Τρίτη 21 Αυγούστου 2018

Οι φαντάροι πρόλαβαν Απόπειρα Αυτοκτονίας συναδέλφου στα ΚΑΑΥ Αγίου Ανδρέα

Τελικά το κακό παραλίγο να γίνει.
Οι εξοντωμένοι φαντάροι που υπηρετούν στα ΚΑΑΥ Αγίου Ανδρέα γλίτωσαν την τελευταία στιγμή συνάδελφο που αποπειράθηκε να Αυτοκτονήσει.

Γιατί η Αυτοκτονία φαντάζει ως η τελευταία διέξοδος για τους φαντάρους που υποχρεώνονται σε 13 ώρες δουλικής εργασίας τη μέρα, σε ακραία επικίνδυνες συνθήκες για τους φαντάρους που λιώνουν μέσα στα καμένα.

Τους είχαμε προειδοποιήσει: ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ.

Το ότι οι συνθήκες ακραίας εκμετάλλευσης, προσβολών από τα στελέχη και τους στρατιωτικούς παραθεριστές θα οδηγούσαν σε Απόπειρα Αυτοκτονίας, είναι κάτι για το οποίο είχαμε προειδοποιήσει το ΓΕΣ και το Υπουργείο Άμυνας.

Είχαμε ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ να πάρουν μέτρα γιατί αλλιώς θα θρηνήσουμε.

Δεν μας άκουσαν και ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ πραγματοποιήθηκε στα ΚΑΑΥ Αγίου Ανδρέα!

Οι Υπουργοί Άμυνας Πάνος Καμμένος και Φώτης Κουβέλης, αλλά και ο ΑΓΕΣ Στεφανής είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ και στέκουν ΕΧΘΡΙΚΑ απέναντι στην νεολαία.

Ακόμη και η ανακοίνωση του ΓΕΣ που επιχειρεί να απαντήσει στις καταγγελίες του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ουσιαστικά μας δικαιώνει.

Διαβάζουμε:

Από το ΓΕΣ διατέθηκε άμεσα Ιατρός Ψυχολόγος, για την υποστήριξη του προσωπικού του ΚΑΑΥ.

Ας μας απαντήσουν οι Καμμένος-Κουβέλης-Στεφανής, αφού δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στα ΚΑΑΥ Αγίου Ανδρέα και οι συνθήκες είναι ιδανικές, γιατί έστειλαν τον Ιατρό Ψυχολόγο; 

ΣΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΞΟΝΤΩΜΕΝΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΟΝ ΨΥΧΙΑΤΡΟ

Εμείς τους καλούμε να διαβάσουν την νεώτερη καταγγελία των φαντάρων από τα ΚΑΑΥ Αγίου Ανδρέα. Και πάλι δεν κάνουμε καμιά παρέμβαση, αφήνοντας την επιστολή όπως ακριβώς απηχεί την ΑΓΩΝΙΑ και την ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ των συναδέλφων.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ

Όπως μας λένε η τελευταία καταγγελία τους ΑΝΗΣΥΧΗΣΕ πολύ τόσο τη διοίκηση όσο και τα στελέχη, αλλά τίποτε ουσιαστικό δεν άλλαξε.

Η ανθυπασπίστρια του διοικητή τιμωρεί τους φαντάρους με το έτσι θέλω, "παίζοντας το εξουσία". Όσο για τον Αρχιλοχία, εκβιάζει τους φαντάρους με βαριές ποινές στην περίπτωση που κάποιος, για διάφορους λόγους -ελεύθερος υπηρεσίας για λόγους υγείας κλπ- δεν συμμετέχει στις καθαριότητες που διαρκούν ατελείωτες ώρες.

Η κατάσταση παραμένει ίδια με την διοίκηση του ΚΑΑΥ να αδιαφορεί για τα πάντα ενώ η αυτοκτονία είναι δεδομένη πλέον.

Δεν αποκλείεται να γίνει γιατί πολλοί φαντάροι δεν αντέχουν.

Όλοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, σωματικά και ψυχολογικά.

Φοβούνται να μιλήσουν και έχουν ως μοναδική λύση την αυτοκτονία καθώς καθημερινά ασκείτε μεγάλο μπούλινγκ.

Υπάρχει άτομο στο ΚΑΑΥ που έκανε απόπειρα και τον γλιτώσαμε την τελευταία στιγμή!

Εμείς δεν κάνουμε τις καταγγελίες χωρίς λόγο.

Τις κάνουμε γιατί δεν μας ακούει κανένας και δεν έχουμε που αλλού να στραφούμε.

Σε καμία περίπτωση δεν θα θέλαμε αυτοκτονία συναδέλφου για τον στρατό του κυρίου Καμμένου, ούτε του κυρίου Στεφάνη .

Δώσαμε τα πάντα και για την αποκατάσταση του καμένου ΚΑΑΥ, ενώ καθημερινά βοηθάμε και εξυπηρετούμε τους παραθεριστές σε ότι και αν θέλουν.

Αλλά αυτό που πρέπει να γνωρίζετε και να το μάθει όλος ο κόσμος είναι ότι ακόμα και οι παραθεριστές μας αντιμετωπίζουν σαν σκουπίδια, όπως και η διοίκηση του ΚΑΑΥ.

Μαζί φαντάροι κλαίνε καθημερινά σε γωνίες σε τουαλέτες ... όπου βρουν, ενώ τα βράδια σκέφτονται την αυτοκτονία.

Εμείς ευχαριστούμε το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος για την δράση και την στήριξη που μας έδωσε και ελπίζουμε να τελειώσει αυτό το θέμα με τα ΚΑΑΥ.
Σας καλούμε να διαβάσετε την πρόσφατη ανακοίνωση μας που προειδοποιούσαμε για την ΑΠΕΙΛΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥ ΣΤΑ ΚΑΑΥ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ

ΚΑΑΥ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑΟι φαντάροι, με εξαντλητικά ωράρια από τις 8 το πρωί ως τις 9 το βράδυ επιδιόρθωσαν επιφανειακά τις φθορές για να μπορούν οι Στρατιωτικοί να κάνουν δωρεάν διακοπές. 
Θυμίζουμε ότι τα ΚΑΑΥ του Άγιου Ανδρέα είχαν πάθει σοβαρές ζημιές στην τελευταία δολοφονική πυρκαγιά (καταστροφή και φθορές γνώρισαν τα 144 από τα 550 καταλύματα).  
Στην κραυγή αγωνίας των συναδέλφων φαντάρων που δημοσιοποιούμε κρατούμε τις δικές τους διατυπώσεις ώστε να γίνει κατανοητό το μέγεθος της εργασιακής εκμετάλλευσης τους από τον Ελληνικό Στρατό και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν.
Προσωπικά υπεύθυνοι για όλα αυτά οι Υπουργοί Άμυνας Πάνος Καμμένος και ο Φώτης Κουβέλης μαζί με τον ΑΓΕΣ Στεφανή!
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Μετά από τρελή ενταντικοποίηση και ατέλειωτη δουλειά τα ΚΑΑΥ άνοιξαν και το μεγαλύτερο κομμάτι των ΚΑΑΥ έχει αποκατασταθεί.
Όμως τα πράγματα χειροτέρεψαν, η υπηρεσία πάει 3 μέσα-1 έξω ή και  4-1 με δουλειές και τρέξιμο αυτά επικρατούν στα ΚΑΑΥ
Επίσης ζούμε μέσα στην μπόχα.
Ζούμε σαν τα ποντίκια, ήμαστε σκλάβοι δουλειάς και υπηρεσίας.
Κινδυνεύουμε με σοβαρά προβλήματα υγείας επειδή φτιάξαμε όλο το ΚΑΑΥ εμείς οι φαντάροι.
Μόνοι μας, από τις 8 το πρωί έως 9 το βράδυ δουλειά χωρίς διάλειμμα και υπηρεσίες ταυτόχρονα στις οποίες αν δεν είσαι καθώς πρέπει σε τιμωρούν με 5 μέρες φυλάκιση!
Τα καψώνια συνεχίζεται χωρίς σταματημό.
Δράστης, πρώτος και καλύτερος ένας Αρχιλοχίας ο οποίος χώνει φαντάρους σε βαριές αγγαρείες, να καθαρίζουν όλο το ΚΑΑΥ από τις 8 το πρωί μέχρι και τις 7 το απόγευμα.
Από την άλλη, ο Συνταγματάρχης Διοικητής του ΚΑΑΥ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ για την κούραση των φαντάρων και διατάζει ανήμερα της Παναγίας να γίνει λειτουργία και να μην βγει κανένας εξοδούχος θέλοντας να δείξει πόσο χριστιανός είναι!
Άλλοι φαντάροι που πήζουν σε αγγαρείες και υπηρεσίες 3 κα 4 μέρες, πρέπει να μείνουν μέσα και να κάνουν άλλες τόσες σερί μαζί με την αγγαρείες χωρίς σταματημό.
Ο φόβος της αυτοκτονίας είναι ορατός για τους φαντάρους καθώς η όλη κατάσταση το μόνο που μας κάνει είναι να μας τσαλαπά την ψυχολογία και νοιώθουμε ότι απειλείται η σωματική μας ακεραιότητα.
Αναγκαζόμαστε να ζούμε σε άθλιες συνθήκες καθώς στην λέσχη τρώμε κλειδωμένοι στα μαγειρεία για να μην μας βλέπουν οι παραθεριστές γιατί απαγορεύεται να τρώμε δημόσια Η κάθε μέρα είναι κόλαση καθώς οι περισσότεροι από τους παραθεριστές μας φέρονται σαν σκουπίδια και έχουνε απαιτήσεις από εμάς όπως να καθαρίζουμε μια μικρή στοίβα πευκοβελόνες από τα σπίτια τους γιατί τους ενοχλεί....
Ζούμε έναν Γολγοθά, δεν υπάρχει σωτηρία1
Σύντομα θα έχουμε αυτοκτονία στα ΚΑΑΥ και θα είναι πολύ αργά.
Επισκευές δεν έγιναν ποτέ.
Τίποτα ψευτοδουλειά έγινε από φαντάρους.
Φέρανε και από άλλες μονάδες να κάνουν διάφορες επιδιορθώσεις όπως ψευτοβάψιμο πάνω από τα καμένα και καθάρισμα αυτά έγιναν μόνο τίποτα παραπάνω.

Εμείς όχι μόνο ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από το ΓΕΣ να σταματήσουν άμεσα όλα αυτά.
Καλούμε τους φαντάρους να ζητήσουν άμεσα να φύγουν από τα ΚΑΑΥ όπου ΠΑΡΑΝΟΜΑ η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία τους βάζει να εργάζονται.
Ανοικτή Επιστολή στον Υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο: Παράνομη και Αντισυνταγματική η Εργασία Φαντάρων στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις (ΚΑΑΥ)


Π Ρ Ο Σ  Τ Ο Ν  
Υ Π Ο Υ Ρ Γ Ο  
 Α Μ Υ Ν Α Σ 
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Όπως ίσως θα γνωρίζετε από την ιστοσελίδα μας, πληθώρα καταγγελιών από στρατευμένους που υπηρετούν σε Κ.Α.Α.Υ. σε ολόκληρη τη χώρα καταφτάνουν στην επιτροπή μας διαμαρτυρόμενες για τις ιδιαίτερα σκληρές συνθήκες εργασίας στις οποίες υποβάλλονται στρατευμένοι πολίτες με σκοπό την ανακαίνιση και την προετοιμασία των Κ.Α.Α.Υ. για τις θερινές διακοπές των αξιωματικών και υπαξιωματικών του στρατού.
Θεωρούμε ότι ο εξαναγκασμός στρατευμένων πολιτών κατά τη διάρκεια της θητείας τους να εκτελούν εργασίες άσχετες με τις ανάγκες άμυνας της χώρας, οι οποίες τους υποχρεώνουν κατά το άρθρο 4, παρ. 6 του Συντάγματος, να συντελούν στην άμυνα της πατρίδας σύμφωνα με τον ορισμό των νόμων, συνιστά καταναγκαστική εργασία, Απαγορευόμενη από το άρθρο 22, παρ. 4 του ισχύοντος Συντάγματος και αποτελεί εργασία εξυπηρέτησης των συνθηκών διαβίωσης των αξιωματικών και υπαξιωματικών του Ελληνικού Στρατού για την ανάπαυσή τους και όχι για την εκπλήρωση των υπηρεσιακών στρατιωτικών τους υποχρεώσεων.
Ούτε ο Στρατιωτικός Κανονισμός ή οποιοσδήποτε Κανονισμός Υπηρεσίας του στρατού προβλέπει ως στρατιωτική υπηρεσία την παροχή αναγκαστικής εργασίας των στρατευμένων σε εργασίες επισκευής, συντήρησης, ανακαίνισης, καθαριότητας και άλλες συναφείς των κέντρων θερινής άδειας και αναψυχής των στελεχών του στρατού.
Η διαιώνιση της υποβάθμισης των στρατευμένων πολιτών σε υπηρέτες των αξιωματικών και απλήρωτους εργάτες, οικοδόμους και καθαριστές εγκαταστάσεων που δεν εξυπηρετούν άμεσα τις ανάγκες της εθνικής άμυνας, αλλά την εκπλήρωση των αναγκών θερινής αναψυχής των οικογενειών των στελεχών του στρατού, - πράγμα το οποίο δεν προβλέπεται δυστυχώς και για τον υπόλοιπο λαό - αποτελούν παρέκκλιση από τα όρια της συνταγματικής τους αποστολής, και παράδειγμα απλήρωτης εργασίας και εκμετάλλευσης σε μία περίοδο έντασης των πιέσεων για εντατικοποίηση της εργασίας και μείωση των αποδοχών σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.
Είναι προφανές ότι η αποκλειστική διάθεση χιλιάδων στρατευμένων την περίοδο αυτή στις σχετικές εργασίες  υπηρετεί αναγκαιότητα της τυφλής υπακοής και πειθαρχίας των στρατιωτών με την απειλή των πειθαρχικών ποινών σε περίπτωση άρνησης. Και τούτο ακριβώς είναι που ενισχύει τα χαρακτηριστικά αυτής της απασχόλησης ως καταναγκαστικής εργασίας.
Σε μία περίοδο υπέρμετρης αύξησης των στρατιωτικών δαπανών για φρεγάτες, πολεμικά αεροσκάφη, περιπολίες στο Αιγαίο, αερομαχίες, συνδυασμένες ασκήσεις και σύγχρονα οπλικά συστήματα από μία χώρα που βρίσκεται στις πρώτες θέσεις αναλογίας στρατιωτικών δαπανών σε σχέση με τον προϋπολογισμό και το Α.Ε.Π. αντίστροφα με τον πληθυσμό της, αποτελεί πρόκληση η επιβολή στους στρατευμένους εργασιών, οι οποίες είναι δυνατόν να παρασχεθούν από πολίτες ή δημόσιες επιχειρήσεις με αμοιβή σε μία περίοδο αυξημένης ανεργίας, επειδή δεν έχουν τη δύναμη να αντισταθούν εξαιτίας της ιεραρχικής υποταγής τους στον μηχανισμό του στρατού. Ούτε και μπορεί να αποτελεί απάντηση σε αυτό η δήθεν προνομιακή εκπλήρωση της θητείας σε τόπο κοντινό στις κατοικίες των στρατιωτών με την απειλή της δυσμενούς μετάθεσης στην παραμεθόριο ως λόγο ανοχής της δωρεάν καταναγκαστικής εργασίας.
Προβάλλει ως επιτακτική ανάγκη να σταματήσει αυτό το απαράδεκτο καθεστώς. Αναμένουμε την απάντησή σας.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 
Τηλ: 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου