Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

Μισθοφόροι Στρατιώτες, Πράκτορες της DIA και Αμερικανικός Στρατός δρουν μαζί στην Συρία


Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΦΕΡΝΕΙ ΧΡΗΜΑ
Η τελευταία βομβιστική επίθεση στη βόρεια Συρία, με Αμερικανούς, απέδειξε το πλήθος των υπηρεσιών, κρατικών και ιδιωτικών που δρουν σε αυτή τη διαλυμένη από τον πόλεμο χώρα.
Απέδειξε την αγαστή συνεργασία του Αμερικανικού Στρατού με τους πράκτορες της DIA, αλλά και τους Ιδιωτικούς Στρατούς, που φυσικά δεν κατονομάζονται, ενώ δεν διευκρινίζεται ποιος είναι ο εργοδότης τους και "ποια υπηρεσία" προσφέρουν!
Διαβάζουμε λοιπόν στο δημοσίευμα του ΑΠΕ ΜΠΕ που φυσικά δεν απαντά σε αυτά τα ερωτήματα, αλλά απεναντίας επιχειρεί να φορτίσει συναισθηματικά την είδηση...
ΗΠΑ: Ένας πρώην πεζοναύτης και μια γυναίκα στους νεκρούς στην επίθεση της Μανμπίζ 

Μια γυναίκα και ένας πρώην πεζοναύτης περιλαμβάνονται στους τέσσερις Αμερικανούς που σκοτώθηκαν την Τετάρτη σε βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στη βόρεια Συρία, η οποία αποδίδεται στο Ισλαμικό Κράτος, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Πεντάγωνο.

Η Σάνον Κεντ, 35 ετών, είναι η πρώτη γυναίκα που σκοτώνεται εν υπηρεσία στη Συρία, διευκρίνισε ένα στέλεχος του Πενταγώνου. 

Η Κεντ καταγόταν από τη Νέα Υόρκη και ήταν ειδική στον τομέα των στρατιωτικών πληροφοριών. Μαζί με τους συναδέλφους της, εκτελούσε περιπολία "ρουτίνας" στην πόλη Μάνμπιτζ, όταν δέχτηκαν την επίθεση, κοντά σε ένα εστιατόριο.

Τα άλλα θύματα, τα στοιχεία των οποίων δόθηκαν στη δημοσιότητα, ήταν ένας 37χρονος ταγματάρης, ο Τζόναθαν Φάρμε και ένας πολιτικός υπάλληλος της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών (DIA), ο Σκοτ Γουιρτζ.

Το Πεντάγωνο δεν ανακοίνωσε την ταυτότητα του τέταρτου Αμερικανού, ο οποίος εργαζόταν για μια ιδιωτική εταιρεία και ήταν πρώην πεζοναύτης.
Δύο κυβερνητικές πηγές είπαν στο πρακτορείο Reuters ότι η Ουάσινγκτον θεωρεί υπεύθυνο για την επίθεση το Ισλαμικό Κράτος. 
Η επίθεση αυτή σημειώθηκε σχεδόν έναν μήνα αφότου ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία, διαβεβαιώνοντας ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει ηττηθεί. Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Πόσο έχει καλλιεργηθεί λοιπόν το έδαφος για να γίνει πράξη η πρόταση του πρώην επικεφαλή της Blackwater Έρικ Πρινς να αντικαταστήσουν οι Μισθοφόροι τα Αμερικανικά στρατεύματα που δηλώνει ο Τραμπ ότι θα αποχωρήσουν....  

Θα αναπτυχθούν Αμερικανοί μισθοφόροι στη Συρία;


Μισθοφόροι αμερικανικών εταιρειών ασφαλείας είναι πιθανό να αντικαταστήσουν τα αμερικανικά στρατεύματα στη Συρία, όποτε κι εάν αποχωρήσουν, δήλωσε ο πρώην επικεφαλής της Blackwater Έρικ Πρινς.

Σύμφωνα με τον Έρικ Πρινς, οι μισθοφόροι μπορούν όχι μόνο να προστατέψουν τους συμμάχους των ΗΠΑ στην περιοχή, δηλαδή τις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), αλλά και να βοηθήσουν στην αναχαίτιση της ιρανικής διείσδυσης στη Συρία.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν μια μακροχρόνια στρατηγική υποχρέωση να παραμείνουν στη Συρία.
»Αλλά, επίσης νομίζω, ότι δεν είναι μια καλή ιδέα να εγκαταλείψουμε τους συμμάχους μας», δήλωσε στο Fox Business.
Στη Συρία δεν έχουν αναπτυχθεί μέχρι στιγμής Αμερικανικές μισθοφορικές εταιρίες.
Ωστόσο, είναι γνωστό ότι πολλοί Ρώσοι μισθοφόροι μάχονται στο πλευρό της συριακής κυβέρνησης.
Ο Πρινς, που είχε υποστηρίξει την προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ με 250.000 δολάρια, είχε κάνει μια παρόμοια πρόταση για το Αφγανιστάν, λέγοντας ότι 6.000 μισθοφόροι θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τα αμερικανικά στρατεύματα στη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου