Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Η σύλληψη των Ελλήνων Στρατιωτικών και ο ανταγωνισμός συμφερόντων, μισαλλοδοξίας και πολεμοκαπηλείας!

Η αναβολή της δίκης των δύο Ελλήνων Στρατιωτικών που συνελήφθησαν έχοντας παραβιάσει τα σύνορα στον Έβρο, καταδιώκοντας πρόσφυγες, είναι μια πολύ άσχημη εξέλιξη για τον κόσμο της εργασίας σε Ελλάδα και Τουρκία. Καθώς, καθημερινά έρχονται στο προσκήνιο όλο και περισσότερες πτυχές του εντεινόμενου ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού όπου συνυπάρχουν εμπρηστικές δηλώσεις και άκρως επικίνδυνες στρατιωτικές κινήσεις.
Το euronews.gr φιλοξενεί συνέντευξη του διευθύνοντα συμβούλου της Κρατικής Εταιρείας υδρογονανθράκων Κύπρου, Πάνου Κελάμη, η οποία τιτλοφορείται «Απάντηση Κύπρου σε Ερντογάν: Θα έχουμε “τσουνάμι” γεωτρήσεων»!

Ο κ. Κελάμης, ερωτηθείς εάν τα πρόσφατα γεγονότα στην κυπριακή ΑΟΖ έχουν προκαλέσει καθυστερήσεις στο ενεργειακό πρόγραμμα δήλωσε:

«Όντως, έχουμε μία καθυστέρηση στη "Σουπιά". Όμως, είμαι αρκετά σίγουρος ότι η κατάσταση θα εξομαλυνθεί. Όπως προανέφερα, οι χώρες πρέπει να σέβονται η μία την άλλη. Αυτό κάνει η Δημοκρατία της Κύπρου, ακολουθεί σταθερή πορεία και είμαι πεπεισμένος ότι βρισκόμαστε εντός χρονοδιαγράμματος. Φυσικά, σε μία διαδικασία εξόρυξης, γενικά σε μία διαδικασία εκμετάλλευσης, μπορεί να δούμε κάποιες καθυστερήσεις. Όμως θα πω κάτι που μπορεί να ακουστεί ως υπερβολή, αλλά δεν είναι. Το 2018, η Κύπρος θα γνωρίσει ένα «τσουνάμι» ερευνητικών γεωτρήσεων».

Ο κ. Κελάμης, προσθέτει το euronews.gr, εκτιμά ότι οι γεωτρήσεις αυτές θα είναι τουλάχιστον τέσσερις, την ώρα που στη Σαουδική Αραβία, για παράδειγμα, θα κυμαίνονται μεταξύ 14-16. «Αν συγκρίνει κανείς τα μεγέθη των δύο χωρών, καταλαβαίνει τον χαρακτηρισμό “τσουνάμι”», εξηγεί ο Π. Κελάμης. http://www.newsit.com.cy

Η ελληνοκυπριακή αστική πολιτική ηγεσία του Ν.Αναστασιάδη, που έχει δεχτεί τα βέλη της κριτικής του ΑΚΕΛ http://diktiospartakos.blogspot.gr [Μήπως μας συμφέρει αποκλιμάκωση της έντασης και εποικοδομητική στάση από την Άγκυρα, καθώς και διαπραγματεύσεις για δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού και αξιοποίηση του θαλάσσιου πλούτου από Ε/κ και Τ/κ σε μια κοινή και ειρηνική ομόσπονδη πατρίδα;]  συνεχίζει να πορεύεται στον εθνικιστικό και πολεμοχαρή δρόμο του Αποκλειστικού Ελληνοκυπριακού πολιτικού και οικονομικού ελέγχου της Κύπρου (ΑΟΖ, ενεργειακά κοιτάσματα) και να αντιπαρατάσσει στην Τουρκική στρατιωτική ισχύ πολεμικούς Άξονες με τα κράτη Ελλάδας-Ισραήλ-Κύπρου-Αιγύπτου, συμμαχίες με ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και συμφωνίες με πετρελαϊκές εταιρείες.

Προέκταση αυτής της αντιπαράθεσης για το Κυπριακό βρίσκουμε στον εντεινόμενο ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό. 
Εντολή για χτύπημα στην Ανατολική Μεσόγειο θα δώσει ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν σε οποιαδήποτε προσπάθεια για έρευνα ή εξόρυξη την οποία η Τουρκία δεν εγκρίνει, δήλωσε ο σύμβουλος του Τούρκου Προέδρου, Γιγίτ Μπουλούτ, γνωστός για τις γραφικές του δηλώσεις. Επίσης, τόνισε:
«Δοκιμάστε την αποφασιστικότητά μας. Προκαλούμε την Ελλάδα να πατήσει πόδι στα Ίμια. Αν συμβεί αυτό, εμείς θα τα υπερασπιστούμε μέχρι θανάτου από την στιγμή που θα δώσει εντολή ο Ερντογάν».
Στην ανταλλαγή προκλητικών, πολεμοχαρών, εθνικιστικών δηλώσεων μεταξύ Π.Καμμένου-Μπουλούτ είχαμε αναφερθεί πρόσφατα http://diktiospartakos.blogspot.gr.
Είχαν προηγηθεί οι επιθετικές εθνικιστικές δηλώσεις του ηγέτη των Ακροδεξιών ΑΝΕΛ. Ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο οποίος παρέστη στους εορτασμούς της 60ης επετείου από την ίδρυση της σχολής Υποβρυχίων Καταστροφών (ΣΥΚ), στις εγκαταστάσεις της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ), στο Ναυτικό Οχυρό Σκαραμαγκά δήλωσε:

«Οι κανόνες εμπλοκής είναι απελευθερωμένοι και ξέρουν καλά, ότι όποιος τολμήσει να ανέβει σε ελληνικό έδαφος δεν θα υπάρχει την επόμενη στιγμή. 

Δεν παίρνει πλέον ο άνεμος τις σημαίες, τις σημαίες τις υποστέλλουμε μόνο εμείς για να τις αντικαταστήσουμε όταν φθαρούν», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός!

Επίσης, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ, τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή και τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη ΠΝ, παρέστη στην εκδήλωση για τα 70 χρόνια από την ίδρυση των Ειδικών Δυνάμεων που πραγματοποιήθηκε στη ΛΑΕΔ και εκφώνησε βαρυσήμαντη ομιλία.

Αξίζει να αναφερθεί ότι για μια ακόμη φορά, με την συνδρομή του ΚΚΕ και της ΛΑΕ -που συνωστίζονται στο επικίνδυνο εθνικιστικό αστικό αφήγημα-, αλλά και ολόκληρου του αστικού πολιτικού σκηνικού, ο ηγέτης των ΑΝΕΛ, η ακροδεξιά κυβερνητική συνιστώσα, ερμηνεύει μονομερώς την κρίση σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο μιλώντας για "τουρκική προκλητικότητα" και όχι για ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό που κλιμακώνεται συνεχώς από τις δύο αδίστακτες άρχουσες τάξεις του Αιγαίου.

Στην ομιλία του είναι σαφές ότι διατυπώνονται οι όροι του ΕΠΕΚΤΑΤΙΣΜΟΥ και ΜΕΓΑΛΟΙΔΕΑΤΙΣΜΟΥ της ελληνικής άρχουσας τάξης στην Ανατολική Μεσόγειο, τα στρατηγικά συμφέροντα της (ΑΟΖ, ενεργειακά κοιτάσματα, έλεγχος θαλασσίων οδών τεράστιας σημασίας κλπ) που συνδέονται με τις βλέψεις αναβάθμισης του ρόλου του ελληνικού κράτους σε περιφερειακή Δύναμη και Χωροφύλακα των εργαζομένων από τα Βαλκάνια μέχρι τη Μέση Ανατολή, οι προσδοκίες κερδών συγκεκριμένων τμημάτων του επιχειρηματικού κόσμου που συνδέεται με την ενέργεια, ναυτιλία, κατασκευές, πολεμική βιομηχανία!   

Για αυτά τα συμφέροντα του κόσμου του πλούτου που εκπροσωπεί η αστική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ,  δηλώνει αποφασισμένη να πολεμήσει!

Το τόνισε ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος στην ομιλία του:

Το 2018 θα είναι μία χρονιά που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε γεωπολιτικά τα ελληνικά χωρικά ύδατα και πολύ σύντομα η πατρίδα μας θα περάσει σε μία καινούργια εποχή. Σε μία εποχή που θα πρέπει να προσαρμοστούμε και να αντιμετωπίσουμε τα νέα δεδομένα. Δεν θα κάνουμε πίσω ούτε χιλιοστό. Πολύ σύντομα, η Ελλάδα μετατρέπεται σε παραγωγό χώρα φυσικού αερίου και πετρελαίου.
Αυτό σημαίνει ότι πλέον δεν θα μιλάμε μόνο για τα χωρικά ύδατα της χώρας αλλά και για την οικονομική ζώνη, η οποία επεκτείνεται αρκετά μίλια από ό,τι που μέχρι σήμερα γνωρίζουμε και αλλάζουν οι ανάγκες και οι απαιτήσεις της ανταπόκρισης των Ενόπλων Δυνάμεων και όλων των Όπλων σε αυτή τη νέα εποχή.http://diktiospartakos.blogspot.gr

Σε αυτό το πλαίσιο σημειώνονται τα δραματικά γεγονότα στον Έβρο που όμως πρέπει να επισημάνουμε δύο πολύ σημαντικές παρατηρήσεις:

1. Ο Έβρος είναι μια περιοχή που στα επιτελικά σχέδια καταγράφεται η υπεροχή του Ελληνικού Στρατού κάτι το οποίο ενισχύεται από τις επιλογές του Τουρκικού Στρατού να μεταφέρει κρίσιμες μονάδες του και μέσα για να συμμετάσχουν στην εισβολή στο Αφρίν. Μάλιστα, όλοι γνωρίζουν ότι σε ενδεχόμενη ελληνοτουρκική σύγκρουση η περιοχή της Θράκης ενδέχεται, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, να αποτελέσει χώρο επέλασης των ελληνικών δυνάμεων!

2. Η συνοριακή γραμμή του Έβρου αποτελεί πεδίο συνεργασίας των Ελληνικών και Τουρκικών στρατιωτικών και αστυνομικών δυνάμεων στο πλαίσιο του κοινού τους πολέμου εναντίον των Προσφύγων. Καθημερινά πληθαίνουν οι δημοσιεύσεις σχετικά με τις παράνομες επαναπροωθήσεις μεταναστών, μεταξύ των δύο κρατών.



Τα δραματικά γεγονότα όμως στον Έβρο τυχαίνουν ήδη πολιτικής εκμετάλλευσης, σε Ελλάδα και Τουρκία. Την ώρα που προβάλλονται οι άθλιες δηλώσεις και τα εθνικιστικά δημοσιεύματα από την τουρκική μεριά, για το επικίνδυνο πολεμοχαρές κλίμα που έχει δημιουργηθεί  και την απειλή για την ειρηνική συμβίωση των λαών της περιοχής, οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και του Υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου, ηγέτη του ακροδεξιού κόμματος των ΑΝΕΛ, είναι εξίσου βαριές με αυτές των Τούρκων πολιτειακών παραγόντων.

Η προσπάθεια υπονόμευσης και εξώθησης σε παραίτηση του ΑΓΕΣ Στεφανή δεν αφορά τον μόνο τον τελευταίο, έχει περισσότερους αποδέκτες, εντός και εκτός συνόρων. Εντάσσεται σε μια προσπάθεια καταδίκης της όποιας διάθεσης να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι. Προβάλλεται ως ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ η προβολή της ελληνικής στρατιωτικής ισχύος, η ένταση της πολεμικής προετοιμασίας  και η ενίσχυση του Αξιόμαχου μέσω των εξοπλισμών, της στρατιωτικοποίησης του κόσμου της εργασίας. 
Και βεβαίως κανείς δεν λογαριάζει ότι το Αξιόμαχο αφήνει πίσω του Αυτοκτονίες, Ατυχήματα, απαιτεί δισεκατομμύρια ευρώ σε εξοπλισμούς από τον κόσμο της εργασίας τον οποίο η αστική πολιτική αφήνει άνεργο, του πετσοκόβει μισθούς-συντάξεις-επιδόματα, καταργεί την απεργία, κλέβει το σπίτι, θέλει δούλο των επενδυτών!

Είναι μια κρατική-κυβερνητική προσπάθεια που επικοινωνεί με το ΚΚΕ που καταγγέλλει μονόπλευρα την τουρκική επιθετικότητα και επιρρίπτει κυβερνητικές ευθύνες για εφησυχασμό όπως τονίζει σε παρέμβαση του στο «ΣΚΑΪ» Γιάννης Ντουνιαδάκης (VIDEO) https://www.902.gr/eidisi/politiki/152637/paremvasi-toy-gianni-ntoyniadaki-sto-skai-video
Στη συνάντηση που είχε (5/3/2018) ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας με τον ΓΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ Αντρο Κυπριανού, τόνισε:
"Και βεβαίως την όξυνση και την ένταση της τουρκικής επιθετικότητας και προκλητικότητας, εκ μέρους του κυρίου Ερντογάν και της κυβέρνησής του, τόσο στην παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων και διεθνών συνθηκών, που ισχύουν σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, το Αιγαίο, δηλαδή την αμφισβήτηση νησιών, του εδάφους, των χωρικών υδάτων αλλά και του εναέριου χώρου της πατρίδας μας, που ξεκινάνε από τη Θράκη και φτάνουν στο Αιγαίο, όσο και στην κυπριακή ΑΟΖ οπωσδήποτε, με την παρεμπόδιση των εργασιών εκεί",.
Αποδεικνύεται η αφομοίωση από το ΚΚΕ της λογικής των εθνικών-αστικών συμφερόντων, η μονόπλευρη και υπέρ της ελληνικής αστικής τάξης θέαση του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού τον οποίο βεβαίως αποκρύπτει. Έτσι αντί να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες αποκάλυψης των πραγματικών   κρατικών και ταξικών συμφερόντων που απειλούν με Ολοκαύτωμα τους λαούς του Αιγαίου, να συμβάλλει στην ανάπτυξη ενός αντικυβερνητικού εργατικού διεθνιστικού αντικαπιταλιστικού αντιπολεμικού κινήματος που θα μπλοκάρει τη μηχανή του Πολέμου και της Καταστολής, δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι θα συνταχτεί στο πλευρό της ελληνικής άρχουσας τάξης.

Ταυτόχρονα, είναι μια πολιτική αντίληψη που τη μοιράζεται η κυβέρνηση με τους ΝΑΖΙ εγκληματίες της Χρυσής Αυγής και συνολικά τον χώρο της Ακροδεξιάς, που επιχειρούν να εκμεταλλευτούν πολιτικά την σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. Τα σενάρια τουρκικής ενέδρας, διαδέχονται οι αποκαλύψεις για τον βασανισμό των συλληφθέντων από τον Φαήλο Κρανηδιώτη: " ΟΙ δε δυο Έλληνες στρατιωτικοί έχουν χτυπηθεί πολύ από τους ισλαμοφασίστες εισβολείς.Τα περί χαθήκαμε κλπ, είναι οδηγίες των εκεί δικηγόρων, ήτοι επιβολή της τουρκικής εκδοχής για ευνόητους λόγους, που βολεύει και την δική μας ηγεσία, η οποία έκανε πατσαβούρα τον όρκο της και το Σύνταγμα. Εάν νομίζετε πως αυτό θα μείνει έτσι, γελιέστε». 

Για να τον ακολουθήσουν τα γνωστά κατάπτυστα φασιστικά-μιλιταριστικά ΜΜΕ και σαιτ σε μισαλλοδοξία και πολεμοκαπηλεία.
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΕΕ-MOBIL-ENI-BP-Λάτση και Βαρδινογιάννη
Καλούμε το εργατικό και αντιπολεμικό κίνημα να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες ενάντια στην σφαγή του κόσμου της εργασίας, της νεολαίας και των στρατευμένων.
Ενάντια στην πολεμοκαπηλεία των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και Ερντογάν.
ΟΡΟΣ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΗΠΑ-ΕΕ-ΡΩΣΙΑ, το ΝΑΤΟ και οι Πετρελαϊκές Εταιρίες, 
Να Ανατραπούν οι κυβερνήσεις της εκμετάλλευσης-καταπίεσης-πολεμικού ολέθρου.
Βλέπουμε για μια ακόμη φορά ότι ο Άξονας των κρατών Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου-Ισραήλ, οι ανταγωνισμοί τους με το Τουρκικό κράτος σημαίνει θερμά επεισόδια και Πόλεμο.
Να Μπλοκάρουμε τις Πολεμικές Προετοιμασίες, τους Πολεμικούς Εξοπλισμούς, τις Προσλήψεις Μισθοφόρων.
Να Αγωνιστούμε ενάντια στην Στρατιωτικοποίηση, τον Μιλιταρισμό, τον Εθνικισμό και το Κράτος του Ολοκληρωτικού Κοινοβουλευτισμού.
Να Απαιτήσουμε την Ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών και δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και της νεολαίας. 
Με Κίνημα Μαζικό, Μέσα και Έξω από τον στρατό ενάντια στην κυβέρνηση της αντεργατικής λαίλαπας και των Μνημονίων, των πολεμικών τυχοδιωκτισμών.
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ - ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΕΕ
Απάντηση μας ο Κοινός αγώνας Ελλήνων και Τούρκων Εργαζομένων και Φαντάρων.
Δεν μας ενώνει τίποτε με τις κυβερνήσεις, δεν έχουμε κανένα Εθνικό Συμφέρον να υπερασπιστούμε.
Αντιθέτως, μας ενώνουν πολλά ΚΟΙΝΑ ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ με την Τουρκική Αριστερά, με τον καταπιεσμένο κόσμο της εργασίας στην Τουρκία.
Ο Κοινός αγώνας των εργαζομένων σε Ελλάδα-Τουρκία-Κύπρο-Βαλκάνια ενάντια στις κυβερνήσεις του πολέμου, στον εθνικισμό και το φασισμό, στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
Απαιτείται επομένως ένα νέο εργατικό Διεθνιστικό Αντικαπιταλιστικό κίνημα ενάντια στην Αστική Παραγωγική Ανασυγκρότηση που θέλει Δούλο τον κόσμο της εργασίας, ενάντια στους ¨εθνικού στόχους και την εθνική ενότητα¨ που απαιτεί η αστική τάξη για να μας μετατρέψει σε Κρέας στα Κανόνια της, Αναλώσιμους της Κερδοφορίας του κόσμου του πλούτου.
Δεν προετοιμαζόμαστε για να Δολοφονηθούμε μεταξύ μας εργάτες και νεολαία για επιχειρηματικά, κρατικά και Ιμπεριαλιστικά συμφέροντα.
Αγωνιζόμαστε για την Ανατροπή της Καπιταλιστικής Κυριαρχίας, για την Κοινωνική Απελευθέρωση.  
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου