Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018

ΜΑΤ σε συναυλία αλληλεγγύης σε Τούρκους διωκόμενους από τον Ερντογάν - Τι απαντάνε οι διοργανωτές

Διμοιρίες των ΜΑΤ έκαναν την εμφάνισή τους το απόγευμα της Παρασκευής, κατά την προετοιμασία συναυλίας αλληλεγγύης σε Τούρκους μουσικούς που διώκονται από το καθεστώς Ερντογάν, στην πλατεία Πρωτομαγιάς στην Αθήνα.
Όπως καταγγέλλουν οι διοργανωτές, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη το στήσιμο των μηχανημάτων εμφανίστηκαν στην περιοχή διμοιρίες των ΜΑΤ, απαιτώντας την άμεση απομάκρυνσή τους.
Οι διοργανωτές από την πλευρά τους απαίτησαν την απόσυρση των ΜΑΤ, σημειώνοντας ότι ενώ επιδεικνύεται ανοχή στο εμπόριο ναρκωτικών στην περιοχή αντιμετωπίζεται κατασταλτικά μία συναυλία αλληλεγγύης σε διωκόμενους από το καθεστώς Ερντογάν.

Εν τέλει δόθηκε άδεια για πραγματοποίηση τις συναυλίας μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα.

«Το μουσικό συγκρότημα GRUP YORUM, ως η πλέον αναγνωρίσιμη και δημοφιλής στον λαό δομή του Λαϊκού Μετώπου, έχει υποστεί μια σειρά από κατασταλτικά χτυπήματα, με στόχο την αδρανοποίηση και τη φίμωση του. Από τις εισβολές της αστυνομίας στο πολιτιστικό κέντρο IDIL στην Κωνσταντινούπολη, όπου διδάσκεται δωρεάν θέατρο και μουσική στους φτωχούς νεολαίους της περιοχής και την καταστροφή υποδομών και μουσικών οργάνων, μέχρι την φυλάκιση 11 μελών του GRUP YORUM και την επικήρυξη άλλων 6 με το ποσό των 300.000 λιρών ως μέλη τρομοκρατικής οργάνωσής, γίνεται ξεκάθαρη, μια κατά τα άλλα μάταιη, απόπειρα να υποταχθεί η επαναστατική αριστερά στη βία του κράτους και να καταστεί ανενεργή», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην περιγραφή της συναυλίας αλληλεγγύης, στην οποίαν συμμετέχουν οι «ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟΙ», οι SOCIAL WASTE, ο PABLO HASEL και οι GRUP YORUM.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου