Κυριακή, 5 Αυγούστου 2018

Αφού το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ είχε Άδικο για όσα έγιναν με την πυρκαγιά στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις στον Άγιο Ανδρέα γιατί κάνουν ΕΔΕ;

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ έχοντας ως βασικό σκοπό την Υπεράσπιση των Δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή και σε διαρκή επικοινωνία με την αγωνία των συναδέλφων ανάδειξε ΠΡΩΤΟ το ζήτημα του τεράστιου κινδύνου για την υγεία και την ζωή των στρατιωτών που υπηρετούν ΠΑΡΑΝΟΜΑ στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα.
Στις συνεχείς μας ανακοινώσεις αναδείξαμε τα εξής:
  • Παρά την προπαγάνδα του ΓΕΣ και του Υπουργείου Άμυνας, που ανάλαβαν τα πλασάρουν τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια του μιλιταριστικού ρεπορτάζ, το ΚΑΑΥ Αγίου Ανδρέα δεν εκκενώθηκε ούτε έγκαιρα, ούτε εντελώς. Το ΚΑΑΥ του Αγίου Ανδρέα είχε παραθεριστές μέσα κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς. Αυτό σημαίνει ότι όχι μόνο οι φαντάροι έπρεπε να παίξουν τον ρόλο του πυροσβέστη, αλλά και να εξυπηρετήσουν τους παραθεριστές.
  • Το ΚΑΑΥ Αγίου Ανδρέα ήταν ανέτοιμο να απαντήσει στον κίνδυνο της πυρκαγιάς. Γεμάτο πευκοβελόνες, με μέσα τα οποία έβγαλαν όλα τα προβλήματα τους την κρίσιμη στιγμή, βασιζόμενο στους φαντάρους που η Διοίκηση βάφτισε Πυροσβέστες.
  • Η φωτιά πέρασε δύο φόρες μέσα από τις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις. Οι καταστροφές είναι μεγάλες -πολύ μεγαλύτερες από αυτές που ισχυρίζεται το ΓΕΣ. Σχεδόν το 1/4 των καταλυμάτων έχουν λαβωθεί, αυτοκίνητα έχουν καεί.
  • Το ΚΑΑΥ Αγίου Ανδρέα αποτέλεσε μέρος της απελπισίας των κατοίκων με την περίφραξη του που όρθωσε τείχος στους καταδιωκόμενους από τις φλόγες. Ευτυχώς, που την κρίσιμη στιγμή πήραν πρωτοβουλία Ανθυπασπιστής-φαντάροι-εργαζόμενος στους ΟΤΑ και έριξαν τον φράκτη με φορτηγό του δήμου.

Φυσικά, οι δημοσιογράφοι τσιράκια του Υπουργείου Άμυνας χρέωσαν αυτή την σωτήρια πρωτοβουλία στον ΑΓΕΣ Στεφανή και στο Διοικητή του ΚΑΑΥ, για να ακολουθήσει η διάψευση από τον ίδιο τον Συνταγματάρχη διοικητή που έδωσε δημόσια συγχαρητήρια στους ανθρώπους που μοιράστηκαν την αγωνία, είδαν τον κίνδυνο και όχι μόνο έσωσαν τους κατοίκους από τις φλόγες ρίχνοντας τον φράκτη, αλλά τους οδήγησαν στον μόλο, μακρυά από τις φλόγες.
Όλα αυτά ανέδειξε το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και ελάχιστοι δημοσιογράφοι.
Βέβαια, όλα αυτά δεν άρεσαν στον Υπουργείο Άμυνας και την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.
Προσπάθησαν λοιπόν να παραπλανήσουν, να συκοφαντήσουν, να διαδώσουν τα ψέματα τους. http://diktiospartakos.blogspot.com
Να σου εκπομπές, δημοσιεύματα, ανακοινώσεις του ΓΕΣ, παρεμβάσεις Απόστρατων Στρατιωτικών.
Εργολαβία στη δυσφήμιση ανέλαβε η γνωστή "ΧΟΝΤΡΗ ΚΥΡΙΑ" του μιλιταριστικού ρεπορτάζ....
Ακόμη παρέμβαση και ο πρώην ΑΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Κωσταράκος έκανε από τις Βρυξέλλες.     
Τώρα ανακοινώνεται ότι το ΓΕΣ θα κάνει ΕΔΕ για τα όσα έγιναν και δεν έγιναν στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις στον Άγιο Ανδρέα.
Για εμάς όμως ως ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ αυτό που έχει σημασία είναι να απαντήσει θετικά το Υπουργείο Άμυνας στην πρόταση μας να Παραχωρηθούν οι Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις στους Πυροπαθείς.

Να δοθούν τώρα οι Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις στους χιλιάδες Πυροπαθείς!

Στο Μάτι η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ είναι τεράστια.
Δεν είναι μόνο οι αδικοχαμένοι συνάνθρωποι, είναι και οι χιλιάδες πυροπαθείς.
Οι ανάγκες είναι τεράστιες και απαιτούν την άμεση κινητοποίηση για να δοθούν απαντήσεις τώρα.
Το Μάτι εδώ και χρόνια ήταν τόπος μόνιμη κατοικίας, δεν είχε μόνο παραθεριστικές κατοικίες.
Για αυτό δίπλα στην πραγματικά συγκινητική έκφραση Αλληλεγγύης του λαού μας, που από την πρώτη στιγμή βρέθηκε δίπλα στους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους, αυτό που καταγράφεται ήδη είναι η κτηνώδης συμπεριφορά της Ιδιωτικής Πρωτοβουλίας.
Ένα από το πιο σοβαρά ζητήματα είναι η Στέγαση των χιλιάδων πυροπαθών.
Και οι Ιδιώτες δείχνουν ήδη διαθέσεις οικονομικής εκμετάλλευσης των πυροπαθών.
Ζητούν υπέρογκα ποσά, αποκαλύπτουν όλη την απανθρωπιά τους.
Εξάλλου δεν είναι ένα πρωτόγνωρο γεγονός.
Τα ίδια είχαν κάνει οι ιδιοκτήτες καταλυμάτων και οι ξενοδόχοι απέναντι στους πρόσφυγες.
Αυτοί να κερδοσκοπήσουν από τον πόνο και τη δυστυχία επιθυμούν, δεν τους νοιάζει το χρώμα σου, η θρησκεία και η γλώσσα σου!

Εμείς ως ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ πιστεύουμε ότι πρέπει να υπάρξει μια απάντηση σε όλα αυτά.
Τα κοινωνικά κινήματα έχουν κινητοποιηθεί και προτείνει λύσεις.
Αυτό που έχουμε να προσθέσουμε είναι το εξής:
Να δοθούν τώρα όλες οι Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις στον Άγιο Ανδρέα, Ζούμπερι και Μαραθώνα στους πυροπαθείς.
Αυτό εξάλλου γίνεται σε ένα βαθμό.
Όμως είναι προκλητικό το Υπουργείο Άμυνας και τα Επιτελεία να παραχωρούν ελάχιστα καταλύματα και εντελώς περιστασιακά.
Πρέπει να Παραχωρηθούν τώρα όλα τα καταλύματα σε όλες τις Κατασκηνώσεις της Αττικής για την στέγαση των πυροπαθών.
Είναι οι μόνες που δύναται να το πράξουν λόγω της καταλληλότητας των εγκαταστάσεων, της πληθώρας των υπηρεσιών που μπορούν να προσφέρουν (σίτιση, στέγαση κλπ), αλλά κυρίως είναι κοντά στην περιοχή όπου ζουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι.
Πιστεύουμε ότι δεν θα βρεθεί κανένας εν ενεργεία και απόστρατος Στρατιωτικός να αντιταχθεί.
Όλοι θα αναλογιστούν το Δράμα, θα σκεφτούν ότι και αυτοί έχουν παιδιά και εγγόνια, όπως οι πυροπαθείς και οι οικογένειες τους που έχουν ανάγκη την Έμπρακτη Αλληλεγγύη.
Αλληλεγγύη που βάζει στην άκρη τα όποια Προνόμια.
Εξάλλου, η Παραχώρηση των Στρατιωτικών Κατασκηνώσεων στους Πυροπαθείς είναι μια απόδειξη ότι η κυβέρνηση και το Υπουργείο Άμυνας αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους:
  • επειδή πρόταξαν τους πολεμικούς εξοπλισμούς και για χάρη των συμφερόντων των  εφοπλιστών και των πετρελαϊκών εταιρειών άφησαν τον λαό μας απροστάτευτο χωρίς πυροσβεστικά μέσα και εξειδικευμένο προσωπικό.
  • Επειδή οικοδομούν το Επιχειρηματικό κράτος Άμυνας/Ασφάλειας που είναι Συμμέτοχο-Συνένοχο της Καταστροφής του λαού μας, με συνιστώσα του τον "κοινωνικό ρόλο του Στρατού" που απλώς συγκαλύπτει τα κενά του "Λιγότερο κράτους" των Μνημονίων και των Ιδιωτικοποιήσεων.
Πρέπει τώρα Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, Δήμαρχοι και Περιφέρεια να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Απαιτούμε την Παραχώρηση των Στρατιωτικών Κατασκηνώσεων στους Πυροπαθείς και την ευθύνη της λειτουργίας τους να αναλάβουν το Κράτος, οι Δήμοι και η Περιφέρεια.
Να φύγουν τώρα φαντάροι και στελέχη.
Να γίνουν άμεσα προσλήψεις Πολιτικού Προσωπικού ώστε και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας αλλά και για να καλυφθούν οι ανάγκες των πυροπαθών με τον πλέον ολόπλευρο τρόπο.
Φυσικά, ο λαός μας δεν έχει ανάγκη την Στρατιωτικοποίηση που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και το Στρατιωτικό κατεστημένο.
Οι πυροπαθείς είναι πολίτες και πρέπει να είναι ενταγμένοι στις τοπικές κοινωνίες.
Κανείς δεν θέλει την επανάληψη του προηγούμενοι των προσφύγων που αναζητώντας την ελπίδα μακρυά από τους πολέμους και τις επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών βρέθηκαν εσώκλειστοι σε Στρατόπεδα Συγκέντρωσης που διαχειρίζεται και Φυλάει ο Ελληνικός Στρατός. 

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 
Τηλ: 6932 955437 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου