Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018

Tιμωρία Αξιωματικού με 10 ΜΕΡΕΣ ΦΥΛΑΚΗ γατί χτύπησε φαντάρο;

Κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής των ΣΠΕΝ Μυτιλήνης επικράτησαν φοβερές συνθήκες,
Το αποκορύφωμα ήταν κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του συνόλου των ΣΠΕΝ Λέσβου, από τον διοικητή της ΑΣΔΕΝ στο Καμμένο Δασός, παρουσιάστηκε περιστατικό τραμπουκισμού φαντάρου από ανθυπολοχαγό, όπου ο τελευταίος χτύπησε στο κράνος τον στρατιώτη σε ένδειξη υπεροχής πάνω σε διαπληκτισμό. Ο συγκεκριμένος Ανθυπολογαχός είχε πολύ «προχωρημένες απόψεις» πάνω στην ανωτερότητα του ελληνικού πολιτισμού, ενώ όλοι οι υπόλοιποι είναι «Μάο Μάο».
Φαίνεται όμως ότι παρά την Τρομοκρατία υπήρξε αντίδραση από τους φαντάρους, με αποτέλεσμα να γίνουν βελτιωτικές κινήσεις από τη Διοίκηση.
Είναι ενδεικτικό ότι γρήγορα κυκλοφόρησε η φήμη ότι ο εν λόγω Ανθυπολοχαγός τιμωρήθηκε με 10 ΜΕΡΕΣ ΦΥΛΑΚΗ!
Το συμπέρασμα λοιπόν είναι ένα:  
Όλα αυτά θα περνούσαν απαρατήρητα ή και αδιάφορα αν δεν υπήρχε κλίμα δυσφορίας και παραπόνων από τους φαντάρους. 
Η αλήθεια ήταν ότι όποτε υπήρξε τέτοιο κλίμα (είτε επίσημα στην αναφορά είτε ανεπίσημα μεταξύ φαντάρων και αξιωματικών) η κατάσταση αμέσως βελτιώθηκε. 
Χαρακτηριστικά στο περιστατικό με το πρωϊνό όπου αμέσως οι φαντάροι ξαναπήγαν να γευματίσουν ύστερα από εντολή ανωτέρου. 
Εμείς όμως οφείλουμε να ρωτήσουμε: 
ο Ανθυπολοχαγός που τόλμησε να σηκώσει το χέρι του σε φαντάρο τιμωρήθηκε; 
Ή αυτό ήταν απλά μια φήμη που που μεταφέρθηκε στους στρατιώτες για να μην ανοίξουν το στόμα τους; 
Ο δόκιμος που τόλμησε να ασκήσει εξουσία πάνω στους στρατιώτες με τον χειρότερο τρόπο μήπως θεώρησε ότι τον παίρνει να φερθεί ως τραμπούκος λόγω του εθνικιστικού κλίματος και πολεμικής ετοιμότητας; Μήπως θεώρησε ότι η αυταρχική και τραμπούκικη συμπεριφορά του μπορούσε να γίνει ΑΝΕΚΤΗ από την ηγεσία και να ΣΥΓΚΑΛΥΦΘΕΙ;
Αυτός τιμωρήθηκε ή η ασυδοσία, ο εθνικισμός και ο ρατσισμός είναι πράγματα που η ηγεσία του στρατού κάνει τα στραβά μάτια;
Για μια ακόμη φορά αποδείχθηκε ότι Μόνο Διεκδικώντας συλλογικά και αποφασιστικά μπορούμε να βελτιώσουμε την κατάσταση και την χακί καθημερινότητα.
Συνάδελφοι, έχουμε Δικαιώματα ως Πολίτες με Στολή και Αγωνιζόμαστε για αυτά.
Μόνο με κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό, με το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και τη συμβολή της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ μπορούμε να σταθούμε με Αξιοπρέπεια απέναντι σε κράτος, κυβέρνηση, Στρατό και στρατιωτικό κατεστημένο.
Να φτιάξουμε ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΦΑΝΤΑΡΩΝ-ΝΑΥΤΩΝ-ΣΜΗΝΙΤΩΝ σε όλα τα στρατόπεδα, τις μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας και τα πλοία του Π.Ν.
Να βγούμε μαζικά στην Αναφορά Παραπονούμενοι, να δημοσιοποιήσουμε την Αυθαιρεσία και το Παράλογο του Στρατού.

Θυμίζουμε την καταγγελία των συναδέλφων:

ΣΠΕΝ Μυτιλήνης: καψόνια, άθλιες συνθήκες και ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ Αξιωματικοί που χτυπούν φαντάρους!


ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ Αξιωματικοί

ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Στρατιωτών με Σωματική Ικανότητα Ι3-Ι4
ΑΘΛΙΕΣ Συνθήκες
ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ και Θρησκοληψία
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 18 Μάη, τα ΣΠΕΝ της 2018 ‘Β ΕΣΣΟ. Σε πανελλαδικό επίπεδο οι άθλιες εγκαταστάσεις, η προετοιμασία του ειρηνικού πολίτη σε φονικό οπλίτη – βασικό στοιχείο της εκπαίδευσης-, η άνθηση του εθνικισμού, και τα καψώνια ήταν στον πυρήνα των σχολείων.Δεν θα μπορούσαν να ξεφύγουν από τα παραπάνω τα ΣΠΕΝ που έγιναν στη Λέσβο. Ειδικότερα στο ΣΠΕΝ Καλλονής, οι εγκαταστάσεις ήταν άθλιες  -κάτι που το γνώριζαν τα ίδια τα στελέχη - . 4 τουαλέτες και 4 μπάνια για 70 άτομα του ισογείου, με ταυτόχρονες βλάβες, διακοπές νερού – που ποτέ δεν ήταν ζεστό . Τα μαγειριά στάθηκαν ανεπαρκή να χωρέσουν τα 100+ άτομα του ΣΠΕΝ με αποτέλεσμα να επικρατεί πανικός.
Φυσικά δεν έλειψαν και τα καψώνια και η συνεχή επιβολή τιμωριών. Το 4κ (4 μέρες κράτηση) ήταν βούτυρο. Συγκεκριμένος λοχίας  καθώς και ανθυπολοχαγός με απαράδεκτη συμπεριφορά –και κάλυψη από τα ανώτερα στελέχη – έδιναν μόλις 10 λεπτά προκειμένου οι φαντάροι να λάβουν το πρωινό τους, με αποτέλεσμα οι τελευταία να μένουν πεινασμένοι μπροστά στις απαιτήσεις τις εκπαίδευσης. Μάλιστα ο συγκεκριμένος λοχίας, είχε τρέλα με την καθαριότητα – ενώ ταυτόχρονα πέταγε σκουπίδια επιδεικτικά μπροστά στους φαντάρους, την ώρα των καθαριοτήτων – είχε βάλει  τους στρατιώτες να καθαρίσουν 5 φορές τις τουαλέτες σε μία μέρα. Το αποκορύφωμα ότι έβαλε εξοδούχους στρατιώτες να καθαρίσουν τις τουαλέτες μετά το σιωπητήριο στις 11 το βράδυ.
Ξεχωριστή μνεία απαιτούν τα ΣΠΕΝ αόπλων (Ι3 και Ι4) στο 221 ΤΕ στην Μυτιλήνη. Αφενός πρώτη φορά υλοποιήθηκαν ΣΠΕΝ αόπλων, κάτι που διευρύνει ακόμα περισσότερο το χάσμα μεταξύ του φαντάρου μαχητή και του «γιωτά» - φαντάρου αγγαριομάχου, διαμορφώνοντας ένα σύγχρονο καιάδα, όπου οι «ανίκανοι» θα υποτάσσονται στους ικανούς. Χαρακτηριστική έμεινε η ρητορική ερώτηση του ταξίαρχου προς τους άοπλους στρατιώτες: «Αν ένας Ι1 πεθάνει δίπλα σου στον πόλεμο, εσύ δεν θα πάρεις το όπλο του;» Ταυτόχρονα, η πλειονότητα των ΕΠΟΠ αποδοκίμαζε την ύπαρξη αόπλων στρατιωτικών και ειδικά το συγκεκριμένο σχολείο ΣΠΕΝ, ρωτώντας συνέχεια τους φαντάρους αν έχουν όπλο ή όχι
Στα συγκεκριμένα ΣΠΕΝ τα καψώνια έδιναν και έπαιρναν. Παρόλη την «ειδική μνεία» που υπήρχε όσον αφορά τις αυξημένες ανάγκες των Ι3 και Ι4, τα «σινουκ» (βίαιο ξέστρωμα κρεβατιών) στις επιθεωρήσεις ήταν κάτι το λογικό. Ξεχωριστό περιστατικό ήταν όταν φαντάρος αρνήθηκε να πέσει για κάμψεις που του επέβαλλε δόκιμος. Μετά τον τσαμπουκά που επέδειξε ο φαντάρος, ο Δόκιμος φρόντισε να τιμωρήσει το σύνολο των στρατιωτών με συνεχιζόμενα παραγγέλματα, αγνοώντας πλήρως τα ορθοπεδικά προβλήματα του μεγαλύτερου κομματιού των εκπαιδευομένων.  Ο ίδιος δόκιμος μετά από σχετική ερώτηση περί θρησκευτικών αντιλήψεων, ξεκίνησε καταιγιστικές ερωτήσεις που αποσκοπούσαν στην αναγνώριση του εθνικού ιδεώδους ή όχι, συγκεκριμένων φαντάρων που δεν ήταν θρησκευόμενοι, ενώ οι υπόλοιποι κάτω από την «ομπρέλα του χριστιανισμού» δεν ερωτήθηκαν τίποτα.
Τέλος δεν πρέπει να αγνοηθεί το γεγονός, όπου στον χαιρετισμό του συνόλου των ΣΠΕΝ Λέσβου, από τον διοικητή της ΑΣΔΕΝ στο Καμμένο Δασός, παρουσιάστηκε περιστατικό τραμπουκισμού φαντάρου από ανθυπολοχαγό, όπου ο τελευταίος χτύπησε στο κράνος τον στρατιώτη σε ένδειξη υπεροχής πάνω σε διαπληκτισμό. Ο συγκεκριμένος ανθυπολογαχός είχε πολύ «προχωρημένες απόψεις» πάνω στην ανωτερότητα του ελληνικού πολιτισμού, ενώ όλοι οι υπόλοιποι είναι «Μάο Μάο».
Φαντάροι από ΣΠΕΝ Λέσβου

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου