Τρίτη, 22 Μαΐου 2018

Αυτονομία Βορείου Ηπείρου και ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ!

Η ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ έχει αναδείξει και στο πρόσφατο παρελθόν το θέμα της σύνδεσης του εθνικισμού με το λεγόμενο ενεργειακό ζήτημα!
Στα ελληνοαλβανικά σύνορα παίζεται εδώ και καιρό αυτό το επικίνδυνο για τους λαούς παιχνίδι.

Πρωταγωνιστές τα Υπουργεία Εξωτερικών, ο Ακροδεξιός ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος και ο Ελληνικός Στρατός, οι φασίστες της ΣΦΕΒΑ και των ΤΣΑΜΗΔΩΝ, η ΕΚΚΛΗΣΙΑ.

Η ENERGEAN πιέζει, η ΑΟΖ μεταξύ Ελληνικού και Αλβανικού κράτους πρέπει να καθοριστεί και τα κοιτάσματα να μοιραστούν.

Για αυτό ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος στέλνει στρατό στην Ήπειρο και συνεργάζεται με τους φασίστες της τοπικής ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΗΣ που δρουν με όρους ΤΕΑ, εναντίον εσωτερικού και εξωτερικού εχθρού!

Πρόσφατα είχαμε άλλο ένα επεισόδιο με πρωταγωνιστές τους άθλιους εθνικιστές και φασίστες της ΣΦΕΒΑ, την αντιδραστική ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ακραίους εκπροσώπους της Ελληνικής μειονότητας που βάζουν θέμα Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου, δηλαδή της Νότιας Αλβανίας!

Όταν πραγματοποιήθηκε εκδήλωση του «Κινήματος για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου» στους Βουλιαράτες στο Αργυρόκαστρο με αφορμή την επέτειο από την υπογραφή του πρωτοκόλλου της Κέρκυρας και της αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου.
Διαβάζουμε: Στην εκδήλωση, την οποία συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Δρόπολης, η Κοινότητα Βουλιαρατών και η Κίνηση για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου, παραβρέθηκαν δεκάδες κάτοικοι των Βουλιαρατών και των γύρω χωριών, καθώς και Βορειοηπειρώτες και φίλοι της Β. Ηπείρου που ήρθαν από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα και Ηγουμενίτσα.
Το παρόν στην πλατεία Αγίου Κοσμά, στο Μνημείο των Εκπαιδευτικών της Εθνικής Ελληνικής Κοινότητας που μαρτύρησαν την περίοδο 1944 - 1990, έδωσαν επίσης αντιπροσωπείες της Συντονιστικής Φοιτητικής Ένωσης Βορειοηπειρωτικού Αγώνα (ΣΦΕΒΑ) και του Συνδέσμου Συνταξιούχων Ελληνοδιδασκάλων Νομού Αργυροκάστρου. http://www.sfeva.gr
Οι συμμετέχοντες δήλωσαν ότι Έλληνες δεν υπάρχουν μόνο στα 99 χωριά τα οποία είναι αναγνωρισμένα ως μειονοτικά αλλά ότι ο ελληνισμός στη Βόρειο Ήπειρο έχει ιστορία που ξεπερνά τα γνωστά γεωγραφικά όρια, που σύμφωνα με αυτά περιλαμβάνονται περιοχές όπως η Πρεμετή, η Χιμάρα και η Κορυτσά.

Για να δούμε όμως προσεκτικά το παρακάτω απόσπασμα της ανάρτησης:
"Ο εκπαιδευτικός Σταύρος Γκίνος απηύθυνε επίκαιρη ομιλία, περιγράφοντας τα τρέχοντα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου, όπως την πληθυσμιακή και γεωγραφική αλλοίωση, την μη αναγνώριση της ελληνικότητας των κατοίκων πολλών βορειοηπειρωτικών περιοχών, τον περιορισμό της ελληνικής γλώσσας στην Παιδεία και τον δημόσιο λόγο, την υφαρπαγή εκτάσεων που ανήκουν σε Έλληνες από αλλοεθνείς και αλλόθρησκους, την τρομοκράτηση των Ελλήνων κ.α.
Ανέφερε επίσης τους τομείς στους οποίους οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου δικαιούνται να έχουν αυτοδιαχείριση στις περιοχές που αποτελούν πλειοψηφία όπως στο ιδιοκτησιακό, στην Παιδεία, στον Πολιτισμό, την διαχείριση των φυσικών πόρων και την αυτοδιοίκηση". http://www.sfeva.gr

Δηλαδή, οι εθνικιστές -άραγε από μόνοι τους- απαιτούν καθεστώς Αυτονομίας στην Νότια Αλβανία και μερίδιο από τα ενεργειακά κοιτάσματα;

Ρόλο στις εξελίξεις διεκδικεί και η ΕΚΚΛΗΣΙΑ που απαιτεί ενίσχυση της συνεργασίας με τους φασίστες της ΣΦΕΒΑ. 
Διαβάζουμε για την αντίστοιχη εθνικιστική εκδήλωση του 2016:
"Στη συνέχεια, ο νυν Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης και πρόεδρος του ΠΑΣΥΒΑ κ. Ανδρέας εκφώνησε μία σύντομη αλλά εμπνευσμένη ομιλία, όπου αναφέρθηκε στη σημερινή κατάσταση στη Β. Ήπειρο, κάλεσε σε ενίσχυση του αγώνα της ΣΦΕΒΑ και του ΠΑΣΥΒΑ και διαβεβαίωσε ότι στο τέλος ο αγώνας για τη Β. Ήπειρο θα δικαιωθεί". https://www.himara.gr

Για μια ακόμη φορά αποκαλύπτεται ότι ο εθνικισμός συνδέεται άμεσα με συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα, συγκεκριμένους πολιτικούς και οικονομικούς κρατικούς σχεδιασμούς.
Ελληνικό και Αλβανικό κράτος ακολούθησαν και ακολουθούν μια χυδαία εκμεταλλευτική-καταπιεστική πολιτική απέναντι στους δύο λαούς-είτε σαν μειονότητα είτε ως μετανάστες εργάτες-, χρησιμοποίησαν και χρησιμοποιούν τις μειονότητες σαν πιόνια μιας επικίνδυνης πολιτικής, στην άσκηση της οποίας ρόλο διεκδικούν φασίστες και Εκκλησία.  
Απάντηση μας η Συναδέλφωση και οι κοινοί αγώνες του κόσμου της εργασίας.
Ένα εργατικό διεθνιστικό αντικαπιταλιστικό κίνημα που θα πει ΟΧΙ στις ΑΟΖ και την Εκμετάλλευση των Ενεργειακών κοιτασμάτων.
Που θα Μπλοκάρει τη Μηχανή του Πολέμου και της Καταστολής.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ 

Διαβάστε και βγάλετε τα συμπεράσματα σας.
Το σχετικό Δελτίο Τύπο της Ιεράς Μητροπόλεως έχει ως εξής:

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΔΡΥΪΝΟΥΠΟΛΕΩΣ, ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ & ΚΟΝΙΤΣΗΣ
Εκατόν δύο (102) χρόνια μετά από τον ηρωϊκό αγώνα για την Αυτονομία της Βορείου Ηπείρου (17.2.1914) και την υπογραφή του «Πρωτοκόλλου της Κερκύρας» (17.5.1914), πραγματοποιήθηκαν στο ηρωϊκό Δελβινάκι, την Κυριακή, 15 Μαΐου 2016, οι καθιερωμένες από τον Μητροπολίτη ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟ, εκδηλώσεις. Έτσι, το πρωϊ, εν πληθούση Εκκλησία, τελέσθηκε αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Μνημόσυνο των πρωτεργατών και των γενναίων Αγωνιστών της Αυτονομίας. Στην συνέχεια, τρισάγιο επί του τάφου του Δρυϊνουπόλεως ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ και κατάθεση στεφάνου από τον Μητροπολίτη κ. ΑΝΔΡΕΑ, ο οποίος, κατόπιν μίλησε επίκαιρα. Μετά την ομιλία έγινε η ειρηνική πορεία όλων των προσκυνητών (Σ.Φ.Ε.Β.Α., ΠΑ.ΣΥ.Β.Α., Ελλαδιτών και Βορειοηπειρωτών) μέχρι το Μνημείο των Πεσόντων της κωμοπόλεως. Εκεί έγινε σύντομο Τρισάγιο, κατάθεση στεφάνου από τον Μητροπολίτη και στο τέλος εψάλη ο Εθνικός Ύμνος, αφού προηγουμένως εγκρίθηκε δια βοής το ακόλουθο
Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α
«1) Ζητάμε από την Αλβανία να σταματήσει την ανθελληνική στάση της απέναντι στους Βορειοηπειρώτες, πότε γκρεμίζοντας ιερούς Ναούς, πότε αρπάζοντας αυθαίρετα τις περιουσίες των Ελλήνων, και πότε διαγράφοντας ετσιθελικά από τους εκλογικούς καταλόγους όσους Βορειοηπειρώτες ζουν και εργάζονται μακριά από την πατρίδα τους. Αυτό το εξωφρενικό μέτρο αποβλέπει στο να χάσουν οι Βορειοηπειρώτες το δικαίωμα να ψηφίζουν στην Πατρίδα τους !
2) Ζητάμε να σταματήσει η Αλβανία να υποδαυλίζει τις ορέξεις των «Τσάμηδων» για ανύπαρκτες αποζημιώσεις και για περιουσίες στην Ελλάδα.
3) Ζητάμε από τους Βορειοηπειρώτες να είναι μονοιασμένοι μεταξύ τους. Η ισχύς εν τη ενώσει, αφού μάλιστα μπροστά μας έχουμε σκληρό αγώνα.
4) Ζητάμε, ακόμη από την «ΟΜΟΝΟΙΑ» να ασχοληθεί με το ζήτημα όσων επρόδιδαν τους συμπατριώτες τους, κατά την διάρκεια του κομμουνιστικού καθεστώτος, και παραμένουν αμετανόητοι.
5) Ζητάμε από την Κυβέρνηση και την Αντιπολίτευση της Ελληνικής μας Πατρίδος να ενδιαφερθεί, επί τέλους, και για την Βόρειο Ήπειρο, για να μη προστεθεί στις ήδη υπάρχουσες μια ακόμη «χαμένη Πατρίδα». Όχι ενδιαφέρον μόνο για τα οικονομικά, αλλά και για τα εθνικά ζητήματα, για να καταξιώσουμε έτσι την κληρονομιά των ενδόξων προγόνων μας. Τέλος,
6) Παρακολουθούμε με συγκίνηση το δράμα των προσφύγων, που βρίσκονται στην Χώρα μας. Και ζητάμε από την Ευρώπη και την Αμερική να ενεργήσουν με αποφασιστικότητα, ώστε να σταματήσει ο πόλεμος, τόσο στην Μέση Ανατολή, όσο και σε άλλες περιοχές του κόσμου. Μόνον έτσι θα μπορέσουν οι πρόσφυγες να επιστρέψουν με ασφάλεια στην πατρίδα τους και να επιδοθούν στα ειρηνικά τους έργα ».
(Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως)
Πηγή: Himara.gr | Ειδήσεις απ' την Βόρειο Ήπειρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου