Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018

Αναστολή των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης: Επικίνδυνη κλιμάκωση στα Ελληνοτουρκικά μετά και τον διπλωματικό πόλεμο Ελλάδας-Ρωσίας!

Πρόκειται για μια επικίνδυνη, επιθετική ενέργεια με πρωτοβουλία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που Αναστέλλει τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. 
Μέχρι τώρα υπήρχαν καταγγελίες μεταξύ των κρατών ότι παραβίαζαν τα ΜΕΟ, με το Ελληνικό κράτος όμως να οικοδομεί το προφίλ της συνιστώσας που θέλει την αυστηρή τήρηση τους!
Με σήμα που έφθασε σ΄ όλα τα Γενικά Επιτελεία ανακοινώθηκε πως αναστέλλονται όλες οι δραστηριότητες που έχουν να κάνουν με τα λεγόμενα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για το 2018. 

Η αναστολή των ΜΟΕ ισχύει μέχρι νεωτέρας, όπως αναφέρεται.

Τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης αποτέλεσαν και αποτελούν μια προσπάθεια εξομάλυνσης των σχέσεων Ελληνικού-Τουρκικού κράτους και προέβλεπαν για παράδειγμα την αναστολή στρατιωτικών ασκήσεων και δραστηριοτήτων κατά τη διάρκεια του θέρους και των μεγάλων θρησκευτικών εορτών. 

Να επισημάνουμε ότι η αναστολή των ΜΟΕ αποτελεί μια επικίνδυνη επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ των δύο κρατών σε μια χρονική στιγμή που χρωματίζεται από: 
την σύγκρουση των ΗΠΑ και του Τουρκικού κράτους, 
την ένταση μετά Ελλάδας-Ρωσίας που λαμβάνει τα χαρακτηριστικά διπλωματικού πολέμου 
και την κλιμάκωση του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού με επίδικα τις ΑΟΖ, τα ενεργειακά κοιτάσματα, τον έλεγχο εμπορικών-ενεργειακών ροών στρατηγικής σημασίας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.


Κανείς βεβαίως δεν μπορεί να παραβλέπει τις διαστάσεις της εσωτερικής πολιτικής καθώς διαμέσου της εθνικιστικής έξαρσης και του κλίματος πολεμικών κινδύνων-πολεμικής ετοιμότητας η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να αποπροσανατολίσει από τον κοινωνικό πόλεμο που διεξάγει εναντίον του κόσμου της εργασίας (με τους νεκρούς στο Μάτι να σηματοδοτούν μια πρωτοφανή απώλεια σε καιρό ειρήνης) αλλά και με το σύνολο της οικονομικής της ατζέντας.
Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, "λαβωμένη" πολιτικά από την συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ και την ανάδειξη των ευθυνών της στην αντιμετώπιση της καταστροφικής πυρκαγιάς, θα προσπαθήσει να αναδειχτεί σε πραγματικό θεματοφύλακα των "εθνικών" συμφερόντων  διαμέσου των Ελληνοτουρκικών, να νομιμοποιήσει την προνομιακή της συμμαχία με τις ΗΠΑ και να απαιτήσει "εθνική ενότητα".

Αυτή είναι η ενότητα κοινωνικού-ιμπεριαλιστικού πολέμου εναντίον των εργαζομένων της ελληνικής άρχουσας τάξης που σταθερά οικοδομεί το Επιχειρηματικό κράτος Πολέμου-Καταστολής του ολοκληρωτικού καπιταλισμού, με ξεχωριστή κατεύθυνση την αντιδραστική μετάλλαξη του με την σύσταση της Εθνικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών! http://diktiospartakos.blogspot.com

Μάλιστα, οι δημοσιογράφοι φερέφωνα του Υπουργείου Άμυνας επιχειρούν να αποκρύψουν το πραγματικό περιεχόμενο του κλιμακώμενου ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού προβάλλοντας ως αιτία της Αναστολής των ΜΟΕ το ζήτημα της παράνομης κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από το Τουρκικό κράτος.

Αξίζει να θυμηθούμε την πρόσφατη ανακοίνωση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ  http://diktiospartakos.blogspot.com που περιέγραφε την επιθετική κίνηση που εκδηλώθηκε από τον ΥΕΘΑ Π.Καμμένο:

Απελευθέρωση των 2 στρατιωτικών: Αντίσταση στον Εθνικισμό και στην Πολεμοκαπηλία!


Οι σημερινές επιθετικές δηλώσεις του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου για τους δύο συλληφθέντες στρατιωτικούς, που γίνονται δεκτές με πανηγυρισμούς από γνωστά φιλοχρυσαυγίτικα μιλιταριστικά σάιτ, έχουν πολλούς αποδέκτες, τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό της χώρας.
Το ζήτημα της σύλληψης των δύο στρατιωτικών -με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να μην αναλαμβάνει τις ευθύνες της για την συμμετοχή της στον βρώμικο στον Πόλεμο κατά των Προσφύγων, συνέπεια του οποίου υπήρξε η σύλληψη των δύο στελεχών-, εργαλειοποιείται! 
Των δηλώσεων του Πάνου Καμμένου, που εκφράζει την κυβερνητική πολιτική έχουν προηγηθεί αφιερώματα και ειδική έκδοση δημοσιογραφικού συγκροτήματος, ιδιοκτησίας συγκεκριμένου εφοπλιστή.
Το ζήτημα των συλληφθέντων -που πρέπει να Απελευθερωθούν άμεσα- επιλέγεται ως αιχμή του εθνικιστικού δόρατος για να καλλιεργηθεί η μισαλλοδοξία, να απαιτηθεί "εθνική ενότητα" και πολεμική ετοιμότητα εν όψει των εξελίξεων με την κλιμάκωση της έντασης των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών για τις ΑΟΖ και τα ενεργειακά κοιτάσματα στην Κύπρο. 
Με νωπές τις μνήμες από το τεράστιο έγκλημα στο Μάτι εις βάρος δεκάδων συνανθρώπων μας από το Επιχειρηματικό κράτος Άμυνας/Ασφάλειας που προτάσσει τα Μνημόνια και τους Πολεμικούς εξοπλισμούς αλλά ΟΧΙ τις ανθρώπινες ζωές...
Και ενώ υπάρχουν συγκλονιστικές εκδηλώσεις εργατικής διεθνιστικής Αλληλεγγύης από τον Τουρκικό και Τουρκοκυπριακό λαό που δηλώνουν ότι "Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτε, Κοινός είναι ο πόνος"...
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιλέγει ΤΩΡΑ να ακολουθήσει το επιθετικό πρότυπο των Αμερικανικών ενεργειών απέναντι στην Τουρκία. 
Εμείς καλούμε το εργατικό και αντιπολεμικό κίνημα, στην Ελλάδα και στην Τουρκία σε εγρήγορση.
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ - ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΕΕ
Απάντηση μας ο Κοινός αγώνας Ελλήνων και Τούρκων Φαντάρων.
Απαιτείται Κοινός αγώνας των εργαζομένων σε Ελλάδα-Τουρκία-Κύπρο-Βαλκάνια ενάντια στις κυβερνήσεις του πολέμου, στον εθνικισμό και το φασισμό, στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου