Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

Παρέμβαση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ στο Διήμερο των ΕΑΑΚ

Και όμως το Κίνημα των Φαντάρων "πάει" και στα φοιτητικά αμφιθέατρα...
Για να συναντήσει τους αγωνιζόμενους φοιτητές και να καλέσει στην συγκρότηση ενός Κινήματος Μαζικού, μαχητικού και αποφασιστικού Μέσα και Έξω από τον Στρατό ενάντια στον Πόλεμο, τον Εθνικισμό, τον Ρατσισμό.
Γιατί για εμάς το ζήτημα δεν είναι Πότε θα γίνει Πόλεμος, αλλά τι θα κάνουμε για να Μην Γίνει Πόλεμος.
Στους φοιτητές εκτός των άλλων Αναλογεί το πέταγμα του Στρατού, του ΝΑΤΟ και του Ευρωστρατού, της Πολεμικής Βιομηχανίας από τα Πανεπιστήμια. 
Η αγωνιστική και δύσκολη αυτή προσπάθεια έχει Αρχίσει...
προκήρυξη που μοιράζεται κατά τη διάρκεια των εργασιών του Διημέρου των ΕΑΑΚ 
 Που είναι ο Πόλεμος; Που είναι το Θερμό επεισόδιο 
που θα προκαλέσει η «τουρκική επιθετικότητα»; 
Επίθεση του Τουρκικού κράτους και θερμό επεισόδιο ανήγγειλε ο Κουτσούμπας του ΚΚΕ καλώντας σε εγρήγορση τον κόσμο της εργασίας για την υπεράσπιση των «εθνικών δικαίων», η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, το ΠΑΣΟΚ, ο Αμερικανός πρέσβης, έχοντας στήσει το διάστημα 25-27/3 σκηνικό πολεμικού τρόμου και «εθνικών κινδύνων»! 
Τελικά, τίποτε από όλα αυτά δεν έγινε... 
"Πόλεμο" όμως έκανε ο Ακροδεξιός Πάνος Καμμένος κινητοποιώντας τη Δύναμη Δέλτα... Στις προκλήσεις του καθεστώτος Ερντογάν ήρθε να απαντήσει η κυβέρνηση του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού στην Αθήνα. Ανεβάζοντας το επίπεδο της έντασης στο Αιγαίο, που προκαλεί ο συνεχώς εντεινόμενος ελληνοτουρκικός ανταγωνισμός για τις ΑΟΖ, τα ενεργειακά κοιτάσματα, τον έλεγχο σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο. Αυτός ο ανταγωνισμός μεταξύ των αδίστακτων κυβερνήσεων Τσίπρα-Καμμένου και Ερντογάν, μεταξύ των αδίστακτων αρχουσών τάξεων, απειλεί τους λαούς και στις δύο ακτές του Αιγαίου με Πολεμικό Όλεθρο, κρατά ΟΜΗΡΟΥΣ όχι μόνο τους δύο συλληφθέντες στρατιωτικούς, αλλά το σύνολο των εργαζομένων και των νεολαιών! 

Γίνεται πλέον ξεκάθαρο στον κόσμο της εργασίας σε Ελλάδα και Τουρκία, ότι υπάρχουν αντικειμενικές, υλικές, οικονομικές συνθήκες για να οδηγηθούμε στην σφαγή, που σχετίζονται τόσο με τις νέες δυνατότητες καπιταλιστικής κερδοφορίας στην περιοχή, όσο και με τη «στενότητα» της καπιταλιστικής κρίσης που δεν επιτρέπει ειρηνικές μοιρασιές. Τα επίδικα του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού για τον έλεγχο του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου είναι τεράστια. Δεν θα λογαριάσουν το κόστος σε ανθρώπινες απώλειες, τη ζημιά στον τουρισμό, στο περιβάλλον! 
Εκεί οδηγεί η δίψα των καπιταλιστικών κερδών από την ανακάλυψη εκμεταλλεύσιμων κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου στις ΑΟΖ των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου, αλλά και οι αντιπαραθέσεις για τη διέλευση των ενεργειακών αγωγών, όπως και η χάραξη των μεγάλων εμπορικών δρόμων. 

Το σχήμα «επιτιθέμενη Τουρκία, αμυνόμενη Ελλάδα», αποκρύπτει ότι αναπτύσσεται ο ανταγωνισμός των αστικών τάξεων σε Ελλάδα και Τουρκία, που επιδιώκουν να αναβαθμίσουν η καθεμιά τη δική της θέση, μέσω πάντα και της κλιμάκωσης και της βαθύτερης πρόσδεσης σε συμμαχίες με τις κυρίαρχες Ιμπεριαλιστικές δυνάμεις. Η ελληνοτουρκική Διακρατική σύγκρουση είναι αντιδραστική, επιθετική και από τις δύο πλευρές! Έχει αίτιο, κίνητρο και σκοπό την άνοδο και διανομή αιματοβαμμένων καπιταλιστικών κερδών, στηριγμένων στην εργατική γενοκτονία και στις δύο χώρες, την περιστολή της δημοκρατίας, το κυνηγητό των εθνικών και θρησκευτικών μειονοτήτων, την περιβαλλοντική καταστροφή στις θάλασσες του Αιγαίου και της Μεσογείου. Οποιοδήποτε πολεμικό επεισόδιο δε θα έχει ως στόχο τελικά κάποια βραχονησίδα (αυτό μπορεί να είναι αφορμή), ούτε το «εθνικό γόητρο», αλλά την κατάχτηση χώρων οικονομικής εκμετάλλευσης και άρα την ενίσχυση της θέσης του καπιταλιστικού σχηματισμού τόσο μέσα στις ίδιες τις χώρες, καθώς και στη διεθνή σκακιέρα. 

Τη θολή και ακαθόριστη εικόνα κρατικής κυριαρχίας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο (χωρικά ύδατα, εύρος εναέριου χώρου, FIR, υφαλοκρηπίδα, ρόλος Καστελόριζου στον καθορισμό ΑΟΖ και στον έλεγχο-εκμετάλλευση κοιτασμάτων κλπ), χρωματίζουν πλέον οι διεκδικήσεις του Τουρκικού κράτους που μιλά για «επικαιροποίηση» της συνθήκης της Λωζάνης στα ανατολικά του σύνορα και το Αιγαίο, αλλά και οι επιθετικές δηλώσεις των Ελλήνων πολιτειακών παραγόντων που διαμέσου των δηλώσεων τους περί ανυποχώρητης υπεράσπισης των «εθνικών δικαίων» προβάλλουν τους επιθετικούς-επεκτατικούς τους στόχους, θεωρώντας ως δεδομένα τις διεκδικήσεις του δικού του αστικού κρατικού σχηματισμού! 

Ο ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΛΑΟΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ! 
Η Απειλή του Διακρατικού Πολέμου συγκαλύπτει τη διαρκή όξυνση του Κοινωνικού Πολέμου από μια βίαιη ταξική κυβέρνηση που από την μια μεριά προχωρά την ληστεία των σπιτιών του λαού, την μείωση μισθών-συντάξεων-κοινωνικών επιδομάτων, αλλά από την άλλη μεριά επιβάλλει την Αγορά όπλων για να εξασφαλίσει τα συμφέροντα του Λάτση, του Βαρδινογιάννη, της ENERGEAN OIL and GAS, της MOBIL, TOTAL, ENI! 
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κρίνει ότι το κλίμα "εθνικής ανασφάλειας", "εθνικών κινδύνων" και πολεμοκαπηλείας που έχει καλλιεργηθεί από την καθεστωτική προπαγάνδα, τα ψεύτικα ρεπορτάζ των καναλιών -χαρακτηριστική περίπτωση το STAR του Βαρδινογιάννη-, με την ενεργό συμμετοχή και τον ιδιαίτερο ρόλο του ΚΚΕ, επιτρέπει την ανακοίνωση των εξής μέτρων: 

Πολεμικές προμήθειες της τάξης των 5 με 6 δισεκατομμυρίων: 

· αναφερόμαστε στην αναβάθμιση 85 αμερικανικών αεροσκαφών F-16 

· τον εκσυγχρονισμό των γαλλικών Mirage 

· τις δύο γαλλικές φρεγάτες FREMM (1 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ κοστίζει η κάθε μία) 

· Η απόκτηση φονικών στρατηγικών όπλων που στοχοποιούν άμαχο πληθυσμό και θα προκαλέσουν μοναδικά εγκλήματα πολέμου! 

Οι πολεμικές δαπάνες έρχονται να προστεθούν στα 200 εκατ. δολάρια που έχουν δοθεί για τα «ΔΩΡΕΑΝ» μεταχειρισμένα αμερικανικά ελικόπτερα και τα 660 εκατ. δολάρια που δόθηκαν για τα ανθυποβρυχιακά αμερικανικά αεροσκάφη ORION. 
Χρήματα που μοιράστηκαν η αμερικανική πολεμική βιομηχανία, η ΕΟΒ και Έλληνες επιχειρηματίες! Φυσικά, στα παραπάνω πρέπει να υπολογιστεί το κόστος των τορπιλών για τα υποβρύχια, αλλά και τα UAV που προμηθεύτηκαν πρόσφατα από το Ισραήλ (δεκάδες εκατομμύρια ευρώ). 

Όμως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ. 
Η κυβέρνηση και το στρατιωτικό κατεστημένο θέλουν να επιβάλλουν και την αύξηση της στρατιωτικής θητείας από 12 μέχρι 18 μήνες, την Στράτευση στα 18 για την φτωχή νεολαία. 
 Επίσης, προωθούν την πολεμική επάνδρωση των μονάδων (για αυτό μιλούν για κενά στην επάνδρωση της παραμεθορίου, αφού οι ανάγκες των υπηρεσιών που αντιστοιχούν στους συναδέλφους που λιώνουν, αφορούν καθεστώς πολέμου και επιστράτευσης!). Επαναφέρουν το ζήτημα της Πρόσληψης 4000 Μισθοφόρων Στρατιωτών-ΟΒΑ, ένα θεσμό που λόγω των άθλιων όρων και του ακόμη πιο άθλιου ρόλου που αναθέτει στην νεολαία, ΑΠΕΤΥΧΕ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ! 
Τέλος, επιδιώκουν την συνολική Στρατιωτικοποίηση του Λαού μας. Στην αιχμή αυτής της προσπάθειας βρίσκονται οι φασίστες των Λεσχών Εφέδρων, αλλά και η αναβάθμιση του θεσμού της ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΗΣ. 
Συνεχίζουν συστηματικά την σύνδεση των Πανεπιστημίων με την Πολεμική Βιομηχανία, τον Στρατό, το ΝΑΤΟ, εντάσσοντας τους φοιτητές στον πόλεμο της ΕΕ κατά των προσφύγων. 

Να τα αποτελέσματα της πολεμοκαπηλείας: αύξηση των ατυχημάτων, αυτοκτονία συναδέλφου, εθνικιστική προπαγάνδα, βίαιη παραβίαση των δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη Με Στολή, τρελή ενταντικοποίηση. 

Επαναλαμβάνουμε: η καθεστωτική Αριστερά ΚΚΕ-ΛΑΕ συντάσσεται με αυτήν την χυδαία επίθεση του αστικού κράτους εναντίον των εργαζομένων και της νεολαίας. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ χτίζει "εθνικά μέτωπα" με την συνδρομή των καθεστωτικών ΜΜΕ, εντάσσοντας ενεργητικά τους ΝΑΖΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ της Χρυσής Αυγής. 

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ - ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΕΕ 

Απάντηση μας ο Κοινός αγώνας Ελλήνων και Τούρκων Εργαζομένων και Φαντάρων, ο κοινός αγώνας των λαών των Βαλκανίων ενάντια στις κυβερνήσεις του πολέμου, στον εθνικισμό και το φασισμό, στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Δεν μας ενώνει τίποτε με τις κυβερνήσεις, δεν έχουμε κανένα Εθνικό Συμφέρον να υπερασπιστούμε.
Απαιτείται ένα νέο εργατικό Διεθνιστικό Αντικαπιταλιστικό κίνημα ενάντια στην Αστική Παραγωγική Ανασυγκρότηση που θέλει Δούλο τον κόσμο της εργασίας, ενάντια στους ¨εθνικού στόχους και την εθνική ενότητα¨ που απαιτεί η αστική τάξη για να μας μετατρέψει σε Κρέας στα Κανόνια της, Αναλώσιμους της Κερδοφορίας του κόσμου του πλούτου. 
Δεν προετοιμαζόμαστε για να Δολοφονηθούμε μεταξύ μας εργάτες και νεολαία για επιχειρηματικά, κρατικά, Ιμπεριαλιστικά συμφέροντα. 
Αγωνιζόμαστε για την Ανατροπή της Καπιταλιστικής Κυριαρχίας, για την Κοινωνική Απελευθέρωση. 

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 
Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου