Δευτέρα, 6 Αυγούστου 2018

Η Μόσχα απελαύνει Έλληνες διπλωμάτες. Η σύγκρουση κλιμακώνεται!


Στην πρόσφατη ανακοίνωση μας 
Σύγκρουση Ελλάδας-Ρωσίας και Κοινωνικός Πόλεμος τονίζαμε:

Η απέλαση των Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα, με βάση την καταγγελία της ελληνικής κυβέρνησης για ρωσική ανάμειξη σε “εθνικά θέματα” όπως τα εθνικιστικά συλλαλητήρια για το όνομα της Μακεδονίας και η ένταξη της Δημοκρατίας της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, η “συμφωνία των Πρεσπών” Τσίπρα-Ζάετς, έφερε ξανά το προσκήνιο το ζήτημα των ελληνορωσικών σχέσεων και της εμβάθυνσης των σχέσεων της Ελλάδας, από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. 
O ελληνικός καπιταλισμός επιλέγει στρατηγικά το ΝΑΤΟ[1] και τις ΗΠΑ, όχι τη Ρωσία. Πρόκειται για μια απόφαση ψυχρή και υπολογισμένη από το ελληνικό μεγάλο κεφάλαιο και το κράτος του, σύμφωνα με τα ελληνικά οικονομικά και γεωπολιτικά συμφέροντα, όχι για μια απόφαση “εθελόδουλη” και “αμερικανόδουλη”.  http://diktiospartakos.blogspot.com
Σε αυτό το τοπίο ανταγωνισμών, καταγράφεται η ανακοίνωσή του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών που προορίζεται για τα μέσα ενημέρωσης, η οποία δημοσιεύθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρει:
«Στις 6 Αυγούστου στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών εκλήθη ο Πρεσβευτής της Ελληνικής Δημοκρατίας στην Ρωσική Ομοσπονδία Α. Φρυγανάς, στον οποίο επιδόθηκε νότα, με την οποία ενημερώνεται για τα ληφθέντα από ρωσικής πλευράς αντίμετρα ως απάντηση στις μη φιλικές πράξεις της Αθήνας τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους σε σχέση με Ρώσους διπλωμάτες και πολίτες».
Αναλυτές επισημαίνουν την σοβαρότητα των κινήσεων της Ρωσικής Διπλωματίας:
“oι Ρώσοι διώχνουν τον εμπορικό ακόλουθο της Ελλάδας και τον υπεύθυνο επικοινωνιών, ενώ απαγόρευσαν την είσοδο στη Ρωσία του κ. Γιώργου Σακελλαρίου, διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών. Η τελευταία ενέργεια αποτελεί “ευθεία προσωπική βολή” εναντίον του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, αφού αφορά στενό συνεργάτη του.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών: “Στις 6 Αυγούστου ο Πρέσβης της Ελλάδος στη Ρωσία, Ανδρέας Φρυγανάς, κλήθηκε στο ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών όπου του παρουσιάστηκε ένα σημείωμα που ενημέρωνε την Ελλάδα για τα αντίποινα που έλαβε η ρωσική πλευρά σε απάντηση στις εχθρικές πράξεις της Αθήνας προς τους Ρώσους διπλωμάτες και υπηκόους τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους “.
ΠΗΓΗ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΑ ΜΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου