Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝA


Αν το ελληνικό κράτος δεν έχει εκφασιστεί πλήρως, πρέπει να δώσει τη νόμιμη άδεια στον φυλακισμένο Δ.Κουφοντίνα. Που καταδικάστηκε, εκτίει την ποινή του, πήρε νομότυπα άδειες στο παρελθόν και πρέπει να ξαναπάρει και τώρα. 
6 λόγοι υπέρ της άδειας του Κουφοντίνα δημοσιεύτηκαν στην Εφ.Συν σε συλλογική δήλωση οργανώσεων (https://www.efsyn.gr/arthro/6-logoi-gia-toys-opoioys-ypostirizoyme-tin-apergia-peinas-toy-d-koyfontina). Ο αντίλογος ήταν ο φασίστας Θέμος Αναστασιάδης, που ζήτησε να μην πάρει άδεια ο Κουφοντίνας και να μην εφαρμοστεί η "ίση νομική μεταχείριση"
(https://www.protothema.gr/blogs/themos-anastasiadis/article/795622/o-koufodinas-viku-stamati-stasou-sto-vathos-sou-re-louka/) 

Σε μια περίοδο όξυνσης του κοινωνικού πολέμου, που η ποινική συμπερίληψη πολλών κοινωνικών ομάδων αντανακλάται υπέροχα σε όλους τους τρομονόμους, όπου το ποινικό αδίκημα ενοποιείται με την κοινωνικοπολιτική δράση, η αναβάθμιση της ποινικοποίησης έχει αναχθεί σε πρωταρχική μέθοδο καταστολής. Την ίδια στιγμή ο πόλεμος αυτός μαίνεται και εντός των φυλακών. Όταν δε πρόκειται να αναφερθούμε στο κομμάτι των πολιτικών κρατούμενων πρέπει να θυμόμαστε ότι για τους κρατικούς μηχανισμούς η κράτηση δεν συνεπάγεται μόνο στέρηση ελευθερίας αλλά διαμόρφωση περιβάλλοντος για την εξόντωσή τους. Στα πλαίσια αυτά ανεξαρτήτως αν ενστερνίζεται κανείς/καμία ή όχι τα μέσα πάλης, οφείλει να υπερασπιστεί τους κρατούμενους στην προσπάθειά τους να μην αντιμετωπίζονται ως πλεονάζων πληθυσμός αλλά ως πολίτες με δικαιώματα. Ο Δημήτρης Κουφοντίνας που βρίσκεται στο 16ο έτος έκτισης της ποινής του έχει ξεκινήσει από τις 30 Μάιου, χρησιμοποιώντας το έσχατο μέσο πάλης των κρατούμενων ,απεργία πείνας προκειμένου να μπορέσει να διεκδικήσει το νόμιμο δικαίωμά του να παίρνει άδειες. Δικαίωμα που έχει 8 χρόνια και που το κράτος προσπαθεί με κάθε τρόπο να του το αποσπάσει, και είναι χαρακτηριστικός ο τρόπος που το κάνει. Είτε με ευθεία παρέμβαση στον δικαστικό μηχανισμό αφού και οι δύο εισαγγελείς που νομίμως συναίνεσαν στην χορήγηση των προηγούμενων δύο αδειών ήρθαν αντιμέτωποι με πειθαρχικές διώξεις. Από την άλλη αφήνουν έναν άνθρωπο να βρίσκεται στα όρια ζωής θανάτου για ένα κατοχυρωμένο του δικαίωμα με βάση τους δικούς τους αστικούς νόμους. Δεν χτυπούν τυχαία τον Κουφοντίνα, τον χτυπούν γιατί παραμένει να υπερασπίζεται τον τρόπο με τον οποίο εναντιώθηκε στην επίθεση του κράτους και του κεφαλαίου. Τον χτυπούν γιατί δεν δίνει δήλωση μετάνοιας, σε μια πολιτική καταδίκη που παραβιάζει χυδαία ακόμα και αυτή την "ίση νομική μεταχείριση", με την οποία μας πείθουν ότι αυτό που έχουμε είναι "δημοκρατία" και όχι ανοιχτός κοινωνικός πόλεμος και φασισμός. Και τον χτυπούν σε συγχορδία όλοι μαζί κρατικός μηχανισμός, κυβέρνηση, Αμερικάνικη πρεσβεία. Εμείς θα επαναλάβουμε από την πλευρά μας ότι οι κρατούμενοι/ες συνεχίζουν να είναι πολίτες και εντός της φυλακής, και θα συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά τους αυτά. Σε αυτή την λογική στεκόμαστε αλληλέγγυοι/ες και στους πολιτικούς κρατούμενους που βρίσκονται ακόμη πιο έντονα απέναντι στην κρατική εξοντωτική και εκδικητική επίθεση. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι/ες στην απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα. Να μπλοκαριστεί η εκδικητική επίθεση και να δοθούν τώρα οι άδειες που δικαιούται.


Στήριξη στην απεργία πείνας του Δ.Κουφοντίνα και στις κινητοποιήσεις για το δικαίωμά του σε άδειες. Ο φυλακισμένος είναι πολίτης με δικαίωματα στη φυλακή. 




ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου