Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

ΝΔ και Αθανασίου παρείχαν πλήρη πολιτική κάλυψη στα φασιστοειδή της «πατριωτικής» που έκαναν το φασιστικό πογκρόμ στη Μυτιλήνη





Ως «μία κίνηση πολιτών που έχει σκοπό να προασπιστεί το νησί από τις ανεξέλεγκτες προσφυγικές ροές» χαρακτήρισε ο βουλευτής Λέσβου της Ν.Δ. και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου την αυτοαποκαλούμενη «Πατριωτική Κίνηση Μυτιλήνη» σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης κατά την επίσκεψη κλιμακίου της Ν.Δ. στη Λέσβου.
Μ αυτή τη δήλωση ο κ. Αθανασίου παρείχε πλήρη πολιτική κάλυψη στα φασιστοειδή της «πατριωτικής» που υπήρξαν μαζί με τα μέλη συνδέσμων ομάδων οι διοργανωτές των δολοφονικών επιθέσεων εναντίον των προσφύγων το βράδυ της Κυριακής. Πως όμως να μην παρέχει κάλυψη όταν ένας από τους στενούς συνεργάτες του κ.Αθανασίου είναι και εκ των ιδρυτικών στελεχών της ακροδεξιάς αυτής ομάδας και γνωρίζει από πρώτο χέρι ποιοι την απαρτίζουν και τι πρεσβεύουν. Η επιθυμία του κ.Αθανασίου να βαδίσει χέρι-χέρι με ακροδεξιές και φασιστικές ομάδες όπως αυτή της «πατριωτικής» παρέχοντας τους πολιτική κάλυψη στις ενέργειες τους είναι γνωστή και απλώς επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά μ αυτές τις δηλώσεις.
Μετά την πανελλαδική κατακραυγή και την πίεση της τοπικής κοινής γνώμης η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα προκειμένου να ταυτοποιήσει μέσω οπτικοακουστικού υλικού και μαρτυριών αυτοπτών μαρτύρων τους δράστες των δολοφονικών επιθέσεων. Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΑΠΕ στη Λέσβο Στρατής Μπαλάσκας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος πέντε ατόμων για σοβαρά αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος και κατά άλλων 12 για πλημμελήματα. Οι κακουργηματικές πράξεις που προς το παρόν έχουν ταυτοποιηθεί από την αστυνομία είναι αυτές του εμπρησμού και της απόπειρας βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Ενώ οι πλημμεληματικές κατηγορίες είναι πολλές με κύρια αυτή της στάσης.
Επιπλέον η δημοσιογραφική έρευνα που συνεχίζεται έφερε νέα στοιχεία σε σχέση με τους συμμετέχοντες στα γεγονότα της Κυριακής στην πλατεία Σαπφούς. Μεταξύ των ατόμων βρίσκονταν και εν ενεργεία χαμηλόβαθμοι στρατιωτικοί ( ΕΠΟΠ) ένας εκ των οποίων μάλιστα είναι τοποθετημένος στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Μεταναστών της Μόριας. Ο ίδιος έχει αποτυπωθεί να συμμετέχει πάλι σε προπηλακισμό προσφύγων πέρσι το Νοέμβριο στην πλατεία Σαπφούς.
Στο μεταξύ για σήμερα Παρασκευή στις 7 η ώρα το απόγευμα στην πλατεία Σαπφούς το Εργατικό Κέντρο Λέσβου καλεί όλους τους δημοκρατικούς πολίτες του νησιού να συμμετέχουν σε αντιφασιστική συγκέντρωση καταδίκης των δολοφονικών επιθέσεων και διαδήλωσης «ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που ξεριζώνουν τους λαούς και δημιουργούν κύματα προσφύγων και μεταναστών, ενάντια στο μίσος και το ρατσισμό που καλλιεργούν φασιστικές – ακροδεξιές ομάδες», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου. 
Να είμαστε όλοι εκεί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου