Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018

ΝΑΤΟ: Αποφασίστηκε η κατασκευή νέας βάσης στην Γερμανία

Τα κράτη του ΝΑΤΟ συμφώνησαν να κατασκευάσουν ένα συμμαχικό διοικητικό κέντρο στη γερμανική πόλη Ulm ως απάντηση στην επιθετική πολιτική της Ρωσίας στην Ανατολική Ευρώπη, σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA. Ένα άλλο κέντρο πρόκειται να δημιουργηθεί στις ΗΠΑ.
Στο πλαίσιο της ενίσχυσης του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, η Συμμαχία θα δημιουργήσει ένα νέο κέντρο διοίκησης στη νότια Γερμανία και ένα άλλο στην αμερικανική πολιτεία της Βιρτζίνια, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων DPA σε δημοσίευμα του την Παρασκευή. 
Η κίνηση έρχεται ως απάντηση στη στρατιωτική κατοχή της Ρωσίας στην Κριμαία και την ανατολική Ουκρανία. Η κρίση που ξεκίνησε το 2014, έχει ήδη αναγκάσει τη Γερμανία και τις ΗΠΑ να αναπτύξουν στρατεύματα στην ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένης της Πολωνίας και των χωρών της Βαλτικής.

Αναφερόμενο σε μια εμπιστευτική έκθεση του ΝΑΤΟ, το πρακτορείο ειδήσεων DPA δήλωσε ότι η Συμμαχία εξακολουθεί να έχει αμφιβολίες για την ικανότητά της να αντιδράσει γρήγορα και επαρκώς σε πιθανή ρωσική επίθεση.

Τα στρατεύματα ανησυχούν για την κατάσταση της κυκλοφοριακής υποδομής που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη μετακίνηση στρατευμάτων και στρατιωτικού υλικού στην Ανατολική Ευρώπη, αλλά και για τα γραφειοκρατικά εμπόδια που θα μπορούσαν να επιβραδύνουν την αντίδρασή της Συμμαχίας.

Η νέα γερμανική κέντρο διοίκησης θα χρησιμεύσει για την μείωση τέτοιων προβλημάτων. Η βάση θα οικοδομηθεί στην πόλη του Ulm, η οποία φιλοξενεί ήδη ένα πολυεθνικό στρατιωτικό αρχηγείο για τη διεξαγωγή στρατιωτικών αναπτύξεων σε περιπτώσεις κρίσης σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η κατασκευή θα ξεκινήσει τον Ιούλιο

Οι αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ πρόκειται να ανακοινώσουν την απόφαση στην υπουργική διάσκεψη την επόμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με τον Οργανισμό. 

Οι ηγέτες του ΝΑΤΟ ελπίζουν ότι το νέο διοικητικό κέντρο θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται τον Ιούλιο και θα λειτουργήσει από τον Οκτώβριο του επόμενου έτους. Ωστόσο, θα καταστεί πλήρως λειτουργικό το 2021.

Οι αξιωματούχοι της Συμμαχίας δεν έχουν ακόμη αποφασίσει για τον ακριβή αριθμό του προωσπικού που θα χρειαστεί για την επάνδρωση του νέου διοικητικού κέντρου, αναφέρει η DPA.

Το ΝΑΤΟ θα κατασκευάσει επίσης ένα νέο κέντρο διοίκησης στο Norfolk των ΗΠΑ για την προστασία των ναυτικών οδών και των ευαίσθητων υποδομών μεταξύ της Βόρειας Αμερικής και της Ευρώπης. Σε αυτές τις υποδομές περιλαμβάνονται επίσης διατλαντικά καλώδια διαδικτύου που μεταφέρουν δεδομένα μεταξύ των δύο ηπείρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου