Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2019

Έτος Μέριμνας Προσωπικού: όλα τα Ανέκδοτα του ΓΕΣ έχουν αποδέκτη τους φαντάρους που εκμεταλλεύεται!

ΠΟΝΕΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ
Οι καταγγελίες των φαντάρων της Σάμου που δημοσιοποίηθηκαν πρόσφατα από το Δίκτυο Σπάρτακος δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν αφού δεν φαίνεται "να ιδρώνει το αυτί" Υπουργείου και αξιωματικών. 
Οι φαντάροι σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα ξόδεψαν μεγάλα ποσά για να φύγουν με το γκρουπάκι των Χριστουγέννων και να επιστρέψουν στις μονάδες τους. Σα να μην έφτανε η ήδη επιβαρυμένη οικονομικά κατάσταση για τους στρατιώτες και τις οικογένειες τους, αυτή τη φορά ήρθε να προστεθεί επιπλέον "καπέλο". 
Η συντριπτική πλειοψηφία των φαντάρων δεν κατάφερε να εξασφαλίσει εισιτήριο στις οικονομικές θέσεις όπου με την στρατιωτική έκπτωση (25%) κοστίζει 36 ευρώ , μιας και σύμφωνα με την εταιρία εξαντλήθηκαν πολύ γρήγορα, έτσι πλήρωσαν από 40 ευρώ και πάνω. 
Η στρατιωτική ηγεσία φαίνεται πως δεν μπορεί να εξασφαλίσει από τις ακτοπλοϊκές εταιρίες ούτε μερικά εισιτήρια παρότι γνωρίζει εγκαίρως τις ανάγκες σε εισιτήρια για τις μετακινήσεις των στρατιωτών.  
Μάλιστα η εταιρία Hellenic Seaways τρομοκράτησε κιόλας όσους φαντάρους μπορούσε λέγοντάς τους πως δεν υπάρχουν εισιτήρια και δε θα μπουν μέσα. 
Έτσι κάποιοι στρατιώτες υπό αυτό το φόβο έκλεισαν αεροπορικά τελευταία στιγμή αξίας 200 ευρώ ενώ τελικά άλλοι κατάφεραν να επιβιβαστούν στα πλοίο με πιο ακριβά εισιτήρια. 
Είναι φανερό ότι στο βωμό του κέρδους, Στρατός και ταξιδιωτικές εταιρίες έχουν ως στόχο να πιούνε το αίμα των στρατιωτών.

​Τα παραπάνω και όσα έχουν καταγγείλλει οι φαντάροι σε σχέση με τις συνθήκες στις μονάδες της Σάμου δεν είναι τα μόνα που κάνουν την υποχρεωτική θητεία ακόμα πιο βαριά. 
Ακόμα και οι μετακινήσεις εντός του νησιού είναι είδος προς εξαφάνιση. 
Τα δρομολόγια του τοπικού ΚΤΕΛ σταματούν νωρίς, το Σαββάτο είναι εξαιρετικά αραιωμένα και την Κυριακή δεν υπάρχουν καν! 
Έτσι οι φαντάροι ουσιαστικά μένουν αποκλεισμένοι στις περιοχές της μονάδας τους, με πολλές απ αυτές να είναι σε μικρά χωριά του νησιού. Αν και όταν οι φαντάροι μπορούν να πάρουν έξοδο, δεν έχουν παρά να αρκεστούν στις παροχές των κατά τόπους καταστημάτων. Διαφορετικά η μόνη λύση που τους απομένει για να εξασφαλίσουν μια αξιοπρεπή έξοδο είναι να καταφύγουν στη δυσβάστακτη λύση του ταξί μοιράζοντας τα έξοδα. 
Παράδειγμα του φαινομένου αποτελεί στρατόπεδο σε χωριό/ στους Μυτηλινιούς όπου ακόμη και αν μοιραστούν το ταξί οι φαντάροι οφείλουν να ξοδέψουν τουλάχιστον 8 ευρώ έκαστος για να πάνε και να έρθουν στο Βαθύ. Ενώ για τα στρατόπεδα στο Καρλόβασι οι στρατιώτες αναγκάζονται να πληρώνουν ταξί για να μετακινηθούν από τις μονάδες στη πόλη πληρώνοντας 10-12 ευρώ για δύο διαδρομές.

Δεν επιλέξαμε να κάνουμε την στρατιωτική μας θητεία αλλά αναγκαστήκαμε. 
Χάνουμε χρόνο και χρήμα κατά τη διάρκεια της, για να προσφέρουμε απλήρωτη εργασία (καθαριότητα, γραμματειακή υποστήριξη, μαγείρεμα, λάντζα, μαστορέματα, κλπ) σε αξιωματικούς και στρατόπεδα. 
 Απαιτούμε λοιπόν οι βασικές ανάγκες μας να καλύπτονται πλήρως.

Η ηγεσία του υπουργείου ξέρει μια χαρά να κλείνει συμφωνίες με πολεμικές βιομηχανίες σπαταλώντας υπερογκα ποσά για την πολεμική μηχανή, να υπογράφει μνημόνια συνεργασίας με άλλες κυβερνήσεις για πολεμικές επιχειρήσεις στην περιοχή. Απ ότι φαίνεται όμως δυσκολεύεται να προχωρήσει σε συμφωνίες που θα βελτιώνουν τις συνθήκες διαβίωσης των οπλιτών.

Απαιτούμε η μετακίνηση και κάθε άλλη βασική ανάγκη να καλύπτεται από τον Ελληνικό στρατό.
Aπαιτούμε κινήσεις που θα μας πηγαίνουν από και προς τις πόλεις του νησιού στις εξόδους μας και όχι στα χωριά που είναι δίπλα γιατί δήθεν απαγορεύεται
Απαιτούμε εισητήρια και φύλλα πορείας για όλους τους φαντάρους στις άδειές μας πήγαινέλα
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
http://diktiospartakos.blogspot.gr
τηλ: 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου