Κυριακή, 19 Αυγούστου 2018

Ο δεσπότης Μεσογαίας και τα "θαύματα" στην περιοχή του.


Σε Κυριακάτικη εφημερίδα συναντάμε το δελτίο τύπου της Μητρόπολις Μεσογαίας & Λαυρεωτικής το οποίο μας ενημερώνει ότι κατά της πρόσφατες πυρκαγιές "στις περιοχές οι οποίες ανήκουν στην γεωγραφική δικαιοδοσία της Μητροπόλεώς μας καμία εκκλησία (Ανάληψη, Αγ. Βαρβάρα, Αγ. Νικόλαος, Παναγία Σουμελά, Άγιος Θωμάς & Αγ. Πορφύριος) και κανένα προσκυνητάρι δεν υπέστη την παραμικρή ζημιά, ούτε καν μουτζούρα, τη στιγμή κατά την οποία όλων αυτών των ναών οι περίβολοι και οι αυλές κατακάηκαν".
Προφανώς ο "άγιος" Μεσογαίας, Νικόλαος Χατζηνικολάου, θέλει να μας πει ότι και στα "μαγαζιά" του έγινε κάποιο "θαύμα" και έμειναν αλώβητα από την πύρινη λαίλαπα. Για να τεκμηριώσει μάλιστα αυτό το τροπάρι του ο δεσπότης, παραθέτει και κάποιες φωτογραφίες, επιδιώκοντας να μας πείσει ότι η "θεία παρέμβαση" σταμάτησε τις φλόγες στον περίβολο των εκκλησιών. (Αυτό δεν το λέει αυτός, το συμπεραίνουμε εμείς).
Γιατί παραθέτουμε το ανόητο κήρυγμα αυτού του χριστέμπορα; Ο λόγος είναι γιατί θυμηθήκαμε ότι αυτός ο ρασοφόρος υπήρξε ο πρώτος δεσπότης που έστειλε τους παπάδες του να «ευλογήσουν» το άνοιγμα γραφείων  της ναζιστικής συμμορίας στην περιοχή του, ότι είναι ένας "άγιος" ο οποίος προσπαθεί να καθοδηγήσει το «ποίμνιο» του, στην εκλογική του συμπεριφορά για να μην … αμαρτήσει και .. βρεθεί στην κόλαση, ενώ έχει ιδιαίτερο ταλέντο στην χριστεμπορία όπως διαβάζουμε σε περασμένη ανάρτησή μας.

Δεσπότης Μεσογαίας: Από την νεκροφιλία-χριστεμπορία, στην καθοδήγηση του "ποίμνιου" του τι θα ψηφίσει.


Ο δεσπότης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος Χατζηνικολάου έγινε ευρύτερα γνωστός το 2011 όταν υπήρξε ο πρώτος αρχιρασοφόρος μετά την δικτατορία των Συνταγματαρχών όταν έστειλε τέσσερις παπάδες για να «ευλογήσουν» το άνοιγμα γραφείων της Χρυσής Αυγής στην Αρτέμιδα Αττικής. Ηταν η πρώτη φορά που η Εκκλησία έδινε «αγιασμό» στα γραφεία μιας απροκάλυπτα ναζιστικής οργάνωσης και από τότε το παράδειγμα του δεσπότη Μεσογαίας ακολούθησαν και άλλοι δεσποτάδες.

Αυτός λοιπόν ο «φωτισμένος άγιος» σε ένα μακροσκελές γραπτό κήρυγμα του, προσπαθεί να καθοδηγήσει το «ποίμνιο» του, στο ποιους πρέπει να μην ψηφίσουν στις ερχόμενες εκλογές για να μην … αμαρτήσουν και βρεθούν στην κόλαση.
Σύμφωνα, λοιπόν με το «θεόπνευστο» τροπάρι του απευθύνεται στο «πλήρωμα της εκκλησίας» και τους λέει ότι αν ψηφίζουν πολιτικούς με τα ακόλουθα χαρακτηριστικά πως αμαρτάνουν: «Η ευθύνη γενικά των πολιτικών εκπροσώπων μας είναι μεγάλη. Αυτοί μας χάλασαν. Αυτοί μας έφτιαξαν μία κοινωνία ανεκτική στα ναρκωτικά, ασεβή στα ιερά, άτονη η αναρχική στις αντιδράσεις. Αποποινικοποίησαν τη μοιχεία, νομιμοποίησαν τις αμβλώσεις, θεσμοθέτησαν τον πολιτικό γάμο και τις ανίερες συμβιώσεις, κατήργησαν την αργία της Κυριακής. Καί τώρα; Τώρα θέλουν να καίνε τους νεκρούς, να παντρεύουν άτομα του ιδίου φύλου, να παίρνουν τα όργανά μας εικάζοντας τη συναίνεσή μας, να διευκολύνουν τους ανθρώπους να φεύγουν από αυτόν τον κόσμο με πολιτική κηδεία, αδιάβαστοι, δίχως μια προσευχή, δίχως μια ευλογία για την άλλη ζωή, με μοναδική σφραγίδα ένα μικρό ηλεκτρονικό τσιπάκι και ένα τεράστιο ψέμα μέσα και γύρω τους».
Μάλιστα. Δεν έχει νόημα να σχολιάσουμε αυτές τις ανοησίες. Θα προτιμήσουμε να παραθέσουμε μια περασμένη ανάρτησή μας που είχαμε κάνει γ’ αυτόν τον «άγιο»:
Ο δεσπότης, λέει, Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, Νικόλαος Χατζηνικολάου φέρνει από τη Ρωσία μια «άγια μούμια» και ζητάει απ’ το «ποίμνιο» του να «τιμήσει» το εμπόρευμα του. Ο «άγιος» δέσποτας - ντίλερ νεκροφιλίας λοιπόν έστειλε και στα σχολεία ένα φετφά που αναγράφει:
«Προς τους μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων της Ανατολικής Αττικής. Σε λίγες μέρες, η Μητρόπολή μας θα έχει τη μεγάλη χαρά να φιλοξενήσει για ένα περίπου μήνα το σημαντικότερο ίσως κειμήλιο της Ρωσικής συνείδησης και παράδοσης, τα λείψανα του αγίου Σεραφείμ του Σάροφ.
Το δώρο που μας κάνουν οι Ρώσοι αδελφοί μας είναι ανεκτίμητο. Είναι η πρώτη φορά που το σώμα του βγαίνει από τη Ρωσία. Γι’ αυτό και θα τον συνοδεύσει έως τη χώρα μας μια ολόκληρη αποστολή από 30 άτομα. …
Γι’ αυτό και ζήτησα από τους Θεολόγους σας, με την άδεια των Διευθυντών, να αφιερώσουν μία ώρα μαθήματος στο πρόσωπό του. Όσοι μπορείτε, την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα, να έλθετε στην υποδοχή του στον Ιερό Ναό του Αγίου Τρύφωνα Παλλήνης, θα ωφεληθείτε αφάνταστα. Όσοι πάλι δεν μπορείτε εκείνη την ώρα, ελάτε στο Ναό, όποτε θέλετε, μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης 8 Οκτωβρίου. Από την ώρα εκείνη μέχρι και την Κυριακή 2 Νοεμβρίου, το Λείψανό του θα βρίσκεται στο Ναό της Παναγίας Σουμελά, στο Μενίδι.
Απορρίψτε με όλη τη δύναμή σας τους ψεύτικους θεούς, τις υποκριτικές θρησκείες, τα χωρίς αλήθεια θρησκευτικά λόγια.
Ο Επίσκοπός σας»
Ας δούμε που ανήκει η μούμια του Σάροφ που μας φέρνει ο δεσπότης χριστέμπορας να προσκηνήσουμε.
Ο «Λασκαράτος» μας ενημερώνει ότι ο πολυαναμενόμενος μούμιας ήταν ένα απερίγραπτο υποκείμενο της τσαρικής αυλής: καλόγερος αμόρφωτος, προκάτοχος του Ρασπούτιν, θαυματοποιός, κυνηγός αιρέσων, διά Χριστόν σαλός (=τρελός!), προφήτης φυσικά, κυνηγός δαιμόνων και ιδίως γονιμοποιητής μιας τσαρίνας μέσω της προσωπικής ιερής πηγής του: η κυρία κολύμπησε στα νερά της, έμεινε έγκυος κι έκανε επιτέλους αγόρι – διάδοχο του θρόνου! 
Ο τελευταίος τσάρος Νικόλαος Ρομανόφ (δηλαδή απόγονος του Σεραφείμ) τον έκανε άγιο το 1903, αλλά το 1920 οι μπολσεβίκοι κατάσχεσαν το «άγιο λείψανο» και το έκαναν έκθεμα στο μουσείο αθεΐας.
Αυτό το έκθεμα, 90 χρόνια μετά, μας φέρνει τώρα ο δέσποτας Χατζηνικολάου.
Και ας πούμε ότι ο κ. δέσποτας έχει δικαίωμα να φέρει τη μούμια του Σεραφείμ και να ρουφήξει επί ένα μήνα το χρήμα από τους πιστούς, σαν καλός μπίζνεζμαν νεκροφιλίας που είναι. Ποιος του επιτρέπει όμως να κυκλοφορεί τα παπαδόχαρτά του στους μαθητές των δημόσιων σχολείων και να ζητάει από τους θεολόγους και τους διευθυντές να γίνουν εργολάβοι του; Και γιατί αυτοί δεν τον ξεφωνίζουν, δεν τον διώχνουν με τις κλοτσιές;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου