Κυριακή 19 Αυγούστου 2018

Συγκρούσεις στο Βερολίνο μεταξύ νεοναζί και αντιφασιστών-Ματαιώθηκε ναζιστική φιέστα για την επέτειο θανάτου του Ρούντολφ Ες


Περίπου 500 αντιφασίστες αγωνιστές (σύμφωνα με την Αστυνομία) φωνάζοντας «Έξω οι ναζιστές» συγκρούστηκαν με δεκάδες ακροδεξιούς, με αφορμή την 31η επέτειο από την αυτοκτονία του υπαρχηγού του Αδόλφου Χίτλερ, Ρούντολφ Ες.

Περίπου 2.300 αστυνομικοί κινητοποιήθηκαν για να αποτρέψουν το ενδεχόμενο βίαιων συγκρούσεων στη διαδήλωση στο Βερολίνο και σε μια άλλη πορεία, με συμμετοχή μόλις 50 ανθρώπων, στη συνοικία Σπαντάου του Βερολίνου.
Αντιδιαδηλωτές πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία σε δρόμους κατά μήκος της πορείας των ναζιστών στη συνοικία Λίχτενμπεργκ του Βερολίνου, ενώ άλλοι συγκεντρώθηκαν για να φωνάξουν συνθήματα εναντίον του πλήθους των νεοναζί.

Ματαιώθηκε ναζιστική φιέστα για την επέτειο θανάτου του Ρούντολφ Ες
Οι διοργανωτές στο Βερολίνο δεν... μάζεψαν κόσμο | Dreamstime
18.08.2018, 16:51 | Ετικέτες: νεοναζί, Ναζί, Γερμανία
Συντάκτης: 
efsyn.gr

Ούτε μια ναζιστική φιέστα φαίνεται πως δεν μπορούν να οργανώσουν οι νεοναζιστές στη Γερμανία, καθώς η διαδήλωσε που είχε προγραμματιστεί για την επέτειο του θανάτου του Ρούντολφ Ες ματαιώθηκε λόγω χαμηλής συμμετοχής.

Οι διοργανωτές είχαν ανακοινώσει ότι η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στο Σπαντάου του Βερολίνου και η πορεία θα κατευθυνθεί προς τη συνοικία Φρίντριχσαϊν, μια περιοχή γνωστή για τη νυχτερινή ζωή της και την εναλλακτική σκηνή της, προκειμένου να πραγματοποιήσουν εκεί μια δεύτερη συγκέντρωση.

Συνολικά 500 άνθρωποι είχαν επιβεβαιώσει ότι θα συμμετείχαν στην πρώτη πορεία, όμως μόλις 50 έκαναν τελικά την εμφάνισή τους στο Σπαντάου.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε ότι οι αρχές θα επικεντρώσουν τώρα τις επιχειρήσεις τους στο Φρίντριχσαϊν και ότι συνολικά έχουν αναπτυχθεί στην πόλη περίπου 2.300 αστυνομικοί.

Ο Ρούντολφ Ες, το νο2 του χιτλερικού κόμματος για αρκετά χρόνια, κρεμάστηκε στις 17 Αυγούστου του 1987 σε ηλικία 93 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου