Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

Συνεχίζει το Ισραήλ τον ακήρυκτο πόλεμο εναντίον Ιράν-Χεζμπολάχ στο έδαφος της Συρίας

Πύραυλοι που πιθανότατα εκτοξεύθηκαν από αεροσκάφη της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας έπληξαν αποθήκες όπλων που της Χεζμπολάχ κοντά στο στρατιωτικό αεροδρόμιο στη Νταμπάα, στην κεντρική Συρία, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
«Έξι πύραυλοι εβλήθησαν εναντίον του στρατιωτικού αεροδρομίου στη Νταμπάα και των περιχώρων του, στον δυτικό τομέα της επαρχίας Χομς, και έπληξαν αποθήκες όπλων που ανήκαν στη λιβανέζικη Χεζμπολάχ», δήλωσε ο διευθυντής της ΜΚΟ, Ράμι Άμπντελ Ραχμάν. «Οι πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από το Ισραήλ», πρόσθεσε.
Πηγές στα σύνορα Λιβάνου-Συρίας δήλωσαν ότι ισραηλινά αεροσκάφη έκαναν υπέρπτηση νωρίτερα στον λιβανέζικο εναέριο χώρο και ότι ορισμένα συνέχιζαν να πετούν στην περιοχή, κάτι που άφηνε να εννοηθεί ότι υπάρχει ενδεχόμενο να γίνουν κι άλλες επιδρομές.
Τα αεροσκάφη της ισραηλινής αεροπορίας περνούν συχνά από τον λιβανέζικο εναέριο χώρο για να εξαπολύουν επιδρομές στη Συρία. Το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε από την πλευρά του ότι το στρατιωτικό αεροδρόμιο δέχθηκε επίθεση με πυραύλους.
«Ένα από τα στρατιωτικά μας αεροδρόμια έγινε στόχος πυραύλων που αναχαιτίστηκαν από την αντιαεροπορική άμυνά μας», μετέδωσε το SANA επικαλούμενο πηγή προσκείμενη στον συριακό στρατό. Σύμφωνα με το πρακτορείο, το οποίο έκανε λόγο για «εκρήξεις στα περίχωρα του αεροδρομίου στη Νταμπάα», αναφέροντας ότι ο στόχος επίθεσης δεν επλήγη.
Καμιά πηγή δεν έχει κάνει λόγο για ανθρώπινες απώλειες μέχρι στιγμής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου