Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018

Δέκα εικόνες από το μεγαλύτερο αντιπολεμικό συλλαλητήριο της ιστορίας

Φωτογραφίες: Αρης Χατζηστεφάνου
15 Φεβρουαρίου 2003. Τουλάχιστον 10 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο διαδηλώνουν ταυτόχρονα ενάντια στην αμερικανική και βρετανική εισβολή στο Ιράκ.
Μόνο στο Λονδίνο οι διαδηλωτές ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο – περίπου όσοι και οι άνθρωποι που θα πεθάνουν τελικά από τον πόλεμο στο Ιράκ και τον εμφύλιο που θα προκαλέσουν Ουάσινγκτον και Λονδίνο για να εξασφαλίσουν την κυριαρχία τους στην περιοχή.
Με τους περισσότερους από τους συναδέλφους του BBC World Service κατεβήκαμε μαζί στο συλλαλητήριο. Τις ίδιες ημέρες η διεύθυνση του BBC απαγόρευε στα προβεβλημένα τηλεοπτικά στελέχη της να συμμετέχουν σε αντιπολεμικές συγκεντρώσεις.
Στην Ελλάδα η είδηση του συλλαλητηρίου πέρασε σχεδόν απαρατήρητη για τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων που ασχολήθηκαν – σχεδόν μονοθεματικά – με τις περιπέτειες του Γλύξμπουργκ.
Ο πόλεμος όπως και το μεγαλύτερο αντιπολεμικό κίνημα έδιναν ραντεβού στην ιστορία ενώ η ελληνική ιδιωτική τηλεόραση και οι πιο γνωστοί τηλεοπτικοί αστέρες της εποχής έδειχναν το αληθινό τους πρόσωπο.


https://info-war.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου