Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

Χρυσαυγίτισσα Θέμιδα Σκορδέλη: Ηθική αυτουργός σε μαχαίρωμα μετανάστη. Πήγε σπίτι της με αναστολή.


Άλλη μια καλή μέρα η σημερινή για την ελληνική αστική δικαιοσύνη και το νομικό πολιτισμό.
Έχοντας πριν λίγες ώρες στείλει σπίτι του τον κοσμηματοπώλη που πρωτοστάτησε στο λιντσάρισμα του Ζακ Κωστόπουλου, το ίδιο έκανε και με τη χρυσαυγίτισσα Θέμιδα Σκορδέλη η οποία είχε μαχαιρώσει μετανάστη.
Ήταν Σεπτέμβριος του 2011, όταν ο Ιωάννης Λουκιανός και ο Γεώργιος Μαρκουλάκης, υπό την καθοδήγηση της «αγανακτισμένης» Θέμιδας Σκορδέλη, έκαναν επίθεση σε τρεις Αφγανούς στον Άγιο Παντελεήμονα, στέλνοντας έναν εξ’ αυτών βαριά τραυματισμένο, στο νοσοκομείο. Έξι χρόνια μετά, δικαστήριο έβγαζε απόφαση, με την οποία τους καταδίκαζε σε τρία χρόνια φυλάκιση χωρίς να τους αναγνωρίζει κανένα ελαφρυντικό. Πράγμα που σήμαινε ότι τους έστελνε σπίτια τους.
Παρόμοια κινήθηκε σήμερα και το Τριμελές Πλημμελειοδικείο κήρυξε ένοχη τη χρυσαυγίτισσα Σκορδέλη για ηθική αυτουργία σε επικίνδυνη σωματική βλάβη. Η ποινή που της επιβλήθηκε μάλιστα μειώθηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση, ενώ και πάλι είναι με αναστολή. Οι συγκατηγορούμενοί της, Ιωάννης Λουκιανός και Γεώργιος Μαρκουλάκης, καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 3 ετών με αναστολή, ως φυσικοί αυτουργοί της επίθεσης με μαχαίρι σε βάρος του Αφγανού.
Όπως περιέγραψε το θύμα της επίθεσης στο δικαστήριο, δεν πρόλαβε να τους ξεφύγει και:
μπήκαν μέσα τρεις ή τέσσερις και άρχισαν να με χτυπούν πολύ άσχημα. Με μαχαίρωσαν και το μαχαίρι χτύπησε πολύ κοντά στην καρδιά
Ελληνικά δικαστήρια. Τα ασφαλέστερα καταφύγια για κάθε εγκληματία φασίστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου