Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018

ΣΤΗ Δ' ΕΑΝ: 3500 ευρώ κοστίζει κάθε βλήμα για ασκήσεις με πραγματικά πυρά αλλά οι φαντάροι δεν έχουν ΝΕΡΟ και αγοράζουν ΦΑΓΗΤΟ από το ΚΨΜ!

Αλήθεια, ο ΑΓΕΣ Στεφανής στις Επιθεωρήσεις που κάνει τι βλέπει;;;
Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ  ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ
Η υπομονή μας έφτασε στα όρια της!
Την χρονική περίοδο 7-9/5 πραγματοποιήθηκε άσκηση με πραγματικά πυρά. 
Το όνειρο κάθε διοικητή. Όχι μόνο για τις πιθανές επευφημίες που ενδεχομένως λάβει άλλα και για την κατακόρυφη αύξηση των πωλήσεων του ΚΨΜ: 3 μέρες προγεύματα τζίφος, πρωινό ανύπαρκτο, μεσημεριανό μετά τις 18.00..
Βέβαια το ΚΨΜ ερχόταν τουλάχιστον 3-4 φορές την μέρα και στις ώρες που πρέπει να παρέχονται τα προβλεπόμενα γεύματα. 
Τι έχει να πει ο διοικητής γι’ αυτό; 
"Να σκληραγωγειθήτε" ... Όχι σωματικά μόνο, άλλα και η τσέπη σας πιθανώς εννοούσε . Οργάνωση μηδέν, είτε σκοπίμως είτε λόγω ανικανότητας. Διανυκτέρευση έξω και στήσιμο σκηνών μετά τις 22:00 και αφού έχουν εξαντληθεί όλοι από τις πολύωρες προ ασκήσεις. Εγερτήριο στις 4.00 πμ την μεγάλη ημέρα της άσκησης. Για να παραμείνουμε ξύπνιοι χωρίς να γίνει κάποια δραστηριότητα  μέχρι τις 6.00 που παρουσιάστηκε  ο διοικητής και να ξεκινήσουμε εξουθενωμένοι προεργασίες για την άσκηση. Πρωινό ούτε για αστείο, πρόγευμα ούτε για δείγμα, μεσημεριανό με την επιστροφή στην μονάδα μετά τις 16.00. Νηστικοί όλη μέρα για "σκληραγώγηση"; 
Αυτό προβλέπει ο ελληνικός στρατός; 
Η κατρακύλα δεν έχει σταματημό.

Επόμενη εβδομάδα εκ νέου τα ίδια σε αντίστοιχες ασκήσεις εκτός στρατοπέδου. Και με το πέρας αυτών, αγγαρείες ολημερίς," υποχρεωτική διασκέδαση στο ΚΨΜ", είναι και ένα ταμείο που πρέπει να ενισχυθεί περαιτέρω.
Μετά, αυτό που τους ενοχλεί είναι τα κρεβάτια, από μονά γίνανε κατόπιν εντολής δίπλα, χωρίς να αυξηθούν οι στρατιώτες, με τον ίδιο αριθμό κρεβατιών, απλά για να εξαληφθεί οποιουδήποτε είδους "άνεσης"  υπάρχει. 
Αξιοποίηση του προγράμματος (βγήκαν οι εξοδούχοι 19:00 πριν τις 15 Μαΐου που αρχίζει το θερινό ωράριο) αλα καρτ όπως τον συμφέρει…για να κανονίσει τις αγγαρείες. Το πλυντήριο  της μονάδας υπέστη βλάβη, ουδείς να ενδιαφερθεί. Υπάρχουν και τα εξωτερικά καθαριστήρια άλλωστε...Εδώ δεν είναι ικανοί και πρόθυμοι για την επισκευή μιας βρύσης, με το πλυντήριο θα ασχοληθούν... 
Ολόκληρο το στρατόπεδο του Λαγού δεν διαθέτει πόσιμο νερό και της μονάδας έχει μαρκαριστεί ως ακατάλληλο, αλλά μπουκάλια νερό που δικαιούται ο κάθε φαντάρος δεν παρέχονται όπως γίνεται στις υπόλοιπες μονάδες. 
Οι φαντάροι βγήκαν παραπονούμενοι για να λάβουν την απάντηση ότι είναι πόσιμο... Νερό που βγαίνει καφέ από την βρύση, παρέα με χώμα  και γεύση πικρή. Αλλά εξυπηρετεί το ΚΨΜ που το μεγάλο μπουκάλι από 0.25€ τον πήγαν 0.35€ και η αισχροκέρδεια συνεχίζεται σε βάρος ανθρώπων χωρίς εισόδημα. 
Μας προτείνει να αγοράσουμε από μόνοι μας γάντια εργασίας και άλλα προϊόντα ενώ το πιο εξωφρενικό ήταν η πρόταση να αγοράσουμε απ’ το ΚΨΜ καινούργιους αορτήρες. Όλα για το φαίνεσθαι! Χρήματα λένε δεν υπάρχουν για να γίνει ανθρώπινη η διαβίωση, άλλα για το πλήθος ασκήσεων που λαμβάνουν χώρα  υπάρχουν, με τη χρήση πραγματικών πυρών, βλημάτων αξίας 3500€/βλήμα και ούτω καθεξής. 
Η αδιαφορία και η σκόπιμη κακομεταχείριση έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να δείχνουν στους ανώτερους ότι όλα είναι καλά, το φαίνεσθαι μόνο, άλλωστε υπάρχει και μια καριέρα που πρέπει να χτιστεί στις πλάτες κάθε δύστυχου φαντάρου.
                Κόψιμο των  περισσότερων αδειών που έχουν προγραμματιστεί, χωρίς λόγο . Φαντάροι που έχουν παιδιά, υποχρεώσεις έξω, που πρέπει να δώσουν το παρόν για διευθέτηση προσωπικών ζητημάτων απλά βρίσκονται μετέωροι στις ορέξεις ΚΑΠΟΙΟΥ. Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα φαντάρου με παιδί ο οποίος ενώ δικαιούται κατ’εξαίρεση μετάθεση αφού του την έκοψαν έβαλε δικηγόρο να πάρει στο ΓΕΣ να ζητήσει το λόγο και του είπαν ότι είναι απόφαση της διοίκησης!!! Είναι πρόσφατη ακόμα η μνήμη του συναδέλφου μας που δεν του δίναν άδεια ενώ τη δικαιούταν λόγω παιδιού και πήγε να αυτοκτονήσει. Πρέπει να "πέσει" τηλέφωνο για να παρθούν οι άδειες που προβλέπονται; Αν μάλιστα είναι δυνατό το τηλέφωνο μπαίνουν και άγραφες ημέρες στις άδειες. Αξιοκρατία μηδέν.
Ωστόσο την ίδια αδικία βιώνουν και τα στελέχη οι οποίοι παρακαλούν για άδειες και απαλλαγές ενώ πολλές φορές ο διοικητής τους κρατάει καταχρηστικά μέσα, περισσότερο απ’ το ωράριο τους.
Η ουσία ωστόσο όλων αυτών των προβλημάτων (οικονομική εκμετάλλευση των φαντάρων, αυθαιρεσία, αυταρχισμός) έγκειται στο εξής γεγονός που αναδεικνύει και την κατάσταση που επικρατεί σε όλο τον ελληνικό στρατό λόγω του πολεμικού κλίματος. 
Η πραγματική κατάσταση με τον πλούτο των προβλημάτων θα αποκρύβει απ’ τον Μέραρχο, προκειμένου η Διοίκηση της μονάδας να εξασφαλίσει ότι θα βγει εις πέρας η Επιθεώρηση, σε  μια περίοδο αναβαθμισμένης ετοιμότητας, τις βλάβες που υπάρχουν στα οχήματα και ως εκ τούτου τα στελέχη και οι φαντάροι να επωμίζονται όλη την ευθύνη για τις "κακές βολές". 
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο Μέραρχος να δώσει εντολή και για άλλα ΤΧΕ και ασκήσεις για να βελτιωθούμε και όπως πάντα η δυσαρέσκεια του περνάει αλυσιδωτά στο διοικητή μετά στα στελέχη και στο τέλος σε εμάς με τον χειρότερο τρόπο.
Για μας είναι ξεκάθαρο ότι ειδικά τον τελευταίο καιρό η κατάσταση έχει ξεφύγει. Ειδικά μετά την αλλαγή του Μεράρχου ο οποίος έχει εντείνει με τις απαιτήσεις του το κλίμα πολέμου, ο διοικητής στη προσπάθεια του να εξασφαλίζει την εύνοια του και να πάρει το πολυπόθητο αστέρι, βρίσκεται σε μια συνεχή σύγχυση με παράλογες απαιτήσεις και ανισόρροπες αντιδράσεις και όπως πάντα τελικά την πληρώνουμε εμείς!!
Περιμένουμε με ανυπομονησία το θράσος με το οποίο ο διοικητής θα μας ζητήσει το λόγο και θα βγάλει δόντια για ακόμη μια φορά μετά από καταγγελίες φαντάρων στο Σπάρτακο. Ωστόσο ξέρουμε πολύ καλά ότι στο τέλος αυτός θα βγει χαμένος!

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΑΝΤΑΡΩΝ Δ' ΕΑΝ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου