Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

Εξέγερση μεταναστών στη Μαλακάσα και ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ από τα ΜΜΕ: "κλείνουν δρόμους, Απειλούν οδηγούς"... ΚΡΑΥΓΑΖΟΥΝ!

Μια ακόμη εξέγερση μεταναστών-προσφύγων σημειώθηκε στο Στρατόπεδο Συγκέντρωσης στη Μαλακάσα.
Οι πρόσφυγες διαμαρτυρόμενοι για τις άθλιες συνθήκες και τον εγκλεισμός τους έκοψαν την κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας στο 39ο χιλιόμετρο στο ύψος της Μαλακάσας. 
Το πιο χαρακτηριστικό στοιχείο όμως είναι η στάση των καθεστωτικών ΜΜΕ.
Κρύβοντας επιμελώς τις συνθήκες που βιώνουν και τους απάνθρωπους λόγους που προχώρησαν στις κινητοποιήσεις τους, έπαιξαν το παιχνίδι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Με παρόμοια δημοσιεύματα που δεν μπορούσες να τα διακρίνεις από τις δημοσιεύσεις των ΝΑΖΙ της Χρυσής Αυγής και των εθνικιστικών σάιτ, επιχειρούσαν να τους παρουσιάσουν ως "τρομοκράτες" που επιτέθηκαν στους οδηγούς που υπέστησαν ταλαιπωρία.
Διαβάστε: 
"Όπως προκύπτει από βίντεο που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο μετανάστες επιτέθηκαν σε αυτοκίνητα με ξύλα. Τα αυτοκίνητα είχαν ακινητοποιηθεί και η ουρά είχε ξεπεράσει τα διόδια των Αφιδνών.

Τη Δευτέρα το μεσημέρι περίπου 100 πρόσφυγες εισήλθαν στον αυτοκινητόδρομο της Εθνικής Οδού και μπλόκαραν την κυκλοφορία από το 39ο χιλιόμετρο στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας - Ουρές χιλιομέτρων ακόμα και μετά τα διόδια Αφιδνών - Στιγμές τρόμου καταγγέλλουν ότι έζησαν διερχόμενοι οδηγοί.


Μετανάστες από το Κέντρο Φιλοξενίας της Μαλακάσας διαμαρτυρήθηκαν για τις συνθήκες κράτησής τους, μπαίνοντας στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας και διακόπτοντας την κυκλοφορία, κάνοντας κατάληψη στο οδόστρωμα".



Αποκαλύπτεται για μια ακόμη φορά το πως η κυρίαρχη προπαγάνδα και τα ΜΜΕ σπέρνουν τον ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΣΙΣΜΟ, διαδίδοντας τον ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟ.
Στρέφουν τον έναν απέναντι στον άλλο για να δικαιολογήσουν την απάνθρωπη κυβερνητική πολιτική, τις αντιμεταναστευτικές συμφωνίες ΕΕ-Τσίπρα-Ερντογάν την ίδια στιγμή που πανηγυρίζουν για την προνομιακή σχέση Ελλάδας-ΗΠΑ, που απαιτούν την συμμετοχή του Ελληνικού στρατού σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που σημαίνουν ΠΟΛΕΜΟ-ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΛΑΩΝ-ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ.
Οι μετανάστες-πρόσφυγες έχουν ανάγκη την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ.
Δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια στη ΔΥΣΤΥΧΙΑ, την ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ, το ΒΑΣΑΝΙΣΜΟ τους.
Θα τους βρούμε μπροστά μας, καθώς το κράτος και η ΕΕ-ΝΑΤΟ τους πετούν στην ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ.
  Οι πρόσφυγες αυτοί, έχουν ανάγκη τόσο την υλική και ηθική μας αλληλεγγύη, όσο και την αντίστασή μας στους ιμπεριαλιστές και τις κυβερνήσεις που τους στηρίζουν και συνεργάζονται μαζί τους και σπέρνουν τους πολέμους που ρημάζουν τις χώρες τους. Η αιτία που γεννά την προσφυγιά και τη μετανάστευση είναι παντού η ίδια: Οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι και οι ληστρικές πολιτικές εκμετάλλευσης και καταπίεσης των λαών, που τις βιώνουμε και εμείς στην Ελλάδα.
Δε μας χωρίζει τίποτα από τους ξεριζωμένους μετανάστες και πρόσφυγες.
Μας ενώνουν η αντίθεσή μας στον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό και την εκμετάλλευση.
Μας δυναμώνουν η αλληλεγγύη και η φιλία που χτίζεται με κοινούς αγώνες για ένα καλύτερο μέλλον χωρίς πολέμους και καταπίεση.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου