Κυριακή 4 Μαρτίου 2018

Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΕΙ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΗΣ SHARA ΚΑΙ JANDARIS ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ Afrin


Στις 3 Μαρτίου, ο Τουρκικός Στρατός και οι μισθοφόροι του από τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA) κατέλαβαν τα χωριά Hemelke και Ramadiyah ανατολικά του περιφερειακού κέντρου Jandaris στην περιοχή Afrin, σύμφωνα με πηγές που συνδέονται με την FSA. Οι πηγές ανακοίνωσαν επίσης ότι ο τουρκικός στρατός προχώρησε ανατολικά από το κέντρο της περιφέρειας Shara και κατέλαβε το χωριό Bafliyun.

Εν τω μεταξύ, η Υπηρεσία Τύπου της Γαλλίας (AFP) ανέφερε ότι 36 αγωνιστές των φιλοκυβερνητικών Εθνικών Αμυντικών Δυνάμεων (NDF) είχαν σκοτωθεί σε τουρκική αεροπορική επιδρομή. Σύμφωνα με τοπικές πηγές, το περιστατικό έλαβε χώρα στο χωριό Kafr Janna στο βορειοδυτικό τμήμα της περιοχής Afrin.
Οι Κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) απέκρουσαν την επίθεση του Τουρκικού Στρατού και των μισθοφόρων του γύρω από το κέντρο της επαρχίας Jandaris, σύμφωνα με το Κουρδικό πρακτορείο Hawar News (ANHA). Ο ANHA δήλωσε ότι οι μαχητές του YPG είχαν καταστρέψει 4 οχήματα από την FSA που υποστηρίζεται από την Τουρκία.
Ο Τύπος του YPG ανέφερε επίσης ότι οι μαχητές του YPG απέκρουσαν δύο επιθέσεις από τον τουρκικό στρατό και τους μισθοφόρους του στις θέσεις τους γύρω από τα χωριά Bafliyun και Cema στην περιοχή Shara. Δύο τεθωρακισμένα οχήματα του τουρκικού στρατού και 16 μαχητές FSA και στρατιώτες του Τουρκικού Στρατού φέρεται να σκοτώθηκαν από τον YPG εκεί.
Ο τουρκικός στρατός πιθανότατα θα ξεκινήσει επίθεση στο κέντρο της περιοχής Jandaris στις προσεχείς ημέρες. Νωρίτερα στις 3 Μαρτίου, οι τουρκικές δυνάμεις απέκτησαν τον έλεγχο του περιφερειακού κέντρου Rajo.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου