Τρίτη, 22 Μαΐου 2018

Τι ζήταγε στον Άραξο ο επικεφαλής Πυρηνικής Πολιτικής του ΝΑΤΟ;

Ερωτήματα προκαλεί η επίσκεψη του επικεφαλής Πυρηνικής Πολιτικής του ΝΑΤΟ στην 116 ΠΜ στον Άραξο, στις 17 Μαίου, συνοδευόμενος από επιτελείς του ΝΑΤΟ. 
Στον Άραξο υπάρχουν εγκαταστάσεις στις οποίες θα μπορούσαν να αποθηκευτούν πυρηνικά όπλα, αλλά όπως έχουν κατά καιρούς διαβεβαιώσει ελληνικές κυβερνήσεις συμπεριλαμβανομένης και της σημερινής, τέτοια όπλα στην 116 ΠΜ δεν υπάρχουν.
Σύμφωνα με την αρθρογραφία "οι πληροφορίες και τα σενάρια για μεταφορά αμερικανικών πυρηνικών όπλων στον Άραξο, “φούντωσαν” αμέσως μετά από την απόπειρα πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016 στην Τουρκία. Οι ΗΠΑ μετά από τις περιπέτειες που είχαν με τον αποκλεισμό πρόσβασης στο Ιντσιρλίκ, όταν κατηγορήθηκαν ότι διοργάνωσαν το Πραξικόπημα, άρχισαν να σχεδιάζουν  την μεταφορά των πυρηνικών όπλων που έχουν αποθηκευμένα στην Τουρκία. Άλλες πληροφορίες ανέφεραν ότι αυτή η μεταφορά έγινε".

Το ελληνικό κράτος είναι ο ιδεατός προορισμός αποθήκευσης των αμερικανικών πυρηνικών όπλων λόγω της στρατηγικής του θέσης, αλλά και της "προνομιακής σχέσης" που έχει αναπτύξει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μετατρέποντας τη χώρα σε μια απέραντη αμερικανική βάση! 

Τα τελευταία δύο χρόνια η υποψία πως οι ΗΠΑ ενδέχεται να χρησιμοποιήσουν εγκαταστάσεις για αποθήκευση ακόμη και πυρηνικών στην Ελλάδα, υπάρχει. 

Και ενισχύονται αφού στον Άραξο εγκαταστάσεις αυτού του είδους υπάρχουν και συνεπώς η επίσκεψη του ΝΑΤΟϊκού αξιωματούχου στην 116 ΠΜ προκαλεί ερωτήματα.

Τον Σεπτέμβριο του 2017 είχε γίνει νατοϊκή σύσκεψη στην οποία εξετάστηκαν λεπτομερώς οι εργασίες “εκσυγχρονισμού” της αεροπορικής βάσης στον Άραξο. 

Μεταξύ των έργων που εξελίσσονταν ήταν και εγκαταστάσεις για την αποθήκευση “ειδικών όπλων” όπως αναφερόταν σε άκρως απόρρητο ενημερωτικό έγγραφο προς το ΥΠΕΘΑ.

Θυμίζουμε:

Αλήθεια, έτσι απαντά ο Δ.Βίτσας στις καταγγελίες μας για τη βάση του Αράξου; http://diktiospartakos.blogspot.gr


ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΕΙΤΕ ΕΧΟΥΝ ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΥΡΗΝΙΚΑ
Καλούμε τον εργαζόμενο λαό μας να παλέψει ενάντια στις βάσεις πολεμικό ορμητήριο των ιμπεριαλιστών σε Μέση Ανατολή και Αφρική.
Ενάντια στη βάση του Αράξου-Ανδραβίδας ορμητήρια για την Πολυεθνική Άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ! 
Ενάντια στη βάση της Σούδας, Ανδραβίδας, Ακτίου, το Ευρωπαϊκό Στρατηγείο στη Λάρισα, αλλά και τόσα άλλα. 


Στη γειτονιά μας φαίνεται ότι η σύγκρουση ΗΠΑ-Τουρκίας κλιμακώνεται. Μια ιμπεριαλιστική σύγκρουση με ευρύτερα διακυβεύματα καθώς το καθεστώς Ερντογάν διεκδικεί ευρύτερο ρόλο από τα Βαλκάνια μέχρι τη Μέση Ανατολή-Αφρική-Καύκασο, σε σύγκρουση με τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις των ΗΠΑ και ΕΕ, αλλά και αντικειμενικά με την Ρωσία του Πούτιν παρά την πρόσκαιρη βελτίωση των μεταξύ τους σχέσεων.
Τα επεισόδια της σύγκρουσης ΗΠΑ-Τουρκίας είναι συνεχή, διέπονται από σχέση αμοιβαίας εξάρτησης που αποτυπώνεται άλλοτε στις δηλώσεις "φιλίας" και άλλοτε στην κλιμάκωση της έντασης, ενσωματώνοντας όμως ποικίλες διαστάσεις. 
Φυσικά, στις παραπάνω εξελίξεις καταγράφεται με έντονο τρόπο το ενδιαφέρον της ελληνικής άρχουσας τάξης. Ο Ελληνικός αστικός κόσμος, επιδιώκει να αναβαθμίσει τον ρόλο του στην ίδια ακριβώς περιοχή που επιθυμεί η τουρκική άρχουσα τάξη. Βρισκόμενος σε ένα κλιμακούμενο ανταγωνισμό με το Τουρκικό κράτος για τον έλεγχο Αιγαίου-Ανατολικής Μεσογείου, περιοχές που εντοπίζονται τα στρατηγικά του συμφέροντα, όχι μόνο κλιμακώνει τις πολεμικές του προετοιμασίες στην κατεύθυνση της διακρατικής σύγκρουσης ως συνέχεια του σκληρού κοινωνικού πολέμου που πραγματοποιεί εναντίον των γηγενών εργαζομένων, των προσφύγων και της νεολαίας -τις ασύμμετρες απειλές που αντιμετωπίζει ως εσωτερικούς εχθρούς-, όπως αντίστοιχα πράττει και το καθεστώς Ερντογάν με την επιβολή κατάστασης έκτακτης ανάγκης. Αλλά  επίσης οικοδομεί μια ιδιαίτερη εταιρική σχέση με τις ΗΠΑ καθώς  παρουσιάζεται ως προνομιακός σύμμαχος.
Τα παραπάνω αποδεικνύουν οι σημαντικότατες πολεμικές διευκολύνσεις που συντελούνται τα χρόνια διακυβέρνηση από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η ένταση της πολεμικής συνεργασίας τους.
Αξίζει να επισημάνουμε τα εξής:
Η βάση στον Άραξο είχε όντως πυρηνικά μέχρι το 2001 - Τότε τα έδιωξαν γιατί:
- πάλιωσαν και άρχισαν να αποσύρονται τα Α-7 που τα είχαν αγοράσει ως βομβαρδιστικά μόνο και μόνο για μια ενδεχόμενη επίθεση με αυτά (αλλιώς δεν ήταν και ιδιαίτερα χρήσιμα για την "άμυνα της χώρας" ως τέτοια αλλά κυρίως ως μοχλός στρατηγικής διπλωματίας με ιμπεριαλιστικά χαρακτηριστικά
- επιλέχθηκε η βάση του Ιντσιρλικ ως πιο χρήσιμη στρατηγικά (τότε) στον πυρηνικό σχεδιασμό του ΝΑΤΟ απέναντι σε Ρωσία (και ΕΣΣΔ πιο πριν) και Ιράν, αλλά και για επιθετική εποπτεία στη Μ. Ανατολή
Τώρα φεύγουν από εκεί λόγω της κατάστασης στην Τουρκία και των θεμάτων ασφαλείας (η βάση του Ιντσιρλίκ ήταν ένα από τα κέντρα των περυσινών πραξικοπηματιών και από αυτές που έχουν αποψιλωθεί περισσότερο από τις εκκαθαρίσεις του κρατικού μηχανισμού από το καθεστώς Ερντογάν), της αλλαγής των γεωστρατηγικών συσχετισμών (βλ Τουρκία-Ιράν, ζητήματα στη Συρία, Κουρδικό κλπ) κι επειδή η ΕΕ και ειδικά η Γερμανία έχει βάλει ζήτημα στο Ευρωπαϊκό-μεσανατολικό σκέλος του ΝΑΤΟ και παίρνει τον εξοπλισμό της από εκεί (η Γερμανία, συγκεκριμένα, έχει ήδη πάρει τα αεροσκάφη της [Tornado] από εκεί και τα έχει μεταφέρει προσωρινά στην Ιορδανία, ενώ συζητάει έντονα με τον Καμμένο να τα φέρει στη Σούδα ή -όταν και αν φτιαχτεί, ενδεχομένως - στην σχεδιαζόμενη νέα βάση του ΝΑΤΟ στην Κάρπαθο).
Άρα, η επιστροφή των πυρηνικών στον Άραξο δεν είναι απλά ένα (φυσικά επικίνδυνο και από μόνο του) αυτοτελές ζήτημα. Είναι μια τρομακτική εξέλιξη στα πλαίσια της επιθετικής πολιτικής των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στο εξωτερικό και το εσωτερικό - που περιλαμβάνει μια επιθετική επαναδιαπράγματευση με ΝΑΤΟ και ΕΕ για τον στρατηγικό ρόλο του ελληνικού κεφαλαίου και κράτους, την επιθετική εξόρμηση σε μεταναστευτικό, ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις κλπ, την καταστολή και την ασφάλεια στο εσωτερικό, τον στρατηγικό άξονα με Κύπρο-Αίγυπτο-Ισραήλ (το Ισραήλ, δε, έχει πυρηνικά, τα κραδαίνει σαν στιλέτο σε κάθε ευκαιρία απέναντι πρώτα στο Ιράν και μετά σε όποιον άλλο και αποτελεί αιχμή του δόρατος μιας επιθετικής δυτικής πολιτικής στη Μ. Ανατολή, μαζί με Σ. Αραβία κλπ) κλπ
Είναι αποκαλυπτική των στοχεύσεων και η αλληλουχία των εξελίξεων σε πολιτικό-στρατιωτικό-ενεργειακό επίπεδο:
  • οι βάσεις του Αράξου-Ακτίου-Σούδας παίζουν πλέον καθοριστικό ρόλο στους βομβαρδισμούς των Αμερικανών και Ευρωπαίων εναντίον των λαών σε Μέση Ανατολή και Αφρική (θυμίζουμε επίσης τη δράση του Ευρωπαϊκού Στρατηγείου στην Λάρισα κατά τη διάρκεια της γαλλικής επέμβασης στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία που συνεχώς βυθίζεται στο αίμα). Είναι χαρακτηριστικό ότι έχουν προχωρήσει οι εργασίες συντήρησης, επισκευής και ο εκσυγχρονισμός της βάσης του Αράξου αλλά και στη Σούδα, δίνοντας έμφαση στις προδιαγραφές φρούρησης που πρέπει να ικανοποιούν τα αμερικανικά στάνταρ, αλλά και στην ανάπτυξη εξειδικευμένων αποθηκευτικών χώρων. Η ελληνική κυβέρνηση, που προσδοκά αναβάθμιση του ρόλου της από την ταύτιση με τους αμερικανικούς πολεμικούς σχεδιασμούς, δεν απαντά αν εκεί πρόκειται να εγκατασταθούν αμερικανικά πυρηνικά όπλα ή αναβαθμισμένα όπλα μαζικής καταστροφής. ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κάνουν ακριβώς ότι έκαναν οι κυβερνήσεις των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, θέτοντας τον λαό μας σε θανάσιμο κίνδυνο, όταν έκρυβαν την ύπαρξη πυρηνικών όπλων σε ελληνικές βάσεις!
  • η ελληνοκυπριακή και ελληνική ηγεσία παραχωρούν ενεργειακά κοιτάσματα σε ενεργειακούς κολοσσούς όπως ο αμερικανικός πετρελαϊκός όμιλος της “Exxon Mobil” και ο γαλλικός της "TOTAL", μετατρέπουν τη Βόρεια Ελλάδα σε σταυροδρόμι των αμερικανικών ενεργειακών σχεδιασμών. 
  • την νέα συμφωνία επέκτασης της βάσης της Σούδας και παραχώρησής της στις ΗΠΑ.
  • την αγορά αμερικανικών όπλων από τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις που θέλουν να επιβάλλουν στον λαό μας αξίας 5 δις. δολαρίων.
Σε όλους αυτούς τους σχεδιασμούς και τις συμφωνίες εμπλέκονται Έλληνες επιχειρηματίες όπως ο Λάτσης και ο Βαρδινογιάννης, εφοπλιστές, κατασκευαστές αλλά και οι Έλληνες βιομήχανοι του πολέμου που διεκδικούν μερίδιο από τα πολεμικά συμβόλαια και την Ανοικοδόμηση των κρατών που καταστρέφουν. 

Πιστεύουμε ότι το εργατικό και αντιπολεμικό κίνημα πρέπει να βγουν μπροστά. 
Όχι μόνο η ελληνική κυβέρνηση, τα αστικά κόμματα της αντιπολίτευσης και ο αστικός κόσμος φέρουν τρομερή ευθύνη για τα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα. 
Αλλά συστηματικά καλλιεργούν τους όρους ενδεχόμενης εκδίκησης, τον όποιο εκμεταλλεύονται για να σπείρουν την Ισλαμοφοβία, να προπαγανδίσουν ότι μετανάστες-πρόσφυγες είναι "ασύμμετρες απειλές". 
Εντείνοντας τον πόλεμο ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ελληνικής και Τουρκικής κυβέρνησης ενάντια τους, κλιμακώνοντας τον ¨πόλεμο κατά της τρομοκρατίας" που σημαίνει νέες επεμβάσεις, αύξηση της καταστολής και του ελέγχου για τον εργαζόμενο λαό μας. 
ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΝ
ΕΞΩ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ 
ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ
Κοινό αντιπολεμικό-εργατικό κίνημα σε Ελλάδα και Τουρκία για την αποτροπή του πολέμου
Μπλοκάρισμα της μηχανής του πολέμου και στις δύο όχθες του Αιγαίου
Να μπλοκάρουμε όλες τις ασκήσεις με το ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ισραήλ-Αραβικά κράτη, τη συμμετοχή και τις διευκολύνσεις των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στους βάρβαρους πολέμους τους.
Να ακυρωθούν οι συμφωνίες του πολέμου μεταξύ Ελλάδας-Ισραήλ, ο Άξονας Ελλάδας-Ισραήλ-Κύπρου-Αιγύπτου.
Απάντηση στον Πόλεμο είναι το εργατικό διεθνιστικό αντικαπιταλιστικό κίνημα που απαιτεί η εποχή μας ενάντια στις αστικές κυβερνήσεις και τον ιμπεριαλισμό από όπου και αν προέρχεται. Άμεση έξοδος και διάλυση ΝΑΤΟ-Ε.Ε.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου