό τα Στρατοδικεία ΑΘΩΩΝΟΥΝ όσους δεν πειθαρχούν στις Παράνομες Διαταγές του Υπουργείου Άμυνας!  
Μάλιστα, υπήρξε κλίμα αρνήσεων φαντάρων στο Σκαραμαγκά, στη Θήβα, στη Θεσσαλονίκη και στα Γιάννενα. 
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήταν η μοναδική που τιμώρησε Φαντάρο γιατί συμμετείχε σε Αντιρατσιστική Διαδήλωση!
Και φυσικά, επειδή δε βόλευε  την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τον Ελληνικό Στρατό η δημοσιοποίηση αυτών των αντιδράσεων του Κινήματος των Φαντάρων, οι δημοσιογράφοι συστηματικά τις απέκρυψαν! 

Τέλος, αποκαλύπτεται ότι οι λεγόμενες Δομές Φιλοξενίας, τα HOT SPOT, είναι Στρατόπεδα Συγκέντρωσης τις οποίες μάλιστα, όχι μόνο δημιούργησαν οι Ένοπλες Δυνάμεις με τη δουλική εργασία των φαντάρων, αλλά τις Φρουρούν.
Και με επίσημη, δημόσια παραδοχή του Εκπροσώπου Τύπου του ΓΕΣ ο Ελληνικός Στρατός παίζει τον ρόλο της Αστυνομίας, μοιράζεται μαζί της την Καταστολή και Φύλαξη των προσφύγων.
Οπλισμένοι στρατιώτες και μόνιμοι αναλαμβάνουν αυτό τον ρόλο.
Είναι κάτι που επίσης ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ και ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΛΕ το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και το οποίο και πάλι απέκρυψαν οι δημοσιογράφοι.
Είναι κάτι που βεβαίως ανακάλυψε η Εφημερίδα των Συντακτών το 2018 (!), στην οποία διαβάζουμε:  

"Όπως έγινε γνωστό τότε από τον εκπρόσωπο Τύπου του ΓΕΣ, συνταγματάρχη Νικόλαο Φανό, οι δομές φιλοξενίας προσφύγων φυλάσσονται ενίοτε από τον στρατό, όπου οι αστυνομικές δυνάμεις δεν επαρκούν, και αυτό προφανώς αναδεικνύει και τον ανθρωπιστικό ρόλο του στρατού, του οποίου το στρατιωτικό προσωπικό προσφέρει τις υπηρεσίες του με αυτοθυσία, όπως σε φωτιές, σε πλημμύρες, φυσικές καταστροφές..." 


Εμείς Καλούμε Φαντάρους και Μόνιμο προσωπικό να ΑΡΝΗΘΟΥΝ την οποιαδήποτε συμμετοχή τους στον πόλεμο κατά των προσφύγων.
Διαβάστε με ποιον τρόπο:
Παράδειγμα νίκης των φαντάρων στο 401 ΓΣΝΑ ενάντια στα hot spot. 
ΟΣΟΙ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΔΕΝ ΠΑΝΕ!

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΣΤΟ 401 ΓΣΝΑ
Μετά την πρώτη αποφασιστική μάχη που δόθηκε να για να μην μεταβεί στρατιώτης στο hot spot της Μαλακάσας, κάτι το οποίο και επιτεύχθηκε, το δρόμο της μη αποδοχής της μετάβασης στο hot spot ξεκίνησαν να τον επιλέγουν μαζικά και άλλοι στρατιώτες. Καθώς αρκετοί στρατιώτες βγήκαν στην αναφορά και έθεσαν το ζήτημα της αντισυνταγματικότητας της μετάβασης τους στο hot spot. 
Η προσπάθεια εκφοβισμού των στρατιωτών είχε αποτύχει και οι φαντάροι που έβγαιναν στην αναφορά και έβαζαν ζήτημα αντισυνταγματικότητας μπορούσαν να εξαιρούνται από τις λίστες των hot spot.
Έτσι το ΓΕΣ και η διοίκηση του ΛΔ 401 άλλαξαν στάση και προσπάθησαν να ενσωματώσουν και να εξαγοράσουν τους στρατιώτες με άδειες. Το πώς στέκεται ο κάθε φαντάρος απέναντι σε τόσο σοβαρά ταξικά και πολιτικά ζητήματα είναι κάτι που θα κριθεί από τους υπόλοιπους στρατιώτες, από ταξικά και αγωνιζόμενα κομμάτια του λαού και από την δική του συνείδηση και στάση απέναντι σε όλους αυτούς. Το βασικό ερώτημα είναι ένα. Πως ενώ όσοι βάζουν ζήτημα συνταγματικότητας για την διάθεση τους στο hot spot της Μαλακάσας εξαιρούνται από τις λίστες των hot spot, αλλά η αντισυνταγματική διαταγή συνεχίζει να εκτελείται από την υπηρεσία χώνοντας άλλους φαντάρους. Σε αυτό πρέπει να απαντήσει το ΓΕΣ. Κανένας φαντάρος σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Φαντάροι και μόνιμο προσωπικό να αρνηθούν ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ την οποιαδήποτε συμμετοχή, την προσφορά οποιαδήποτε υπηρεσίας στο βρώμικο πόλεμο κατά προσφύγων-μεταναστών. Να Αρνηθούν την όποια συμμετοχή τους στα hot spot-στρατόπεδα συγκέντρωσης-καταγραφής-διαλογής-απελάσεων, τον ρόλο του φύλακα των ανθρώπων της τάξης μας. Τους καλούμε να υπερασπίσουν τα δικαιώματά τους, να υπερασπίσουν το Σύνταγμα και τον όρκο που έχουν δώσει απέναντι στον ελληνικό στρατό, ο οποίος σε καμιά περίπτωση δεν συνδέεται με την πραγματικότητα της φρούρησης και λειτουργίας των hot spot-στρατοπέδων συγκέντρωσης. Δεν πολεμάμε, Δεν εργαζόμαστε δωρεάν, Δεν γινόμαστε δεσμοφύλακες της τάξης μας. Να κλείσουν ΑΜΕΣΑ τα hot spot, να σταματήσουν οι απελάσεις, να ικανοποιηθούν τώρα όλα τα δικαιώματα των προσφύγων και μεταναστών. 
ΟΔΗΓΙΕΣ: ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑΘΕΣΗ-ΑΠΟΣΠΑΣΗ-ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΑ HOT SPOT ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΜΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ 
Μόνο στα στρατόπεδα συγκέντρωσης των ΝΑΖΙ στρατιώτες χρεώθηκαν και υποχρεώθηκαν στο ρόλο του Ανθρωποφύλακα. 
Δεν θα γίνουμε εμείς, ούτε ως Δωρεάν Εργατικό Δυναμικό ούτε ως Προσωπικό Λειτουργίας-Φρούρησης στα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης, ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ στην εκμετάλλευση-καταπίεση-φυλάκιση-διαλογή Προσφύγων-Μεταναστών, Δυνάστες και δεσμοφύλακες των ανθρώπων της τάξης μας. 
 Και με υπευθυνότητα ενημερώνει τι προβλέπει το Σύνταγμα, ποιο είναι το όριο των υπηρεσιών που προσφέρει ο Στρατευμένος στο πλαίσιο της Υποχρεωτικής Στράτευσης: 
 Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ
Σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ. 6 του Συντάγματος, κάθε Έλληνας που μπορεί να φέρει όπλα είναι υποχρεωμένος να συντελεί στην άμυνα της χώρας. Εκεί αρχίζει και τελειώνει κάθε υποχρέωση, αλλά και δικαίωμα, των στρατευμένων και του στρατού γενικότερα. Στην άμυνα της χώρας απέναντι σε ενδεχόμενη στρατιωτική απειλή. 
 Οι πρόσφυγες δεν αποτελούν απειλή για τη χώρα ούτε συντρέχει νόμιμος λόγος άμυνας της χώρας έναντι των προσφύγων. Αντιθέτως, αποτελεί καθήκον για τις πολιτικές αρχές της χώρας, η παροχή ασύλου στους πρόσφυγες και η προστασία της ζωής, της υγείας και της ασφάλειάς τους. 
Σύμφωνα με τη συνθήκη της Γενεύης, η πρόσφυγες έχουν απόλυτο δικαίωμα ελεύθερης διέλευσης και προστασίας της ζωής και της ασφάλειάς τους, από κάθε χώρα στην οποία εισέρχονται. Στο καθήκον της προστασίας τους, η Ελλάδα έχει δεσμευτεί συνυπογράφοντας τη συνθήκη αυτή και άλλες διεθνείς συνθήκες που αποτελούν πλέον διεθνές δίκαιο υποχρεωτικό για όλες τις χώρες που συνυπέγραψαν. Πρόσφατες επιμέρους συνθήκες, δεν μπορούν να αλλάξουν τα προβλεπόμενα στη σύμβαση της Γενεύης, δεδομένου ότι αυτά έχουν περιβληθεί τον ανώτατο Συντακτικό τύπο, έχουν συμπεριληφθεί στο Σύνταγμα της χώρας και έχουν αυξημένη τυπική ισχύ. 
Στο δε ελληνικό Σύνταγμα, ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν απόλυτης προτεραιότητας υποχρέωση της πολιτείας και θεμέλια λίθος του δημοκρατικού πολιτεύματος. Επιπλέον, η αποστολή στρατευμάτων εντός της χώρας και η ανάθεση σ’ αυτά πολιτικών καθηκόντων, παραβιάζει τον πυρήνα του Συντάγματος και οπισθοδρομεί την πολιτική κατάσταση της χώρας σε περασμένες, μαύρες δεκαετίες, πριν από την αποκατάσταση της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Κανένας νόμος δεν μπορεί να καταλύσει την κοινοβουλευτική δημοκρατία και να αναθέσει στο στρατό πολιτικά καθήκοντα. 
Για την αποφυγή ακριβώς τέτοιων διολισθίσεων, ο Συνταγματικός νομοθέτης προέβλεψε το άρθρο 120 του Συντάγματος, σύμφωνα με το οποίο, «Η τήρηση του Συντάγματος, επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων». Συνεπώς, η αποστολή στρατιωτικών τμημάτων για οποιονδήποτε σκοπό, πολλώ δε μάλλον, με σκοπό την άσκηση κατασταλτικών πολιτικών ή καθηκόντων περιορισμού και περιφρούρησης προσφύγων, αποτελεί πράξη παράνομη και αντισυνταγματική, καθώς παραβιάζει πλείστες όσες διατάξεις της εγχώριας και διεθνούς νομοθεσίας. 
Επιπλέον δε, η χρήση του στρατού για την άσκηση πολιτικών καθηκόντων, παραβιάζει τον πυρήνα του δημοκρατικού πολιτεύματος. 
Συνεπώς, νομίμως και κατ’ άσκηση συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων, οι στρατευμένοι μπορούν να αρνηθούν την άσκηση οποιουδήποτε καθήκοντος σχετίζεται με την υπηρεσία στα στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων (στους οποίους, ειρήσθω εν παρόδω, οι πολιτικές αρχές της χώρας, οφείλουν να εξασφαλίσουν ελευθερία, υγιεινή και ασφάλεια από κάθε επιβουλή). 
Επιπλέον, οι στρατευμένοι, πρώτοι απ’ όλους τους πολίτες, δύνανται νομίμως να αρνηθούν παράνομες και αντισυνταγματικές διαταγές, σε εφαρμογή του άρθρου 120 του Συντάγματος. 
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ 

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου