Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018

Οι Κινέζοι της Cosco φέρνουν χρυσαυγίτες με λεωφορεία για να σπάσουν την Απεργία των σύγχρονων δούλων - εργαζομένων στο κάτεργο της, στο λιμάνι του Πειραιά.

Οι Κινέζοι της Cosco φέρνουν χρυσαυγίτες με λεωφορεία για να σπάσουν την Απεργία των σύγχρονων δούλων - εργαζομένων στο κάτεργο της, στο λιμάνι του Πειραιά. 

Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά στην ανάγνωση της πρακτικης του Κινέζικου κεφαλαίου στην προβλήτα του Πειραιά.

Ο πλήρης εκφυλισμός της πάλαι ποτέ κινέζικης επανάστασης και η καπιταλιστική παλινόρθωση στην απέραντη χώρα έγινε με τα κοκκινα λάβαρα ολόρθα να κυματίζουν.

Για να επιβεβαιωθεί για άλλη μια φορά η λαϊκή ρήση

Εποχή ολοκληρωτικής επίθεσης του Κεφαλαίου στον κόσμο της εργασίας. 

Με αδήριτη την ανάγκη επαναθεμελιωσης του κομμουνιστικού οράματος με το αναγκαίο πολιτικό πρόγραμμα και οργάνωση που θα φέρνει εντός της , την ιστορική ρήξη με τα όρια και δεσμά που οδήγησαν στην ιστορική ήττα της πρώτης εφόδου στους ουρανούς. 

Νίκη στον αγώνα των εργατών .


Να προσθέσουμε σε όσα γράφει ο πολύτιμος σύντροφος ένα απόσπασμα από ανάρτηση στο ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ:
Μετά την αποτυχία της εργοδοσίας να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό με εργολάβους και χρυσαυγίτες, ήρθε και η δικαστική κλίκα να συνδράμει στις επιδιώξεις της Cosco. Ετσι, λοιπόν χτες, Πέμπτη, το Πρωτοδικείο Πειραιά με πρόσχημα ότι η απεργία δεν αναγγέλθηκε ένα 24ωρο πριν, όπως προβλέπει ο νόμος.
Την έκρινε σαν παράνομη και καταχρηστική.
 Οι εργάτες όμως αδιαφόρησαν για το δικαστικό φιρμάνι και συνεχίζουν την απεργία τους. Δίνουν ένα εργατικό αγώνα στον οποίο η συμπαράσταση και αλληλεγγύη πρέπει να εκδηλωθεί με κάθε τρόπο.

Το το θέμα δεν είναι απλώς ότι η άθλια συγκυβέρνηση μαζί με την τρόικα λειτουργούν σαν ντίλερ εξυπηρέτησης ντόπιων και ξένων μονοπωλιακών συμφερόντων ξεπουλώντας έναντι πινακίου φακής κάθε κρατική υποδομή που δημιούργησε με το αίμα του ο Ελληνικός λαός. 
Ούτε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα κάνει τα εντελώς αντίθετα, απ' αυτά που έλεγε όταν ήταν αντιπολίτευση.
Βασικό είναι και το ότι σημερινά κυβερνητικά στελέχη, δεν έχουν κανένα πρόβλημα να αποδέχονται όσα χτες οι ίδιοι κατάγγειλαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου