Τρίτη, 22 Μαΐου 2018

Επεκτείνονται σε Βαλκάνια-Κύπρο οι ελληνικές εταιρείες ενέργειας

Η Motor Oil στοχεύει και σε 4η άδεια.
Φιλόδοξη η…κόρη Coral, μετά την άκρως επιτυχή έκδοση του ομολογιακού των 90 εκατ. ευρώ.
Ηδη ο CEO του Ομίλου ΜΟΗ, Πέτρος Τζαννετάκης δίνει το σύνθημα «Πάντα μαζί» με το σήμα Shell να γιγαντώνεται στα Βαλκάνια. Παρουσία σε Σερβία, επέκταση σε Μαυροβούνιο- Σκόπια, έμφαση στις εξαγωγές από τις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στο Καλοχώρι, στη Θεσσαλονίκη, τις 5 ιδιόκτητες αποθήκες με τις 72 δεξαμενές.
Στην Κύπρο η Coral, μετά την απόκτηση του δικτύου της Lukoil έχει πλέον μερίδιο 8% με στόχο τον διπλασιασμό του σε ορίζοντα διετίας.

Φιλόδοξη όμως και η…μάνα, Motor Oil, καθώς απ΄ ότι μαθαίνουμε έχει βάλει πλώρη και για τέταρτη άδεια προμήθειας φυσικού αερίου.

Η αίτηση έχει ήδη υποβληθεί στην Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας ΡΑΕ, αφορά στη θυγατρική Ηλεκτροπαραγωγή Συσακίου ΑΕ Παραγωγής και Εμπορίας Ηλεκτρικής Ενέργειας που ήδη έχει άδεια για ρεύμα και τώρα επεκτείνεται και στο φυσικό αέριο. 

Θυμίζω έχουν προηγηθεί οι άδειες τόσο του μητρικού ομίλου όσο της Coral. Η κινητικότητα είναι ενδεικτική για το ενδιαφέρον για τις προοπτικές, που διανοίγονται μετά την απελευθέρωση της αγοράς του » γαλάζιου…χρυσού».https://banks.com.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου