Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

Ο εργαζόμενος ήταν νεκρός αλλά για δύο ώρες το SUPER MARKET πουλούσε και του "πουλιού το γάλα"!

Άλλος ένας εργάτης δολοφονημένος. Άλλη μια χήρα και δυο ορφανά παιδιά χύνουν τα δάκρυα τους για τον δικό τους άνθρωπο, που ο εργασιακός μεσαίωνας τον οδήγησε στο να χάσει την ζωή του κυνηγώντας το μεροκάματο, εργαζόμενος σε σούπερ μάρκετ «ΑΒ Βασιλόπουλος», στην Πάτρα.
Σύμφωνα με τοπική ιστοσελίδα ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστές οι συνθήκες κάτω απ' τις οποίες συνέβη αυτή η εργοδοτική δολοφονία, ενώ είναι ανατριχιαστικό αυτό που αναφέρει η  ανακοίνωση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας.
Οτι δηλαδή "ενώ ο συνάδελφος ήταν νεκρός μέσα στο χώρο εργασίας του, για δύο περίπου ώρες η επιχείρηση δεν σταμάτησε την λειτουργία της στο όνομα του κέρδους".

Επίσης το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων  Ν. Αχαΐας σε ανακοίνωση του αναφέρει:

"Το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων σε Εμπορικές Επιχειρήσεις και Επιχειρήσεις Παροχής Yπηρεσιών Ν. Αχαΐας καταγγέλλει το νέο έγκλημα της εργοδοσίας που έγινε στο σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος στην Πάτρα. Ο τραγικός θάνατος του 57χρονου εμποροϋπάλληλου, προσθέτει στον αιματηρό κατάλογο ένα ακόμα θύμα, αποτέλεσμα της έντασης της εκμετάλλευσης, της εντατικοποίησης της δουλειάς, και της έλλειψης μέτρων ασφάλειας.
Στο συγκεκριμένο σούπερ μάρκετ όπως και στους υπόλοιπους χώρους δουλειάς, ιδιαίτερα στους μεγάλους, η εντατικοποίηση εκφράζεται με ολο και λιγότερους εργαζόμενους να δουλεύουν σε πολλαπλά πόστα, βγάζοντας ο κάθε ένας περισσότερη δουλειά.
Τεράστιες ευθύνες έχει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις οι οποίοι με τους νόμους τους έχουν συρρικνώσει την επιθεώρηση εργασίας και άλλους ελεγκτικούς μηχανισμούς, δίνοντας απλόχερα γη και ύδωρ στην εργοδοσία, να καταστρατηγεί τα δικαιώματα των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς. Τώρα να γίνουν προσλήψεις μόνιμου εξειδικευμένου προσωπικού σε επιθεώρηση εργασίας, ΙΚΑ και σε όσες άλλες υπηρεσίες εμπλέκονται προκειμένου να σταματήσουν οι αιτίες που δολοφονούν εργαζόμενους.
Καλούμε τους εργαζόμενους να εντείνουν την πάλη τους για τη λήψη ουσιαστικών μέτρων υγιεινής και ασφάλειας για να μην θρηνήσει η εργατική τάξη και άλλα θύματα".https://tsak-giorgis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου