Τρίτη 29 Μαΐου 2018

Πολύ άστοχο να λες την Ρωσία Ιμπεριαλιστική χώρα...

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ...
ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ Νο 1
Η Αραβική Δημοκρατία της Συρίας ανακοίνωσε την αναγνώριση και την καθιέρωση διπλωματικών σχέσεων με την Αμπχαζία και τη Νότια Οσετία. Η Συρία έγινε η πέμπτη χώρα που αναγνώρισε την ανεξαρτησία αυτών των καυκάσιων δημοκρατιών.
Αυτό δήλωσαν οι εκπρόσωποι του Υπουργείου Εξωτερικών της Αμπχαζίας και της Νότιας Οσετίας, σύμφωνα με το Tass.
Την Τρίτη, το γεωργιανό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι είχε ξεκινήσει τη διαδικασία διακοπής των διπλωματικών σχέσεων με τη Συρία.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ Νο 2
Συμφωνία Ρωσίας-Ισραήλ για απόσυρση σιιτικών δυνάμεων από τη Συρία
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Jerusalem Post οι δύο χώρες, Ρωσία και Ισραήλ, κατάφεραν να φτάσουν σε συμφωνία σε σχέση με το αίτημα το Νετανιάχου για την απομάκρυνση των ιρανικών και άλλων σιιτικών παραστρατιωτικών δυνάμεων από τη Συρία.
Πιο συγκεκριμένα η συμφωνία περιλαμβάνει την απόσυρση των ιρανικών και σιιτικών παραστρατιωτικών οργανώσεων συμπεριλαμβανομένης και της Χιζμπολάχ από το νότιο τμήμα της Συρίας, με τις κυβερνητικές δυνάμεις να αντικαθιστούν αυτά τα στρατεύματα.
Η Ρωσο-ισραηλινή συμφωνία είναι αποτέλεσμα συμβιβασμού, αφού οι Ισραηλινοί ζητούσαν από τη Μόσχα την πλήρη απόσυρση από τα εδάφη της Συρίας των ιρανικών και παραστρατιωτικών σιιιτικών δυνάμεων, ενώ όπως φαίνεται οι Ρώσοι κατάφεραν να περιορίσουν την εφαρμογή της συμφωνίας μόνο στο νότιο τμήμα της Συρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου