Σάββατο 18 Αυγούστου 2018

Αμερικανικός και Τουρκικός στρατός σε κοινές περιπολίες στη Μανμπίτζ

Αμερικανοί στρατιώτες θα ξεκινήσουν την εκπαίδευση Τούρκων ώστε να εκτελούν κοινές περιπολίες στην περιοχή της Μανμπίτζ στην Συρία. Η εκπαίδευση θα ξεκινήσει τις επόμενες τρεις ημέρες, ανέφερε ο υπουργός Άμυνας Τζιμ Μάτις.
«Θα έλεγα εντός 72 ωρών. Πολύ σύντομα, ίσως συντομότατα», είπε ο Μάτις που ανέφερε επίσης πως το εκπαιδευτικό υλικό και οι εκπαιδευτές αξιωματικοί βρίσκονται ήδη στην Τουρκία.
Η όλη διαδικασία είναι απαραίτητη πριν αμερικανικές και τουρκικές δυνάμεις επιχειρήσουν από κοινού στη Μανμπίτζ. Αυτή την στιγμή οι δύο δυνάμεις επιχειρούν ανεξάρτητα αν και εν γνώσει η μια των κινήσεων της άλλης, ανέφερε το Πεντάγωνο.
Δεν είναι πάντως ξεκάθαρο αν Αμερικανοί και Τούρκοι θα ξεκινήσουν τις κοινές περιπολίες αμέσως μόλις ολοκληρωθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα.
Η Μανμπίτζ είναι η έδρα των Κούρδων μαχητών που υποστηρίζουν οι ΗΠΑ. Για τους Τούρκους οι Κούρδοι είναι απλώς τρομοκράτες. Πάντως το Πεντάγωνο ανέφερε πως στόχος των κοινών περιπολιών είναι η μακροχρόνια εδραίωση της ασφάλειας στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου