Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018

Τον Αύγουστο η κυβέρνηση διαπραγματεύεται ιαπωνικά πυροσβεστικά αεροσκάφη!


Η είδηση είναι εντυπωσιακή και εξίσου σοκαριστική.
Εφημερίδα δημοσιοποιεί τέλη καλοκαιριού και ενώ θρηνούμε δεκάδες συνανθρώπους μας, η κυβέρνηση, που μέχρι πρόσφατα διαβεβαίωνε ότι είναι καθόλα έτοιμη για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, διαπραγματεύεται την προμήθεια πυροσβεστικών αεροσκαφών! 
Η Ιαπωνία θα ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα για την πώληση διασωστικών της αεροσκαφών US-2 σε μία συμφωνία που θα σηματοδοτήσει την πρώτη πώληση αμυντικού εξοπλισμού της χώρας, αναφέρει η εφημερίδα «Nikkei» επικαλούμενη ανώνυμες πηγές.
Η Ελλάδα έχει εκφράσει ενδιαφέρον για την αγορά αμφίβιων αεροσκαφών της ιαπωνικής βιομηχανίας ShinMaywa κόστους περίπου 10 δισ. γιεν (77,2 εκατ ευρώ) το καθένα για να αντικαταστήσει τα δεκάδες παλιά πυροσβεστικά της αεροσκάφη, αναφέρει η εφημερίδα. Τα συγκεκριμένα ιαπωνικά αεροσκάφη θα εξοπλιστούν με δεξαμενές νερού πριν πωληθούν στην Ελλάδα.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όχι μόνο αποδεικνύει ότι δεν έχει σχέδιο και πολιτική αντιμετώπισης των προβλημάτων, -ακολουθώντας φυσικά την τακτική των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-, αλλά κυρίως αποδεικνύει ότι κινείται με βάση τις ανάγκες της επικοινωνιακής διαχείρισης της κρίσης.
Η ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ήταν από αυτούς που από την αρχή τόνισαν την έλλειψη των συγκεκριμένων κρίσιμων μέσων.
Για να δεχτούμε την επίθεση από τα κυβερνητικά φερέφωνα.
Κυρίως την μήνη τους προκάλεσε η ανάδειξη από την ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ του γεγονότος ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δαπάνησε μόλις 11 εκατομμύρια ευρώ για την συντήρηση των κουρασμένων πυροσβεστικών αεροσκαφών και 4,5 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ για Πολεμικούς Εξοπλισμούς.
Αυτή είναι η πιο σοβαρή παράμετρος.
Και εδώ εστιάζεται ο παρανομαστής των κυβερνητικών επιλογών.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιδιώκει την εκτόνωση της κοινωνικής οργής, την οικοδόμηση ενός προφίλ πολιτικών που πήραν το μήνυμα και αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους, προχωρώντας σε μέτρα.
Ποια είναι αυτά τα μέτρα;
1. Η ακόμη μεγαλύτερη ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ με την ανάδειξη του Κοινωνικού ρόλου του Στρατού. http://diktiospartakos.blogspot.com
2. Η ενίσχυση του Επιχειρηματικού κράτους Άμυνας/Ασφάλειας που χρεώνεται τη ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ τόσων συνανθρώπων μας. Η επέλαση των σύγχρονων όρων καπιταλιστικής ανάπτυξης που θέλει τη γη φιλέτο για συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα. http://diktiospartakos.blogspot.com
3. Η ένταση του κοινωνικού πολέμου και του ιμπεριαλιστικού ελληνοτουρκικού για τα πραγματικά στρατηγικά διακυβεύματα της άρχουσας τάξης, όπου στην Ανατολική Μεσόγειο κρίνονται ΑΟΖ και ενεργειακά κοιτάσματα. http://diktiospartakos.blogspot.com

Για αυτό η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει την ουσιαστική στήριξη της αντιπολίτευσης, των ΜΜΕ, της Εκκλησίας και του επιχειρηματικού κόσμου, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
Απάντηση σε όλα αυτά μπορεί να είναι μόνο ένα εργατικό διεθνιστικό αντικαπιταλιστικό εργατικό και αντιπολεμικό κίνημα.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου