Σάββατο 3 Μαρτίου 2018

Ανακοίνωση Ένωσης Νεολαίας της Rojava

Σε αυτές τις στιγμές, το φασιστικό τουρκικό κράτος επιτίθεται στους ανθρώπους μας και εισβάλει στο Αφρίν. Με πολεμικά αεροπλάνα βομβαρδίζουν πόλεις, χωριά, βουνά και κοιλάδες. Για πολύ καιρό το ξεκίνημα των μαχών στο Αφρίν ήταν ένα κύριο θέμα και τώρα έγινε πραγματικότητα. Εμείς ως Ένωση Νεολαίας της Rojava κάναμε πάντα ξεκάθαρη στάση την απόφασή μας, ότι το να υπερασπιστούμε τον λαό μας και τη γη μας αποτελεί προτεραιότητα μας. Γι' αυτό ζητούμε μια γενική κινητοποίηση.
Όλοι όσοι αισθάνονται τι συμβαίνει και με τιμή στην καρδιά ή την καρδιά τους, με θάρρος και πίστη πρέπει να πάρουν ένα όπλο και να ενωθούν με τις δυνάμεις που υπερασπίζονται την Rojava. Οι κουβέντες τελείωσαν, θέλουν πόλεμο, θα τους δώσουμε πόλεμο. Η Rojava θα είναι ο τάφος του Erdoğan και του Bahçeli.

Αν ο καθένας θυμάται, κατά τη διάρκεια του Kobanê ο Erdoğan φώναζε καθημερινά: «Το Kobanê θα πέσει σήμερα, πρόκειται να πέσει αύριο.» Αυτό είπε, αλλά με τη γενναία αντίσταση χιλιάδων μαρτύρων, το Kobanê δεν έπεσε αλλά έγινε το σύμβολο για τη ελεύθερη βούληση του λαού. Κοιτάξτε πού είμαστε σήμερα. Οι λαοί της Βόρειας Συρίας στέκονται μαζί και με τον κοινό αγώνα μας, όπως οι Άραβες, οι Κούρδοι, οι Σύριοι, οι Αρμένιοι και οι Tουρκμένοι, δεν καταφέραμε μόνο να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας, αλλά καταστρέψαμε το Ισλαμικό Κράτος. Έτσι έγινε η εγγύηση της αδελφότητας των λαών και μιας δημοκρατικής Συρίας. Σήμερα έχουν και πάλι βρώμικα σχέδια. Ο Ερντογάν θέλει να αναλάβει δράση τον χειμώνα, πριν φτάσει στην άνοιξη, γιατί αυτή η άνοιξη θα αποτελέσει την άνοιξη της ήττας του τουρκικού φασισμού.
Η ύπαρξη του τουρκικού κράτους στο έδαφός μας δεν είναι καθόλου νόμιμη και όπως και η νεολαία της βόρειας Συρίας δεν θα την αποδεχθούμε ποτέ. Πρέπει να γνωρίζουν ότι το Kobanê ήταν η αρχή της πτώσης του DA'ÎŞ, όπως και το Αfrîn θα είναι η αρχή του τέλους του Erdoğan. Θα κάνουμε ολόκληρα τα σύνορα ένα πεδίο πολέμου ενάντια στην κατοχή. Γι 'αυτό καλούμε όλους τους επαναστατικούς και δημοκρατικούς νέους του κόσμου να ανυψωθούν ενάντια στον τουρκοκρατικό φασισμό. Καλούμε ιδιαίτερα την επαναστατική και δημοκρατική νεολαία στην Τουρκία και το Βόρειο Κουρδιστάν να ξεσηκωθεί ενάντια στη δικτατορία του AKP-MHP. Καλούμε τους νέους της Rojava και της Βόρειας Συρίας να ενταχθούν στις δυνάμεις άμυνας, να ενταχθούν στις YPG και τις YPJ, ενάντια στην τουρκική κατοχή. Οπουδήποτε και αν βρίσκεστε, πηγαίνετε στους δρόμους! Ζήτω η αντίσταση του Αfrin! Ζήτω Rêber APO! ξεσηκωθείτε, ξεσηκωθείτε, ξεσηκωθείτε!
Yekîtiya Ciwanên Rojava
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου