Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2019

80 ΛΔΒΕΘ στη ΚΩ: 9 ώρες σκοπιά κάθε μέρα-έτσι γίνονται πράξη οι ευχές του ΓΕΣ για ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!

Στον 80 ΛΔΒΕΘ στην Κω πιστεύουν ότι είναι λογικό να φυλάει ένας φαντάρος σκοπιά 9 ώρες μέσα στο καταχείμωνο και στο κρύο. 
Το φυλάκιο της Αϊποβρυσης μετά τα Χριστούγεννα βρίσκεται υποστελεχωμένο με αποτέλεσμα οι φαντάροι εκεί να αναγκάζονται να κάνουν 9 ώρες την ημέρα, κάθε μέρα, σκοποί. Το φυλάκιο βρίσκεται στα βουνά της Κω και όπως είναι λογικό η θερμοκρασία μπορεί να φτάσει και τους 4 βαθμούς αυτές τις μέρες.
Το πρόβλημα αυτό δεν υπήρχε πριν τα Χριστούγεννα παρότι υποτίθεται οτι στα γκρουπ των αδειών οι φαντάροι χωρίστηκαν τυχαία και ισόποσα. 

Δεν γνωρίζουμε με ποια λογική η διοίκηση αποφάσισε να στείλει λιγότερα άτομα στο φυλάκιο της Aϊποβρύσης αυτή την φορά και αν θεωρεί ότι κάτι τέτοιο είναι βιώσιμο. Πάντως δεν έχουμε ακούσει κάτι για υποστελέχωση στα φυλάκια που επιτηρούν τις ακτές της Κω για να τσακώσουν και να τσακίσουν πρόσφυγες.

Απαιτούμε να σταλθούν και άλλοι φαντάροι στο φυλάκιο της Αϊποβρύσης για να μπορούν οι συνάδελφοι εκεί να κάνουν αξιοπρεπή θητεία και να μην διαλυθούν από την κούραση και το κρύο. 

Εκτός αν μιας και φεύγει το 2018, φεύγει και η μέριμνα για το προσωπικό που υποτίθεται ότι συμβολίζει για το ΓΕΕΘΑ το 2018.


Κανένας φαντάρος μόνος του, κανένας φαντάρος διαλυμένος ψυχολογικά η σωματικά. 
Να βγούμε παραπονούμενοι στην αναφορά για ότι συμβαίνει. 
Να δημοσιεύσουμε γράμματα με τα παράπονα μας στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων και στο Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος
Να διεκδικήσουμε συλλογικά και αποφασιστικά την αξιοπρέπεια!

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
http://diktiospartakos.blogspot.gr
τηλ: 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου