Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

Κοίτα ρε γιατί νομίζουν ότι έδωσε την ζωή του ο Λόρδος Βύρων και οι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι! 2/39 Κέντρο Ευζώνων Μεσολόγγι ...


Σήμερα, είναι η μέρα για τα μεγάλα εθνικιστικά λόγια, τα ψεύτικα και πομπώδη, όλων αυτών που με τα κοστούμια και τις μεγάλες στολές έγραψαν καθώς τους βόλευε την ιστορία για το χθες των μεγάλων αγώνων του λαού μας,  γράφουν και επιβάλλουν με τη βία το σήμερα των Μνημονίων και της αστικής κυριαρχίας, των επεμβάσεων, του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού για ΑΟΖ και κοιτάσματα, της συνευθύνης για τις θηριωδίες των ΗΠΑ, της ΕΕ, του Ισραήλ και του ΝΑΤΟ. 

Είναι μια ακόμη μέρα εθνικιστικής επίδειξης για τον Π.Παυλόπουλο, Προέδρο της Δημοκρατίας τους, τον ΥΕΘΑ Π.Καμμένο και εκπρόσωπο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τον Κ.Μητσοτάκη της ΝΔ,  που αφού τιμήσουν με την παρουσία τους -με κάλυψη της ΕΡΤ, σε πανελλαδικό δίκτυο- τη θυσία των ηρωικών προγόνων μας, θα μαζευτούν στη Λέσχη Αξιωματικών να απολαύσουν το γεύμα, το οποίο θα προσφέρει προς τιμήν τους ο Διοικητής του 2/39 Κέντρου Ευζώνων Μεσολογγίου...
Βλέπεις, πρέπει να συνεχιστεί η παράδοση του Μαυρογορδάτου και του Κωλέττη, των Φαναριωτών και των κοτζαμπάσιδων, σε νέα, σύγχρονη, Ευρωπαϊκή και Νατοϊκή έκδοση! 
Στο γεύμα που θα δοθεί στην Λέσχη Αξιωματικών θα υπάρξει ένας αέρας πλούτου και ευμάρειας, ανάλογος των υψηλών προσωπικοτήτων...
Θα δαπανηθούν λοιπόν πολλά χρήματα, πάρα πολλά χρήματα!
Για να κάνουμε λοιπόν μια βόλτα στο γειτονικό 2/39 Κέντρο Ευζώνων, για να δούμε μαζί σας πως προκύπτει όλο αυτό το χρήμα που θα δαπανηθεί σήμερα.
Πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, το ΓΕΣ και οι Διοικητές των στρατοπέδων έχουν οργανώσει την Οικονομική Εκμετάλλευση των Φαντάρων, πως έχουν μεταφέρει στις πλάτες της λαϊκής Οικογένειας την κάλυψη των εξόδων για την συντήρηση των μονάδων.
Στην Λέσχη Αξιωματικών φυσικά δεν θα προσφέρουν στον Παυλόπουλο, στον Καμμένο, στον Μητσοτάκη... το φαγητό με σκουλήκια που πρόσφεραν πρόσφατα στους φαντάρους.
Όχι. 
Και μάλιστα δεν θα είναι μόνο πιο προσεκτικοί για να μην ρεζιλευτούν στους υψηλούς καλεσμένους. 
Εξάλλου, το πετσόκομμα του συσσιτίου των φαντάρων, που προκάλεσε την προσφορά των ακατάλληλων και επικίνδυνων τροφών, φέρνει κέρδη στη μονάδα που μπορούν να επενδυθούν στις Δημόσιες Σχέσεις.
Για το Μεγαλείο του Ελληνικού Στρατού...
Με την κάλυψη βεβαίως του ΓΕΣ και του Υπουργείου Άμυνας!
Σε τελική ανάλυση το Υπουργείο Άμυνας κερδίζει από όλα αυτά, το ΓΕΣ έχει άμεσο οικονομικό όφελος από την "οικονομία στις μονάδες" εις βάρος των όρων διαβίωσης των στρατιωτών.
Ο ΑΓΕΣ Στεφανής επισκέπτεται λοιπόν το Στρατόπεδο στο Μεσολόγγι για να δείξει ότι ενδιαφέρεται, αλλά όλοι γνωρίζουν ότι την ευθύνη για τα σκουλήκια, τους κοριούς, τη βρώμα και δυσωδία την έχει κυρίως το Πεντάγωνο!
Στην πρόσφατη καταγγελία τους http://diktiospartakos.blogspot.gr οι συνάδελφοι έγραφαν: 
"Την προηγούμενη βδομάδα τελείωσε η φάση της πιο πολεμικής εκπαίδευσης των στρατιωτών, τα λεγόμενα ΣΠΕΝ.
Διαβάστε σε τι επίπεδο ξεφτίλας "απογειώθηκε" ο Ελληνικός Στρατός.
Δύο φορές πρόσφεραν στους φαντάρους για γεύμα άψητο φαγητό:
Τη μια φορά σέρβιραν άψητο αρακά.
Τη δεύτερη φορά σερβίρισαν άψητο κοτόπουλο....
Μάλιστα, για να μην υπάρχουν αποδείξεις, ζήτησαν και πήραν παράνομα από τους φαντάρους τα κινητά τους τηλέφωνα γιατί φοβήθηκαν μην βγάλουν αποδείξεις και τις στείλουν στο ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.
Αυτά συνέβησαν στο Μεσολόγγι, ένα στρατόπεδο που σε προηγούμενη σειρά σερβίρισαν ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ! 
Όμως η αθλιότητα δεν σταματά στο φαγητό.
Οι 180 συνάδελφοι έπρεπε να μείνουν σε χώρους διαμονής με ελάχιστες τουαλέτες, στις οποίες δεν λειτουργούσαν ούτε τα καζανάκια, σε αρκετές από αυτές.
Η Διοίκηση του στρατοπέδου επιβάλλει κουτοπόνηρες μεθόδους για να εκμεταλλεύεται οικονομικά τους φαντάρους και να κερδίζει εις βάρος μας ο Ελληνικός Στρατός.
Μια θρασύδειλη και πονηρή μέθοδος ήταν το να αφήνει τους στρατιώτες χωρίς πρόγευμα.
Με τον τρόπο αυτό "έστελνε" τους φαντάρους στο ΚΨΜ για να αντιμετωπίσουν την πείνα τους αγοράζοντας διάφορα προϊόντα, με αποτέλεσμα να παράγεται κέρδος για το Στρατόπεδο.
Όμως, η Διοίκηση ξέρει να κάνει οικονομία. Πως;
Μα κλείνοντας τα καλοριφέρ με εντολή διοικητή και αφήνοντας παγωμένους τους φαντάρους, παρά ότι το κρύο ήταν τσουχτερό".

ΤΙ ΞΕΧΑΣΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΛΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ!
Τα καλοριφέρ δεν λειτούργησαν παρά το γεγονός ότι το επέβαλε το ψύχος, όχι γιατί δεν υπήρχαν καύσιμα, αλλά γιατί το καλοριφέρ ήταν χαλασμένο, γιατί κανείς δεν ενδιαφέρθηκε για το αν είχε γίνει συντήρηση.
Το ίδιο συνέβη και με την συντήρηση των τουαλετών, οι οποίες παραμένουν εστία απίστευτης βρωμιάς και δυσωδίας, καθώς δεν φτιάχνονται από το διοικητή!  
Το Ερώτημα δεν είναι μόνο γιατί δεν έγιναν οι απαραίτητες εργασίες, αλλά κυρίως γιατί κανείς από τις επιβλέπουσες αρχές, από το ΓΕΣ το ίδιο ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΕ!
Στις Επιθεωρήσεις που γίνονται, οι επιβλέποντες Ανώτεροι και Ανώτατοι Αξιωματικοί τι κάνουν; 
Απολαμβάνουν μόνο τα χέλια και τα αυγοτάραχα;
Να θυμίσουμε ότι το Στρατόπεδο υπάγεται στην ΔΙΚΕ Τρίπολης και στην ΑΣΔΥΣ. 

Αλλά είπαμε, ο Διοικητής προβλέπει και παίρνει τα κινητά από τους φαντάρους για να μην υπάρξουν φωτογραφίες αποδείξεις για όλα αυτά, ενώ το ΓΕΣ έχει προλάβει να Απαγορέψει τα κινητά με κάμερα!
Βλέπεις, όλοι αυτοί είναι μια χακί συντεχνία, που φροντίζει ο ένας να καλύπτει τον άλλο.
Όλοι αυτοί, με πρώτους τους εκάστοτε Υπουργούς Άμυνας φοβούνται την οργή και αγανάκτηση των φαντάρων, φοβούνται τις Καταγγελίες μας, τρέμουν τις δημοσιεύσεις που αποδεικνύουν την Αυθαιρεσία, την Απανθρωπιά και τους τρόπους Εκμετάλλευσης μας. 
Να θυμίσουμε ότι η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ είχε ενημερώσει για το σκουληκιασμένο φαγητό, άμεσα τον τότε Εκπρόσωπο Τύπου του ΓΕΣ Νικόλαο Φανιό, ώστε να ενημερωθεί το ΓΕΣ και να λάβει μέτρα...
Και το ΓΕΣ έλαβε μέτρα:
Συγκάλυψε την Παρανομία!

Οι συνάδελφοι καταγγέλλουν την προσφορά ακατάλληλων γευμάτων.
Όμως η προσφορά μικρών και αηδιαστικών γευμάτων είναι τακτική. Είναι σχέδιο του Πενταγώνου.
Γίνεται για να υποχρεώσει τους φαντάρους να δαπανήσουν "υποχρεωτικά" το χαρτζιλίκι τους στο ΚΨΜ, στο οποίο πουλιούνται σουβλάκια.
Υπολογίστε τώρα 4 σουβλάκια ο κάθε φαντάρος από τους 180 που συμμετείχαν στα ΣΠΕΝ, ή στους 600-800 που συμμετείχαν στις προηγούμενες Σειρές Κατάταξης, επί ένα (1) ευρώ το σουβλάκι, πόσο μας κάνει;
Το κέρδος είναι τεράστιο αν υπολογίσει κανείς ότι η αγορά για το κρέας στα σουβλάκια κοστίζει 10-20 λεπτά. 
Και το ψωμί δωρεάν: προέρχεται από το συσσίτιο των στρατιωτών. 
Το σημαντικότερο: στα ΚΨΜ δεν υπάρχουν Ταμειακές Μηχανές!
Γίνεται επίτηδες.
Για να μην αποδεικνύεται το μέγεθος της οικονομικής μας εκμετάλλευσης, για να μπορεί ο κάθε Διοικητής να παράγει κέρδος από τα ΚΨΜ και να τον συγχαίρουν από το ΓΕΣ και το Υπουργείο Άμυνας γιατί άρπαξε το λιγοστό χαρτζιλίκι μας για το Μεγαλείο του Ελληνικού Στρατού!
Ένας πρόχειρος υπολογισμός μας δίνει τη δυνατότητα να μιλήσουμε για 20000-40000 ευρώ κέρδος από κάθε Σειρά Κατάταξης!

Όμως, η ίδια η ηγεσία του Στρατού έχει οργανώσει την υφάρπαξη των χρημάτων των φαντάρων για να συντηρεί τις μονάδες.
Τα ΚΨΜ δεν πουλούν τα προϊόντα σε τιμές κόστους -όπως θα έπρεπε- αλλά ακριβότερα για να παράγουν κέρδος από την οικονομική εκμετάλλευση των φαντάρων.
Το κέρδος των ΚΨΜ πρέπει να καταλήγει σε ένα Ταμείο Άδηλων Πόρων (ΤΑΠ), από το οποίο καλύπτονται τα έξοδα για τα διάφορα έργα συντήρησης και καλλωπισμού των μονάδων.
Άρα, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι η οικονομική εκμετάλλευση των μονάδων είναι καλά οργανωμένη και σχεδιασμένη από το ίδιο το ΓΕΣ και το Υπουργείο Άμυνας.
Το αν στο ΤΑΠ καταλήξουν όλα τα κέρδη από τα ΚΨΜ, που δεν λειτουργούν Ταμειακές Μηχανές, απλώς σημαίνει το πως θα μοιραστούν τα κέρδη της εκμετάλλευσης μας από τους Διοικητές και το ΓΕΣ, το ποιος ρίχνει ποιον Εκμεταλλευτή!

Στο ίδιο κείμενο καταγγελίας οι συνάδελφοι έκαναν λόγο ότι δεν τους δόθηκε προάριστο.
Εμείς να θυμίσουμε, ότι υπήρξε περίπτωση που το προάριστο (το οποίο φτιάχτηκε με τα υλικά που προβλέπονται για αυτό το λόγο) πουλήθηκε στους φαντάρους για ένα (1) ευρώ!
Και πάλι χωρίς απόδειξη και πάλι για να καταλήξουν τα κέρδη στο ΤΑΠ.

Τέλος, στο 2/39 καταγράφεται μια τεράστια οικολογική καταστροφή καθώς τελευταία κόβονται πολλά δέντρα.
Η αποξήλωση (πεύκα κλπ) είναι νομότυπη καθώς υπάρχει άδεια από το Δασαρχείο, στην οποία βεβαίως δεν υπάρχει συγκεκριμένη αρίθμηση των δέντρων που πρέπει να κοπούν.
Το παράλογο είναι ότι κόβονται τα δέντρα από ένα στρατόπεδο το οποίο πρόκειται να κλείσει!
Δεν θα έπρεπε κάποιος από την ΔΙΚΕ ή την ΑΣΔΥΣ να πάρει κάποια πρωτοβουλία;

     Το αρχικό ερώτημα παραμένει: 
Για αυτό αγωνίστηκαν ο Λόρδος Βύρων και οι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι;

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 
Τηλ: 6932 955437

Άκρα του τάφου σιωπή - Νίκος Ξυλούρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου