Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

«Κρυπτεία» και Χ.Α ""συγκοινωνούντα δοχεία";

Για την εθνικιστική οργάνωση «Κρυπτεία», είχαμε πρωτακούσει όταν ανέλαβε την ευθύνη για την ρατσιστική επίθεση στο σπίτι του 11χρονου μαθητή απ' το Αφγανιστάν, Αμίρ, ο οποίος είχε κληρωθεί να είναι σημαιοφόρος για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.
Δεν γνωρίζουμε τίποτα περισσότερο, γι' αυτή, πέρα από ένα δημοσίευμα των βρετανικών Times το οποίο ανέφερε ότι υπάρχουν υποψίες η ομάδα να αποτελεί βίαιο παρακλάδι της Χρυσής Αυγής από την οποία και να αποσχίστηκε. Σήμερα κάποιο άτομο το οποίο παρουσιάστηκε να εκπροσωπεί την φασιστική αυτή οργάνωση τηλεφώνησε στην ιστοσελίδα iefimerida δηλώνοντας ότι η αυτοαποκαλούμενη ομάδα «Κρυπτεία» αναλαμβάνει την ευθύνη για δυο εγκληματικές ενέργειες. Για την πυρκαγιά που σημειώθηκε σε έναν αυτοσχέδιο καταυλισμό στο «φραουλοκράτος» της Νέας Μανωλάδας Ηλείας, όπου έμειναν εκατοντάδες εργάτες γης από το Μπαγκλαντές, και την επίθεση στην κατάληψη στο πρώην ΠΙΚΠΑ Πετραλώνων.
«Ο αγώνας μας κλιμακώνεται μετά τον εμπρησμό στη Μανωλάδα. Δεν θα αφήσουμε κανένα αντιρατσιστικό καθίκι όρθιο. Οι επιθέσεις μας σε καταλήψεις αντιρατσιστών θα κλιμακωθούν», φέρεται να δήλωσε στην ιστοσελίδα που αναφέραμε, το μέλος της φασιστικής οργάνωσης.
Κάποια αυτονόητα ερωτηματικά. Μέχρι τώρα κανείς δεν έχει αποδώσει σε εμπρησμό την φωτιά που ξέσπασε στον καταυλισμό της Μανωλάδας ενώ με την ανακοίνωση της η Πυροσβεστική κάνει λόγο για "άγνωστα αίτια' που προκάλεσαν την πυρκαγιά. Οπότε ας μην βιαστούμε να αποδεχθούμε τον ισχυρισμό της φασιστικής οργάνωσης,
Περίεργο, επίσης, θα μας φαινόταν να έχει τέτοια επιχειρησιακή δυνατότητα. Να διαθέτει δηλαδή 25-30 άτομα όπως αυτά που επιτέθηκαν χτες στην κατάληψη του πρώην ΠΙΚΠΑ.
Πιο πιθανό θα μας φαινόταν να ισχύει το δημοσίευμα των Times και η «Κρυπτεία» να είναι "συγκοινωνούντα δοχεία" με την Χ.Α.https://tsak-giorgis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου