Τετάρτη, 9 Ιανουαρίου 2019

Γαλλία: έχουμε τον 4ο καλύτερο Στρατό-να χρησιμοποιήσουμε όπλα ενάντια στα Κίτρινα Γιλέκα


Ο ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

Η Μαρία Δεναξά σε ανταπόκριση της από τη Γαλλία αποκάλυψε ότι ο Λουκ Φερί, πρώην υπουργός παιδείας κάλεσε τους αστυνομικούς να χρησιμοποιήσουν τα όπλα στις κινητοποιήσεις «Να χρησιμοποιήσουν τα όπλα τους. Αρκετά. Έχουμε τον 4ο καλύτερο στρατό στον κόσμο είναι ικανός να βάλει τέλος σ αυτές τις μ@λ@%^ς» δήλωσε https://www.ouest-france.fr

Ο Luc Ferry, πρώην υπουργός Εθνικής Παιδείας, είναι ταυτόχρονα υπεύθυνος για τις δυνάμεις της σωστής έκδοσης αδειών.
Η Μαρλέν Σιάπα υπουργός Ισότητας του Μακρόν, εξέφρασε την επιθυμία να ταυτοποιηθούν όλοι οσοι συμμετείχαν στον διαδικτυακό έρανο υπέρ του πυγμάχου γιατί όπως είπε είναι συνένοχοι


Στο στόχαστρο κάθε ένας διαδηλωτής που δεν αρκείται σε μια κινητοποίηση "παρέλαση".
Το παρακάτω παράδειγμα από την Γαλλία είναι χαρακτηριστικό. 
Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η Διεθνής Αμνηστία βλέπουμε ότι όπως αναφέρουν τα επίσημα στοιχεία, η καταστολή που δέχτηκαν οι διαδηλωτές από τις αστυνομικές δυνάμεις είχε σαν αποτέλεσμα να τραυματιστούν 1.407 διαδηλωτές, οι 46 απ' αυτούς πολύ σοβαρά.

Όπως αναφέρει αυτή η έρευνα, τα αστυνομικά όργανα, τα οποία βιαιοπράγησαν στους διαδηλωτές δεν αντιμετωπίζουν καμιά διοικητική ή ποινική κύρωση.

Τα καθεστωτικά ΜΜΕ της Γαλλίας έδωσαν πλήρη κάλυψη «στην υπερβολική χρήση βίας από την αστυνομία».

Απ' την άλλη πλευρά, στις διαδηλώσεις των "Κίτρινων Γιλέκων", το Σάββατο που μας πέρασε, ένας διαδηλωτής ο οποίος όπως δηλώνει ότι "εξοργίστηκε"όταν είδε την αστυνομία να "ρίχνει δακρυγόνα και να τραυματίζει ανθρώπους με τα φλας μπολ", αντέδρασε δυναμικά στις δυνάμεις καταστολής. (Παραθέτουμε το βίντεο).

Το θέμα, λοιπόν με τον άοπλο διαδηλωτή, ο οποίος με ακάλυπτο πρόσωπο στρέφεται με γυμνά χέρια απέναντι στα πάνοπλα Γαλλικά ΜΑΤ έγινε το κύριο θέμα για μέρες για τα ΜΜΕ της χώρας. Συνελήφθη, του ασκήθηκε ποινική δίωξη που πιθανόν να του κοστίσει -βάση της Γαλλικής νομοθεσίας- πέντε χρόνια φυλακή και πρόστιμο 45.000 ευρώ.Αυτή όμως είναι η μια πλευρά της κατάστασης. Η άλλη και η πιο ουσιαστική είναι η παρουσία του λαϊκού παράγοντα στην Γαλλία και οι εξελίξεις που μπορεί να προκύψουν. (Μιλάμε πάντα για εξελίξεις εντός του αστικού πλαισίου, αφού δεν υπάρχει μια οργανωμένη ταξική πρωτοπορία για να μπολιάσει το συνειδητό με το αυθόρμητο και να επιφέρει ουσιαστικές αλλαγές που να πλήξουν τον πυρήνα του αστικού συστήματος).Κι αυτό προκύπτει από την διαπίστωση ότι όσα μέσα και να χρησιμοποίησε η Γαλλική κυβέρνηση δεν μπόρεσε να καταστείλει το κίνημα των Κίτρινων Γιλέκων.

Η λαϊκή υποστήριξη είναι μεγάλη με απόδειξη ότι μέσα σε λίγες ώρες από την στιγμή που έγινε γνωστό το πρόστιμο που μπορεί να επιβληθεί στον διαδηλωτή που αναφέραμε, μέσω ιστοσελίδας, συγκεντρώθηκαν 115.000 ευρώ για συμπαράσταση του, (μια σημείωση: ο γενικός γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Γαλλίας, δήλωσε πως δεν υποστηρίζει τον έρανο, ούτε τη βία), ενώ ο πανικός που επικρατεί στο κυβερνητικό επιτελείο είναι ολοφάνερος.


Το υποδηλώνει άλλωστε ότι η Γαλλική κυβέρνηση επιστρατεύει 80.000 άντρες των δυνάμεων καταστολής για να βρεθούν απέναντι στην ένατη διαδήλωση των Κίτρινων Γιλέκων το επόμενο Σάββατο.https://tsak-giorgis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου