Πέμπτη, 31 Μαΐου 2018

Και άλλα Προνόμια για τους Στρατιωτικούς: Διακρίσεις/Ανισότητες σε Ζωή και Θάνατο!

Ποια είναι μεταξύ άλλων η Διαφορά του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ με το Υπουρηείο Άμυνας;
Το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ αγωνίζεται και υπερασπίζεται το Δικαίωμα στην Ζωή, την Κοινωνική Δικαιοσύνη, την Ισότητα, την Ελευθερία, την Ειρήνη!
Το Υπουργείο Άμυνας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχωρά σε Προκλητικές και εξίσου "ανέξοδες"  ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ έχοντας απαραίτητη προυπόθεση το ΘΑΝΑΤΟ και τον ΠΟΛΕΜΟ!
Αφού μείωσε τη θητεία για τα παιδιά που οι γονείς θα πεθάνουν από τρομοκρατικές ενέργειες...
Αφού έδωσε πλούσια σύνταξη στη χήρα του νεκρού πολίτου και διάφορες παροχές..
Τώρα εξαγγέλλει για τα Παιδιά των πεσόντων στρατιωτικών ΜΟΝΟ εφάπαξ!
Και στις δύο περιπτώσεις ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ είναι ο Θάνατος.
Αυτόν πουλά ο επικοινωνιακός μηχανισμός μιας κυβέρνησης που ονομάζει σταδιακά "Τρομοκράτη" όποιον αντιστέκεται στην αστική πολιτική που εφαρμόζει υπέρ των πλουσίων. Όταν ταυτόχρονα ξέρει ότι η μετατροπή της ελληνικής επικράτειας στη μεγαλύτερη βάση εφόρμησης των Ιμπεριαλιστών φονιάδων ενδέχεται να προκαλέσει την Εκδίκηση των λαών που καταστρέφει! 
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προκαλεί και το ΚΚΕ ΣΥΝΑΙΝΕΙ!
Την ίδια ώρα που εφαρμόζουν τα Μνημόνια που συμφώνησαν και συμπυκνώνουν τις ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ των Ελλήνων εργοδοτών, με τον πλέον βίαιο τρόπο, κλέβοντας συντάξεις-σπίτια-δικαιώματα, πετσοκόβοντας μισθούς, Απαγορεύοντας τις Απεργίες και Δολοφονώντας καθημερινά τους εργαζόμενους στα εργασιακά κάτεργα όπου τα μέτρα ασφαλείας θεωρούνται περιττό έξοδο...
Την ίδια ώρα ανακοινώνουν ότι ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης υπέγραψε την απόφαση για την καταβολή του εφάπαξ στα παιδιά των πεσόντων στρατιωτικών. Η απόφαση δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, και αφορά την χρηματική βοήθεια ύψους 2000 ευρώ που αφορά στα τέκνα στρατιωτικών που φονεύονται, αποβιώνουν ή εξαφανίζονται σε διατεταγμένη πτήση, πτώση με αλεξίπτωτο ή κατάδυση. Το εφάπαξ θα καταβάλλεται στο τέλος κάθε έτους από τον Ειδικό Λογαριασμό Χρηματικής Αρωγής. Δείτε την απόφαση όπως δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ.
Γιατί όμως αυτή η επίδειξη επιλεκτικής κοινωνικής ευαισθησίας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ;
Καταρχήν, δεν είναι η μοναδική: είναι τα επιδόματα παραμεθορίου, είναι τα σπίτια που τους χτίζουν οι φαντάροι για να μένουν ΔΩΡΕΑΝ, είναι οι Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις για να κάνουν ΦΘΗΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ που τους εξασφαλίζει η ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΉ-ΠΑΡΑΝΟΜΗ-ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΩΡΕΑΝ ΕΡΓΑΣΙΑ των φαντάρων...
Δεν είναι όμως μόνο αυτά:
Θυμίζουμε την απόφαση του ΣτΕ να επιστραφούν στα μέλη του βαθέως κράτους -Στρατιωτικούς, Αστυνομικούς, χαφιέδες της ΕΥΠ κλπ. - οι μισθολογικές κρατήσεις που είχαν επιβάλλει τα Μνημόνια. Μια απόφαση που αφορούσε ΜΟΝΟ αυτούς και τους Δικαστές. ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ!
Σκεπτικό και διεκδίκηση την οποία υποστηρίζει και το ΚΚΕ...
Γιατί λοιπόν το αστικό σύστημα εξουσίας δείχνει το καλό του πρόσωπο στους Στρατιωτικούς;
Μα γιατί τους έχει ανάγκη!
Τους έχει ανάγκη για τον ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό για τις ΑΟΖ και τα Ενεργειακά Κοιτάσματα που ορέγεται ο Λάτσης, ο Βαρδινογιάννης, η Energean oil gus!
Τους έχει ανάγκη για να κάνουν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις τον ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑ σε Ανατολική Μεσόγειο, Βαλκάνια και Αφρική, για να επιβάλλει τα δόγματα Πολέμου/Καταστολής απέναντι στις ασύμμετρες απειλές τους: τους πρόσφυγες, τις μειονότητες...
Κυρίως τους έχει ανάγκη να επιβάλλουν την αντεργατική αστική πολιτική τους, τις ιδιωτικοποιήσεις και τις επενδύσεις....
Για αυτό ο Ελληνικός Στρατός εκπαιδεύεται σε Ασκήσεις Καταστολής Πλήθους, ο υπουργός ΠΡΟΠΟ Τόσκας και ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος ενοποιούν τους κανόνες Εμπλοκής Στρατού-Αστυνομίας-Λιμενικού και Στρατιωτικοποιούν ακόμη περισσότερο την ΕΛ.ΑΣ.
Γιατί ο Κοινωνικός Πόλεμος βρίσκει την συνέχεια του στον Ιμπεριαλιστικό Πόλεμο!
Απέναντι σε όλα αυτά στέκει το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και το Κίνημα των Φαντάρων μέσα στον Στρατό 
 ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ
για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ
Πρέπει τώρα να συμβάλλουμε στην συγκρότηση ενός νέου εργατικού κινήματος Διεθνιστικού και Αντικυβερνητικού-Αντικαπιταλιστικού για να Μπλοκάρουμε την Μηχανή του Πολέμου και της Καταστολής, κυρίως όμως την καπιταλιστική ανασυγκρότηση των κερδών τους που βασίζεται στον Πόλεμο.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 
Τηλ: 6932 955437
 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ

Η οικογένεια του πιλότου που χάθηκε πρόσφατα θα πάρει ΣΥΝΤΑΞΗ 3102 Ευρώ και θα τύχει επιπλέον ΠΡΟΝΟΜΙΩΝ! Η Οικογένεια του Εργάτη που χάθηκε πρόσφατα τι Σύνταξη θα πάρει και τι Δικαιώματα έχει;

Διαβάζουμε στο militaire.gr, το τόσο ενημερωμένο και με τις τόσο καλές σχέσεις με το Υπουργείο Άμυνας:
"“Με αφορμή τον άδικο χαμό του πιλότου μας, Σγού (Ι) Μπαλταδώρου Γεωργίου, μας γνωρίζεται από το ΓΛΚ/ΤΜΗΜΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ, ότι σύμφωνα με το ν. 4387/16, άρθρο 4, παρ. 2(ε), η σύνταξη της συζύγου με τα δύο τέκνα αυτής, θα διαμορφωθεί στο μικτό ποσό των 3.300€, μείον 6% υπέρ υγειονομικής περίθαλψης 198€ και πληρωτέο ποσό 3.102€ (ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΟΥ ΒΑΘΜΟΥ ΓΕΕΘΑ)”.
Ο χαμός ενός ανθρώπου δεν μπορεί να καλυφθεί ούτε με το χρυσάφι όλου του κόσμου. Από την άλλη οι οικογένειες που μένουν πίσω πρέπει να συνεχίσουν τη ζωή τους. Ειδικά τα παιδιά. Και γι΄ αυτό η οικονομική τους στήριξη είναι απαραίτητη. Οι πεσόντες εν υπηρεσία και ένεκα αυτής σύμφωνα με το νόμο Κατρούγκαλου δεν υπόκεινται στις μνημονιακές κρατήσεις. Γι΄ αυτό και η οικογένεια του Σμηναγού έχει κι άλλα δικαιώματα για τα οποία έχει ενημερωθεί και δεν υπάρχει κανένας λόγος να αναφερθούν, ακριβώς επειδή είναι αυτά που δικαιούνται
Να ρωτήσουμε με την σειρά μας το δημοσιογράφο Καρβουνόπουλο, τον Πάνο Καμμένο και το Φώτη Κουβέλη, τον Κατρούγκαλο, η οικογένεια του εργάτη που ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ πρόσφατα τι σύνταξη θα λάβει; Θα έχει τα αντίστοιχα δικαιώματα με την οικογένεια του αδικοχαμένου σμηναγού;
Και αν όχι, γιατί; Μπορούν να μας εξηγήσουν τον λόγο για τις αυτές τις ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ και ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ;

Παλαιότερη δημοσίευσή μας: Κατέληξε ο εργάτης που είχε ακρωτηριαστεί από μηχάνημα... Αλλά δε θα το δεις ούτε σε μονόστηλο γιατί δεν είναι καλό για την ανάπτυξη και τις επενδύσεις...

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗ ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ...
Κάνουν γάργαρα τις συνεχείς δολοφονίες εργαζομένων από τους Εργοδότες και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και καλλιεργούν τον εθνικισμό-πολεμοκαπηλεία με την Τουρκία.
Διαφημίζουν και Απαιτούν ΠΡΟΝΟΜΙΑ για τους Στρατιωτικούς σε ΖΩΗ και ΘΑΝΑΤΟ, αλλά μας δολοφονούν στο γιαπί, στους ΟΤΑ και στο εργοστάσιο για τρεις και εξήντα... 
Κατέληξε σήμερα τα ξημερώματα στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας ο 32χρονος εργάτης Γιάννης Ζυγοροδήμος, που είχε τραυματιστεί πολύ σοβαρά τη Δευτέρα 21 Μάη, όταν είχε εγκλωβιστεί σε μηχάνημα στην κατασκευαστική εταιρεία «ΑΡΜΟΣ», όπου δούλευε, στη Λάρισα.
Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας
Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, σε ανακοίνωσή του, «αποχαιρετά τον 32χρονο αδικοχαμένο εργάτη Γιάννη Ζυγοροδήμο, που έχασε τελικά τη ζωή του, μετά το βαρύτατο τραυματισμό του την ώρα της δουλειάς στην κατασκευαστική εταιρεία “ΑΡΜΟΣ”, λόγω της έλλειψης μέτρων προστασίας της ζωής και της υγείας των εργαζομένων, της χρησιμοποίησης ανειδίκευτων εργατών σε ειδικευμένες εργασίες και της εντατικοποίησης της δουλειάς.
Ο άδικος χαμός του συναδέλφου Γιάννη, που δεν πρόλαβε να χαρεί το παιδί και τη γυναίκα του, δεν πρέπει να περάσει ως ένα ακόμα άτυχο περιστατικό. Πρέπει να αποδοθούν οι ευθύνες σε όσους τις έχουν.
Ταυτόχρονα να αποτελέσει την αφορμή για να διεκδικήσουν οι εργαζόμενοι στο συγκεκριμένο χώρο και σε κάθε χώρο δουλειάς την εφαρμογή ουσιαστικών μέτρων προστασίας της υγείας και ασφάλειας της ζωής τους, το σταμάτημα της εντατικοποίησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου