Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

Τα συμφέροντα που εμπλέκονται στο ενεργειακό ζήτημα είναι τεράστια- Με σωλήνες της "Σωληνουργεία Κορίνθου" ο υποθαλάσσιος αγωγός του κοιτάσματος Karish της Energean


ΣΧΟΛΙΟ: Τα συμφέροντα στο ενεργειακό ζήτημα είναι τεράστια...
Εφοπλιστές, Λάτσης, Βαρδινογιάννης, Energean, Μυτιληναίος, Σωληνονουργείες...
Και από δίπλα πολεμικές βιομηχανίες, Κόκκαλης, Χατζημηνάς...
ΤΑ ΚΑΡΔΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ-ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ
Τα Σωληνουργεία Κορίνθου υπέγραψαν συμφωνία με την TechnipFMC για την παραγωγή και προμήθεια των σωλήνων χάλυβα για τον υποθαλάσσιο αγωγό του κοιτάσματος φυσικού αερίου Karish της Energean στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, όπως ανακοίνωσε η Cenergy Holdings SA, μητρική εταιρεία των Σωληνουργείων Κορίνθου. Η συμφωνία υπεγράφη στις 5 Ιουνίου 2018.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η συμφωνία περιλαμβάνει 90 χλμ. σωλήνων LSAW (ευθείας ραφής) διαμέτρου 24 και 30 ιντσών για τον υποθαλάσσιο αγωγό φυσικού αερίου που συνδέει τον διανομέα, που βρίσκεται σε μέγιστο βάθος 1.750 μέτρων, με τον χερσαίο τερματικό σταθμό.

Η παραπάνω ανάθεση ενός υποθαλασσίου αγωγού σε μεγάλο βάθος, αποτελεί σταθμό στη δυναμική πορεία ανάπτυξης της Σωληνουργεία Κορίνθου, ως προμηθευτής των μεγαλύτερων εταιριών έρευνας και παραγωγής υποθαλάσσιων ενεργειακών κοιτασμάτων 

Οι σωλήνες για την κατασκευή του υποθαλάσσιου αγωγού θα παραχθούν στο εργοστάσιο της Σωληνουργεία Κορίνθου στην Ελλάδα μέσα στο 2018.

Η TechnipFMC κατέχει ηγετική θέση παγκοσμίως στον κλάδο πετρελαίου και φυσικού αερίου σε τεχνολογίες αξιοποίησης κοιτασμάτων στην ξηρά ή υποθαλάσσια. Με παρουσία σε 48 χώρες και πάνω από 37.000 άτομα προσωπικό, η TechnipFMC έχει την δυνατότητα να συνεισφέρει θετικά στα οικονομικά μεγέθη των έργων που υλοποιεί με τη χρήση τεχνολογιών που έχει αναπτύξει, συστημάτων παραγωγής και ολοκληρωμάτων λύσεων.

Η Energean Oil & Gas (LSE:ENOG) είναι ιδιωτική εταιρία έρευνας και παραγωγής (E&P) με παρουσία στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου όπου κατέχει 13 άδειες, επιβεβαιωμένα αποθέματα 390 εκατ. βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου, ενώ διαθέτει και λειτουργεί μονάδες παραγωγής με εμπειρία για πάνω από 37 χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου