Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

H Δαμασκός ζητά Άραβες και Κούρδους να ενωθούν κατά των Τούρκων εισβολέων

Μετά από αρκετές εβδομάδες μυστικής στήριξης των Κούρδων από την κυβέρνηση της Δαμασκού, ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Συρίας Faisal Mekdad δήλωσε σε κρατικό ΜΜΕ ότι το “Afrin αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της Συριακής Δημοκρατίας” ενώ συμπλήρωσε ότι οι Άραβες θα πρέπει να ενωθούν με τους Κούρδους και να πολεμήσουν του Τούρκους εισβολείς στα βόρεια της χώρας.

Όπως δήλωσε ο Υφυπουργός “Επιβεβαιώνουμε ότι ο Συριακός Αραβικός Στρατός υπερασπίζεται κάθε μέτρο του Συριακού εδάφους και ότι η Συρία θα ξαναγίνει ένα ενιαίο κράτος όπως ήταν πάντοτε διαμέσω της ιστορίας”.
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων AMN τα Τουρκικά στρατεύματα έδωσαν πολύωρες μάχες με τους Κούρδους την Τετάρτη και κατέλαβαν 12 χωριά πιέζοντας τις Κουρδικές δυνάμεις προς τα βουνά και το εσωτερικό του Καντονιού.
Μετα όμως από τις νίκες αυτές οι Τούρκοι θα πρέπει να πολεμήσουν σε ένα περιβάλλον του οποίου η γεωμορφολογία είναι υπέρ των Κούρδων αφού οι δυνάμεις τους έχουν οχυρωθεί στα βουνά και στους λόφους του Afrin ενώ οι Τούρκοι προσπαθούν να εξορμήσουν από τα πεδινά που βρίσκονται προς τις θέσεις των Κούρδων στα βουνά.http://www.defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου