Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018

Το Υπουργείο Άμυνας ΠΕΡΙΦΡΟΝΕΙ τους φαντάρους σε ζωή και θάνατο-Μέτρα ΜΟΝΟ για να περιοριστούν οι Αυτοκτονίες των Στρατιωτικών!


ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΞΑΛΕΙΨΟΥΝ ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΙΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΘΑ κάνουν Επισκέψεις, Ομιλίες και Σεμινάρια!!!
Αναδημοσιεύουμε το παρακάτω άρθρο για να γνωρίσει η νεολαία και ο κόσμος της εργασίας πόσο "πεταμένους" έχει ο Στρατός τους φαντάρους, πόσο ΔΟΥΛΟΥΣ και ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΥΣ μας θεωρεί.
Ενώ οι αυτοκτονίες των φαντάρων και των χαμηλόβαθμων στελεχών εκτοξεύονται το Υπουργείο Άμυνας αντί να αναζητήσει τις αιτίες των δραματικών συμβάντων, παρουσιάζεται να πάλι ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟ και στέκεται ΜΟΝΟ στο θέμα των απωλειών των στελεχών.
Και αυτό βέβαια γίνεται με διάθεση να φορτώσει την ευθύνη των απωλειών στους ίδιους τους θύτες, τα νέα αυτά παιδιά που ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ ο Στρατός με τις επιλογές του, την πολεμοκαπηλεία του, σε συνδυασμό με το σύνολο της καθεστωτικής αστικής πολιτικής.'
Διαβάζουμε λοιπόν:
Αυξάνονται οι αυτοκτονίες στις ΕΔ; Το ΓΕΕΘΑ αυξάνει το επίπεδο συναγερμού
Μέτρα για να αφοπλίσει τον κρυφό, εσωτερικό εχθρό των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων παίρνει το ΓΕΕΘΑ. Ο λόγος για τις αυτοκτονίες των στελεχών, που οι δείκτες δείχνουν να διαλαμβάνουν ανοδικά χαρακτηριστικά.
Σε πρώτο χρόνο, έγινε ένα σαρωτικό σκανάρισμα όλων των περιπτώσεων αυτοχειριών. Με καταγραφή και αξιολόγηση των συνθηκών και των πιθανών αιτιών που οδήγησαν στα συγκεκριμένα περιστατικά. Στο μικροσκόπιο της συντονισμένης έρευνας του Υγειονομικού Τομέα και των Διοικήσεων, βρέθηκαν ακόμη και οι λεγόμενες ιατρικές συνιστώσες. Δηλαδή οι πιθανές εσωτερικές παθογένειες του συστήματος εσωτερικού ελέγχου.
Η έκτακτη σύσκεψη
Σύμφωνα με πληροφορίες του OnAlert προ καιρού πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν οι Διεθυντές των Ψυχιατρικών Κλινικών των Ενόπλων Δυνάμεων του Λεκανοπεδίου, καθώς επίσης οι εκπρόσωποι του Διακλαδικού Κέντρου Ψυχικής Υγείας των Ενόπλων Δυνάμεων (ΔΚΨΥΕΔ).
Στη σύσκεψη έγινε μια αναλυτική επισκόπηση και επεξεργασία όλων των δεδομένων σε ένα συντονισμένο σχέδιο δράσης για το οποίο έχει ενημερωθεί η ιεραρχία. Πέραν της αύξησης του βαθμού ετοιμότητας αλλά και του συντονισμού, αναβαθμίστηκε και το επίπεδο των ήδη υπαρχόντων μηχανισμών ψυχοκοινωνικής υποστήριξης του προσωπικού και της πρόληψης της αυτοκτονικής συμπεριφοράς.
Τακτικές “έφοδοι” και εκστρατεία ενημέρωσης – εκπαίδευσης από το ΔΚΨΥΕΔ
Σε αυτό το πλαίσιο τo Τμήμα Πρόληψης του Διακλαδικού Κέντρου Ψυχικής Υγείας των Ενόπλων Δυνάμεων θα εντατικοποιήσει τις επισκέψεις, τις ομιλίες και τα σεμινάρια που ήδη πραγματοποιεί στους Μείζονες Σχηματισμούς στην Αττική και στην επαρχία. Πέραν του πακέτου με την παρουσίαση του προβλήματος της αυτοκτονικότητας θα δίνονται κωδικοποιημένα και κατευθυντήριες οδηγίες για την αντιμετώπισή του.
Οι έχοντες θέση ευθύνης, θα λάβουν μια ρητή και επαναλαμβανόμενη υπενθύμιση για τα εγχειρίδια που έχουν εκπονηθεί. Δεν αποκλείεται η πραγματοποίηση και αχύρυθμο “φροντιστήριο” για την καλύτερη αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών. Επιπλέον θα γίνει και μια εκστρατεία ενημέρωσης που θα αφορά στην 24ωρη Τηλεφωνική Γραμμή Ψυχολογικής Υποστήριξης, η χρήση της οποίας είναι ανώνυμη και διαθέσιμη για όλο το προσωπικό.
Η Διεύθυνση Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ, θα παρακολουθεί συνεχώς την πορεία του ανησυχητικού φαινομένου συντονίζοντας το μικτό σχήμα συνεργασίας του Υγειονομικού τμήματος (Νοσοκομεία, Ιατροί και Ψυχολόγοι Μονάδων), με τις εκάστοτε Διοικήσεις.
Ακόμη εξετάζεται το ενδεχόμενο εκπαίδευσης των στελεχών στις πρώτες βοήθειες ψυχικής υγείας. Βασικός στόχος είναι να αποτελέσουν τους εσωτερικούς συνδέσμους ψυχικής υγείας ώστε να υπάρξουν περισσότερες δυνατότητες έγκαιρης αναγνώρισης και παρέμβασης. onalert.gr

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΜΑΣ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ
ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΣΚΟΤΩΘΟΥΜΕ
ΟΛΑ ΕΞΑΡΤΩΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΑΙ – Ενωθείτε Μαζί μας 
στο ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 
Μόνο Διεκδικώντας συλλογικά και αποφασιστικά μπορούμε να βελτιώσουμε την κατάσταση και την χακί καθημερινότητα. 
Συνάδελφοι, έχουμε Δικαιώματα ως Πολίτες με Στολή και Αγωνιζόμαστε για αυτά. 
Μόνο με κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό, με το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και τη συμβολή της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ μπορούμε να σταθούμε με Αξιοπρέπεια απέναντι σε κράτος, κυβέρνηση, Στρατό και στρατιωτικό κατεστημένο. 
Να φτιάξουμε ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΦΑΝΤΑΡΩΝ-ΝΑΥΤΩΝ-ΣΜΗΝΙΤΩΝ σε όλα τα στρατόπεδα, τις μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας και τα πλοία του Π.Ν. 
Να βγούμε μαζικά στην Αναφορά Παραπονούμενοι, να δημοσιοποιήσουμε την Αυθαιρεσία και το Παράλογο του Στρατού. 
Να σταθούμε ενωμένοι και μαχητικά απέναντι στον πόλεμο και τον εθνικισμό, το φασισμό και τον ρατσισμό, στην κυβερνητική πολεμοκαπηλεία και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που φέρνουν την καταστροφή και την προσφυγιά, πόνο και αίμα! 

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
Τηλ: 6932 955437
diktiospartakos@hotmail.com
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου