Κυριακή 17 Ιουνίου 2018

Είναι ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ να σε Διατάζει ο ατσαλάκωτος Στρατηγός να εργαστείς δωρεάν;

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ονομάζεται η ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ των φαντάρων και όχι μόνο - Σχολεία και στρατιώτες από το Γ΄ΣΣ καθάρισαν το Ελαιόρεμα Πυλαίας!
Βγαίνουν όλοι κερδισμένοι:
η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τόσο ίδια με τις προηγούμενες των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ προπαγανδίζει την κοινωνική της ευαισθησία...
οι Στρατηγοί διατάζουν τους φαντάρους και το χαμηλόβαθμο μόνιμο προσωπικό να εργαστούν ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ διαφημίζοντας τον "κοινωνικό ρόλο" του Στρατού, κάνοντας δημόσιες σχέσεις χρήσιμες στην καριέρα τους...
οι Δήμαρχοι παρουσιάζουν το ανύπαρκτο έργο τους στους πολίτες καθώς έρχονται εκλογές...
Όλοι αυτοί τονίζουν την οικολογική τους ευαισθησία για να καλύψουν με τη ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ μας εργασία ανάγκες του κράτους-δήμων-στρατού.
Με το δικό μας ιδρώτα, όχι μόνο καταστρέφουν θέσεις εργασίας, αλλά βρίσκουν την ευκαιρία να κάνουν Δηλώσεις!

Η μέθοδος είναι γνωστή, την ακολούθησαν όλοι οι Υπουργοί Άμυνας των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, από το Βενιζέλο μέχρι τον Αβραμόπουλο.
Προφασίζονται την παγκόσμια ημέρα του περιβάλλοντος για να ΔΙΑΤΑΞΟΥΝ τους φαντάρους να Εργαστούν ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ για τους Δήμους, συχνά με απαίτηση των επιχειρηματιών της τουριστικής βιομηχανίας.
Στην Πυλαία, στελέχη και φαντάροι, φόρεσαν γάντια, άνοιξαν τις σακούλες και καθάρισαν την περιοχή από σκουπίδια, αλλά και από ογκώδη αντικείμενα. 
Συνολικά τέσσερα φορτηγά από σκουπίδια απομακρύνθηκαν από την περιοχή.
Τους επέβλεπαν ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Μπαμπαράτσας, Γιώργος Παρισόπουλος και Ελένη Γιαννούδη, καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη του Γ’ Σώματος Στρατού.
Εκεί ήταν και ο Διοικητής του Γ’ ΣΣ που αποκάλυψε ποιανού ιδέα και ανάγκη ήταν το χώσιμο των φαντάρων:
"Ολόθερμα συγχαρητήρια στον Δήμαρχο Πυλαίας – Χορτιάτη, κ. Ιγνάτιο Καϊτεζίδη και την αποτελεσματική ομάδα των στελεχών του Δήμου, για την ιδέα και την οργάνωση της υπέροχης αυτής δράσης».
Όμως για να μην αδικούμε το Δήμαρχο, ο Στρατηγός του Γ' ΣΣ είναι ειδικός στην εργασιακή εκμετάλλευση των φαντάρων.
Αυτός φέρει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για την χρησιμοποίηση φαντάρων στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις ΚΑΑΥ στη Χαλκιδική ως ΥΠΗΡΕΤΕΣ των στρατιωτικών! 
Βέβαια ο Στρατό έχει απλώσει τα μιλιταριστικά του πλοκάμια και προωθεί την Στρατιωτικοποίηση του λαού μας συστηματικά. Διαβάζουμε:  
"η δράση εντάσσεται στο σύμφωνο συνεργασίας που υπέγραψαν ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη και το Γ' Σώμα Στρατού και περιλαμβάνει πλήθος εκπαιδευτικών, πολιτιστικών, αθλητικών και κοινωνικών δράσεων που υλοποιούνται με εξαιρετική επιτυχία!

Όμως, απέναντι σε όλα αυτά δεν λείπουν και οι αντιδράσεις του Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό:

Κίνημα στην Πόλη: Όταν η μέρα του περιβάλλοντος γίνεται μέρα στρατού και τζάμπα εργασίας

     Το είδαμε και αυτό! Την περασμένη εβδομάδα, ο δήμος Ζωγράφου συνεργάστηκε με τις διοικήσεις των στρατοπέδων που βρίσκονται στην περιοχή του Γουδή (στρατόπεδο Βαρύτη, Στρατηγού Ν. Ζορμπά) γι α να καθαρίσουνε όλοι μαζί το Πάρκο Γουδή. Όλα αυτά με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος που έγινε ημέρα τσάμπα εργασίας και εκμετάλλευσης με την ανοχή των στρατοπέδων και του ΓΕΣ!
Για εμάς η κίνηση αυτή είναι πολλαπλά προκλητική!
Κατ’ αρχάς αποτελεί μία κυνική επιβεβαίωση από μεριάς Καφατσάκη, της καταστροφικής πολιτικής της δημοτικής αρχής σε ότι αφορά το θέμα της καθαριότητας. Την ίδια στιγμή που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξαγγέλλει την θεσμοθέτηση του Πάρκου, η δημοτική αρχή του Ζωγράφου ως τοπικός της εταίρος, πανηγυρίζει (!) γιατί χρησιμοποίησε τους φαντάρους ως άμισθους σκλάβους για να υποκαταστήσει τα μόνιμα πλέον κενά του δήμου στην καθαριότητα .
Η διοίκηση του δήμου ακολουθεί και εφαρμόζει  πιστά  την πάγια πλέον μνημονιακή πολιτική κυβερνήσεων και «θεσμών» για την αυτοδιοίκηση, που δεν είναι άλλη από  την πολιτική της υποστελέχωσης, της ελαστικής εργασίας και της υποχρηματοδότησης. Εδώ και αρκετό καιρό τα μόνιμα κενά σε προσωπικό δεν έχουν συμπληρωθεί ούτε και αναμένεται με κανένα τρόπο να συμπληρωθούν, ενώ παράλληλα για το υπάρχον προσωπικό δεν υπάρχουν τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας για τα οποία οι εργαζόμενοι της καθαριότητας στο παρελθόν είχαν απεργήσει. Θυμίζουμε ότι μόνο την τελευταία χρονιά στον δήμο Ζωγράφου έχουν σημειωθεί 2 θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα στον τομέα της καθαριότητας , γεγονός το οποίο καταδεικνύει τόσο τα προβλήματα υποστελέχωσης όσο και την τραγική-δολοφονική αμέλεια της δημοτικής αρχής για τα ζητήματα της ασφάλειας των εργαζομένων και του επιπέδου υγιεινής και διαβίωσης των δημοτών της.
Επιπλέον δίνει μία αρκετά παραστατική εικόνα της προκλητικής σχέσης του στρατού με την τοπική αυτοδιοίκηση και συγκεκριμένα την αρχή του δήμου μας. Η συνεργασία του δήμου με τον στρατό, που δίνει άλλοθι στον πολεμικό του ρόλο παρουσιάζοντάς τον σαν έναν ακόμα κοινωνικό φορέα αλληλεγγύης, μετράει ήδη αρκετά χρόνια! Από την ανάθεση των εγκαταστάσεων των κατασκηνώσεων του δήμου στην Ραφήνα, απευθείας στο στρατό για να τις λειτουργήσει σαν camp για τους πρόσφυγες μετανάστες, μέχρι το παραπάνω περιστατικό η πολιτική αυτή είναι πρόδηλη. Ταυτόχρονα φαίνεται η «ανταποδοτικότητα» της σχέσης αυτής καθώς μαθαίνουμε ότι στο νέο πάρκο ο στρατός δεν θα πειραχτεί και τα διάφορα άχρηστα στρατόπεδα που υπάρχουν θα μείνουν ως έχουν.
Ως  Κίνημα στην Πόλη καλούμε τους πολίτες του δήμου να καταδικάσουν την συνεργασία αυτή και να σταθούν αλληλέγγυοι/ες στους συμπολίτες μας φαντάρους. Καλούμε τους φαντάρους της περιοχής σε κοινό αγώνα ενάντια στα σχέδια τοπικού και κεντρικού κράτους και σε ότι αυτά μας επιφυλάσσουν .  Είναι φαντάροι – πολίτες με στολή και οφείλουν να διεκδικούν τα δικαιώματα τους. Να βγουν παραπονούμενοι στην αναφορά κόντρα σε διοίκηση, ιεραρχία και δημάρχους.
Για εμάς όλα αυτά αποτελούν όχι μόνο μια απόδειξη της εργασιακής εκμετάλλευσης των φαντάρων από κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, Δήμους, Κράτος αλλά και καταγραφή του Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό, με τους συναγωνιστές πολίτες του Ζωγράφου να εκφράζουν την Αλληλεγγύη τους στους φαντάρους. 
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου