Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

Περίεργος “άξονας” για τον Nord Stream 2 με προσθήκη Κίνας σε Ρωσία-Γερμανία!


Περίεργος “άξονας” για τον Nord Stream 2 με προσθήκη Κίνας σε Ρωσία-Γερμανία!
Ο κόσμος αλλάζει: το Πεκίνο ξαφνικά εμφανίζεται στο πλευρό της Ρωσίας και της Γερμανίας, απέναντι στις πιέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών για το δικαίωμα αυτών των χωρών να κατασκευάσουν το Nord Stream – 2. Ενώπιόν μας, αναδύεται μία συμμαχία των τριών δυνάμεων, η οποία αντιδρά στις ΗΠΑ, τουλάχιστον σε ένα συγκεκριμένο, αλλά θεμελιώδες ζήτημα. Γιατί η Κίνα αντιδρά τόσο έντονα για ένα θέμα που δεν την απασχολεί άμεσα;
Οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες θα πρέπει να σέβονται το δικαίωμα των εταιρειών να αποφασίζουν ανεξάρτητα για συνεργασία με εταιρείες από άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Nord Stream – 2, δήλωσε την Τετάρτη η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, Χούα Τσιούνγκ.
«Επιστήσαμε την προσοχή στις σχετικές ανακοινώσεις και τις σκληρές αντιδράσεις που προκάλεσαν στη Γερμανία», αναφέρει το RIA Novosti. “Κάθε χώρα και κάθε πρόσωπο θα πρέπει να σεβαστεί πλήρως αυτήν την θέση”, πρόσθεσε η Κινέζα διπλωμάτης.
Η Μόσχα έχει ήδη υποδεχθεί τη χειρονομία του Πεκίνου. Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα χαρακτήρισε την δήλωση της συναδέλφου της ως ένα σημάδι σεβασμού του διεθνούς δικαίου και “μια ρεαλιστική στάση απέναντι στις τάσεις που λαμβάνουν χώρα στον κόσμο”. “Πρόκειται για διαπίστωση των λανθασμένων ενεργειών, που σχετίζονται ιδιαίτερα με τον προστατευτισμό”, ανέφερε ο Ζαχάροβα στην εφημερίδα vzlyad.
ΠΗΓΗ: https://vz.ru/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου