Κυριακή 24 Ιουνίου 2018

Πανάκριβα αμερικανικά UAV ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΝΤΑΙ γράφει η κατευθυνόμενη δημοσιογραφία!

Διαβάζουμε:
Οι Αμερικανοί αποσύρουν τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη MQ1, παλαιότερα από τα MQ9 που βρίσκονται στη Λάρισα, αλλά με καλές δυνατότητες που ικανοποιούν τις ελληνικές επιχειρησιακές απαιτήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες εκτός από τα UAV’s που η Ελλάδα θα πάρει με τη μέθοδο της εκμίσθωσης από το Ισραήλ, έχουν ζητηθεί από τις ΗΠΑ δύο -ίσως και περισσότερα- MQ-1 Predator απ΄ αυτά που έχουν προγραμματίσει να αποσύρουν.

Αυτό το θέμα είχε τεθεί από τον Α/ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη προς τον Αμερικανό Αρχηγό Τζ. Ντάντφορντ, στη συνάντηση που είχαν οι δυο τους πρόσφατα στην Ουάσινγκτον. Οι ΗΠΑ εμφανίζονται θετικές στο να δώσουν τα MQ1 στην Ελλάδα και πληροφορίες αναφέρουν ότι το πράσινο φως έχει δοθεί και οι συζητήσεις αφορούν πλέον στον τρόπο με τον οποίο αυτά τα uav’s θα δοθούν στην Ελλάδα.

Ενώ κατά κύριο λόγο τα συγκεκριμένα αεροσκάφη θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού, εντάσσονται πλήρως στους επιχειρησιακούς σχεδιασμούς των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων ως ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑ των Βαλκανίων-Αφρικής-Μέσης Ανατολής!  Εξάλλου, πληθαίνουν ολοένα οι φωνές των αστών προπαγανδιστών που απαιτούν πλήρη επιχειρησιακή εμπλοκή του Ελληνικού Στρατού στους βρώμικους πολέμους του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. 
Τα πολεμικά αυτά μη επανδρωμένα αεροσκάφη έρχονται να προστεθούν στα αντίστοιχα Ισραηλινά drone που κοστίζουν πανάκριβα, μόλις 35 εκατομμύρια ευρώ!


Η στρατιωτική συμμαχία μεταξύ των κρατών Ελλάδας-Ισραήλ είναι μια διαρκής Απειλή για την Ειρήνη, μιας διαρκής Απειλή για τον κόσμο της εργασίας.

Ο 'Αξονας αυτός του Πολέμου που έρχεται να υπερασπίσει βλέψεις των αστικών τάξεων για νέα πλούτη από τις ΑΟΖ-ενεργειακά κοιτάσματα στην Ανατολική Μεσόγειο, Απαιτεί από τον κόσμο της εργασίας τεράστιες θυσίες για την αγορά νέων οπλισμών.

Στο πλαίσιο αυτό, τα εθνικιστικά και μιλιταριστικά μέσα έχουν αναλάβει να προπαγανδίσουν την νέα εξοπλιστική συμφωνία Ελλάδας-Ισραήλ, για την προμήθεια επτά πανάκριβων ισραηλινών μη επανδρωμένων αεροσκαφών!
Σύμφωνα λοιπόν με όσα διαδίδουν "με ευρεία πλειοψηφία εγκρίθηκε στην επιτροπή Εξοπλισμών της Βουλής συμφωνία του υπουργείου Άμυνας με το Ισραήλ που προβλέπει την τριετή χρονομίσθωση (leasing) επτά μη επανδρωμένων αεροχημάτων (drones). 
Η επίσκεψη του προέδρου του Ισράηλ φαίνεται ότι ήταν καταλυτική για να προχωρήσουν κάποιες εξοπλιστικές συμφωνίες. 
Ο τότε αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δ. Βίτσας ενημέρωσε στην επιτροπή Εξοπλισμών τους βουλευτές για την εν λόγω συμφωνία με το Ισραήλ που προβλέπει την τριετή χρονομίσθωση 7 drones από το Ισραήλ έναντι 16,5 εκατ. ευρώ τον πρώτο χρόνο και 9,5 εκατ. ευρώ τα επόμενα δύο χρόνια". 
Αντιδράσεις υπήρξαν από όλες τις πλευρές για το τεράστιο κόστος της πολεμικής προμήθειας, τις οποίες όμως επιχείρησε να κατευνάσει ο ΑΝΥΕΘΑ Δ.Βίτσας και η στρατιωτική ηγεσία του Πενταγώνου. http://diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου