Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

Μέρκελ – Νετανιάχου: Το Ιράν είναι πηγή κινδύνου για την ασφάλεια του Ισραήλ Ετοιμάζουν κλιμάκωση του πολέμου;

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι συμφώνησε με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου, σε μια συνάντηση που είχαν τη Δευτέρα, ότι οι δραστηριότητες του Ιράν στην Μέση Ανατολή αποτελούν πηγή ανησυχίας, ιδιαιτέρως για την ασφάλεια του Ισραήλ.
«Συμφωνήσαμε ότι το ζήτημα της περιφερειακής επιρροής του Ιράν είναι ανησυχητικό, ιδιαίτερα για την ασφάλεια του Ισραήλ», τόνισε η Μέρκελ σε μια κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Νετανιάχου μετά από μια συνάντηση στο Βερολίνο.
Η Μέρκελ πρόσθεσε πως οι συνομιλίες και η πυρηνική συμφωνία, από την οποία αποσύρθηκαν οι ΗΠΑ, προσφέρουν τρόπους για την αποτροπή των πυρηνικών και περιφερειακών φιλοδοξιών του Ιράν.
Από την πλευρά του, ο Iσραηλινός πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι οι δραστηριότητες του Ιράν σε όλη τη Μέση Ανατολή απειλούν να οδηγήσουν ένα άλλο κύμα προσφύγων στην Ευρώπη.
Πραγματοποιώντας περιοδεία για να πείσει τις ευρωπαϊκές χώρες να ακολουθήσουν τον Tραμπ, ο Νετανιάχου δήλωσε ακόμη ότι το Ιράν χρησιμοποιεί τα έσοδα από τις χαλαρωμένες κυρώσεις για να χρηματοδοτήσει συγκρούσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου