Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Στην Rheinmetall το πρόγραμμα GOSSRA για τον στρατιώτη του μέλλοντος

Επικρατώντας μεταξύ πολλών άλλων υποψηφίων, η γερμανική εταιρεία Rheinmetall κέρδισε τον πρώτο διαγωνισμό για την κατάθεση προτάσεων, για την προκαταρκτική μελέτη αναφορικά με το πρόγραμμα “Generic Open Soldier Systems reference Architecture” (GOSSRA), το οποίο χρηματοδοτείται από Ευρωπαϊκή Αμυντική Ένωση (EDU).
Το αναπτυξιακό πρόγραμμα GOSSRA περιλαμβάνει την πραγματοποίηση μελετών για την ανάπτυξη μιας ανοικτής αρχιτεκτονικής, η οποία θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως η βάση για τον Πανευρωπαϊκό καθορισμό των προδιαγραφών των συστημάτων που θα εξοπλίζουν τον Ευρωπαίο στρατιώτη του μέλλοντος.
Αυτό περιλαμβάνει τα ηλεκτρονικά συστήματα, το λογισμικό, την διασύνδεση ανθρώπου συστημάτων, τους αισθητήρες καθώς και τα τα συστήματα μετάδοσης δεδομένων και φωνής που θα εξοπλίζουν τον μελλοντικό στρατιώτη.

Η εταιρεία Rheinmetall επιλέχτηκε για αυτό το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα, κυρίως λόγω της εμπειρίας που έχει αποκτήσει από την ανάπτυξη του συστήματος/συλλογής IdZ-ES που εξοπλίζει τον νέο Γερμανό στρατιώτη, του συστήματος/συλλογής Argus για τον Καναδικό Στρατό και του συστήματος/συλλογή για τον στρατιώτη του μέλλοντος Gladius 2.0.

Το πρόγραμμα αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα για την επίτευξη διαλειτουργικότητας μεταξύ των στρατιωτικών δυνάμεων της Ευρώπης κατά την διάρκεια κοινών στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Για την υλοποίηση αυτής της φάσης του προγράμματος GOSSRA θα συνεργαστούν εταιρείες από 9 Ευρωπαικές χώρες μεταξύ των οποίων είναι οι εταιρείες Indra & GMV Aerospace and Defence από την Ισπανία, οι εταιρείες Leonardo SpA & Larimart από την Ιταλία, ο Ολλανδικός οργανισμός Netherlands Organization for Applied Scientific Research TNO, το πολωνικό κέντρο ερευνών iTTi Sp. Z.o.o., η Πορτογαλική εταιρεία Tekever ASDS Lda και η Σουηδική εταιρεία SAAB AB.http://www.defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου