Τρίτη 29 Μαΐου 2018

ΦΩΤΟ-Παλαιστίνιοι αγωνιστές προσπάθησαν με πλοιάρια να σπάσουν τον Αποκλεισμό και να πάνε Κύπρο: τους σταμάτησαν οι ριπές των όπλων των Ειδικών Δυνάμεων του Ισραήλ

ΟΧΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΉ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ
Οι Ισραηλινές δυνάμεις ανέτρεψαν τα μέλη παλαιστινιακής ακτιβιστικής οργάνωσης που επιβιβάστηκαν σε πλοιάρια στα παράλια της Γάζας, με προορισμό την Κύπρο και σκοπό να διαμαρτυρηθούν για τον ναυτικό αποκλεισμό απο το Ισραήλ και την Αίγυπτο.
Όπως μεταδίδουν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, το ισραηλινό ναυτικό έριξε προειδοποιητικές βολές και εμπόδισε τη διέλευση του στολίσκου στη γραμμή αποκλεισμού, που ορίζεται στα έξι ναυτικά μίλια ανοικτά των παραλίων της Γάζας.
Ωστόσο, ένα από τα σκάφη κατάφερε να διασχίσει τη γραμμή σε απόσταση εννέα ναυτικών μιλίων, με αποτέλεσμα να περικυκλωθεί από τέσσερα σκάφη των Ισραηλινών δυνάμεων.
Στα αλιευτικά σκάφη επιβιβάστηκαν 22 Παλαιστίνιοι ακτιβιστές, φοιτητές και ασθενείς που χρήζουν ιατρικής περίθαλψης εκτός Γάζας και σύμφωνα με πληροφορίες, σκοπός ήταν η ευαισθητοποίηση της ευρωπαϊκής και διεθνής κοινής γνώμης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου