Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019

Είναι ξεφτίλα να γίνεις Επαγγελματίας Οπλίτης...

Παρμενίων 2018 ΕΠΟΠ Προκήρυξη 2019 πότε βγαίνειΕΠΟΠ Προκήρυξη 2019;;;
Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν αυξηθεί τα άρθρα που κάνουν λόγο για σχεδιαζόμενες προσλήψεις ΕΠ.ΟΠ.
Το Υπουργείο Άμυνας, με χαρακτηριστική περίπτωση τον πρώην ΥΕΘΑ Π.Καμμένο, επιδιώκει να εκμεταλλευτεί την αγωνία της νεολαίας μπροστά στα αδιέξοδα της Ανεργίας και εργασιακής περιπλάνησης.
Και να βρει επιτέλους τους Μισθοφόρους που απαιτούν τα επιθετικά της σχέδια σε Αιγαίο-Ανατολική Μεσόγειο, τους ΡΑΜΠΟ για να αναλάβει ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑΣ των λαών από τα Βαλκάνια μέχρι τη Μέση Ανατολή-Αφρική, τους Μπράβους στα χακί για την εφαρμογή των Δογμάτων Πολέμου/Καταστολής.
Για να επιτελέσει ο Στρατός τον σύγχρονο ρόλο του ως Πάροχος Ασφάλειας όπως τονίζει ο εκλεκτός των εφοπλιστών και των ΗΠΑ, νέος Υπουργός Άμυνας Αντιναύαρχος Αποστολάκης.
Ταυτόχρονα, την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία απασχολεί η παταγώδης Αποτυχία πρόσληψης ΟΒΑ. Να θυμίσουμε όμως τι σημαίνει ΟΒΑ: Οι ΟΒΑ λοιπόν έρχονται να αντικαταστήσουν τους πιο ακριβούς Μισθοφόρους ΕΠ.ΟΠ. και ταυτόχρονα δεν τους αναγνωρίζεται κανένα δικαίωμα των τελευταίων.
Ο αηδιαστικός και εξίσου εκμεταλλευτικός μηχανισμός που έχει στήσει το Υπουργείο Άμυνας είναι ο εξής: 
αφού τελειώσεις τους 9 μήνες της στρατιωτικής θητείας και υποστείς όλη την καταπίεση-εργασιακή εκμετάλλευση-οικονομική επιβάρυνση που είναι η Υποχρεωτική Στράτευση, καλείσαι να προβείς σε Ανακατάταξη ως Μισθοφόρος Στρατιώτης.
Με αυτή τη διαδικασία ο Στρατός δεν χρειάζεται να σε εκπαιδεύσει, ούτε και να σου κάνει πρόσληψη.
Ουσιαστικά από Έφεδρος Στρατιώτης της αγγαρείας και της μαυρίλας, μετατρέπεσαι σε Μισθοφόρος Στρατιώτης-ΟΒΑ των 600 ευρώ της αγγαρείας και τελευταίος τροχός της αμάξης. 
Μάλιστα, για να σε έχουν περισσότερο στο χέρι, σου ανανεώνουν την Σύμβαση ανά 6 μήνες, το πολύ για 3 χρόνια. 
Και μετά σε πετούν στο δρόμο. Μετά σε πετούν στην Ανεργία. Δεν σε χρειάζονται άλλο. ΕΛΗΞΕΣ! 
Τώρα λοιπόν που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προπαγανδιστικά δηλώνει ότι "ήρθε η ανάπτυξη", επιχειρεί να επιστρέψει στην προηγούμενη εκδοχή των Μισθοφόρων Στρατιωτών, τους ΕΠ.ΟΠ. Αιχμή του δόρατος αυτής της επικοινωνιακής τακτικής βρίσκονται οι γνωστοί σε όλους Κύκλοι του ΓΕΣ που διαρρέουν θέματα στον Τύπο και κάνουν λόγο για ανάγκη προσλήψεων ΕΠΟΠ, τα οποία πολλοί τα μεταφράζουν ότι επίκειται προκήρυξη.
Πρωτίστως η επικοινωνιακή καταιγίδα στοχεύει το δοκιμαζόμενο λαό μας που πρέπει να αποδεκτεί ότι στο όνομα των εθνικών κινδύνων και της τουρκικής επιθετικότητας πρέπει να υποστεί νέες θυσίες ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ για αγορές όπλων και Προσλήψεις Μισθοφόρων Στρατιωτών! 
Στο κείμενο όμως που αναδημοσιεύουμε και αρχικά είχε δημοσιευτεί σε μιλιταριστικό σαιτ αποδεικνύεται μέσα από τις σκέψεις που κατέθεσαν οι ίδιοι οι ΕΠ.ΟΠ. τι Ξεφτίλα είναι ο Επαγγελματίας Στρατιώτης. Και φυσικά, οι συνάδελφοι στρατιώτες έχουν πάρα πολλά να πουν για αυτό!
Διαβάζουμε λοιπόν:

Αγαπητοι μου συναδερφοι ΕΠΟΠ.
Ηταν αρχες του 2002 οταν ο τοτε Υπουργος Εθνικης Αμυνης της χωρας ανακοινωσε σε ολους τους Ελληνες τον θεσμο των ΕΠΟΠ και την αμεση προσληψη τους με Ευρωπαικο προγραμμα και “Ευρωπαικες Συνθηκες” για την βελτιωση των Ενοπλων Δυναμεων. Ετσι λοιπον ολοι σας οπως και εγω εχοντας πανω απ΄ ολα την αγαπη για την πατριδα και την σημαια πηραμε μερος στην προκυρηξη εχοντας καποια ονειρα. Ονειρα τα οποια απο την μερα της καταταξης μας χανονταν αφου οπως αποδειχθηκε μας προσελαβαν να για κλεινουνε τρυπες και για να βοηθαμε τους φανταρους που υπηρετουσαν την θητεια τους στην πατριδα να περνουν πιο καλα. Απο μαρτυριες αλλα και απο παραιτησεις ΕΠΟΠ και των τριων σωματων η κατασταση μερα με την μερα γινονταν ολο και πιο ασχημη αφου κανενας δεν ηξερε τι ησουν,τι σημαινει ΕΠΟΠ, μεχρι που η ενημερωση απο τα επιτελεια αλλα και απο εσωτερικες διαταγες που καθιερωνε ο καθε Διοικητης οτι το προσωπικο αυτο ειναι σαν τους φανταρους απλα αυτοι πληρωνονται. Απο τοτε και μετα ο θεσμος των ΕΠΟΠ καταστραφηκε κ το ονειρο εγινε εφιαλτης αφου εκανε ανθρωπους να χανουν την αξιοπρεπειας τους και τον σεβασμο που ειχαν αποκτησει περιφανα απο τις οικογενειες τους. Ποιος ενδιαφερθηκε για εμας;
Ποιος προσπαθησε να κανει κατι για εμας;
Παρα μονο ολοι κοιταζαν τον συμφερον τους και ποτε δεν ασχοληθηκαν πραγματικα με τον ” Ευρωπαικο Στρατο”οπως ηθελαν να λενε.
Και φτανουμε τωρα στο λογο που σας καλω ολους να ζητησουμε πισω αυτο που μας πηραν την Αξιοπρεπεια μας!!!! 
Μετα απο 15 χρονια υπηρεσιας σας λεω με σιγουρια οτι ειμαστε και θα ειμαστε αυτοι που θα κλεινουν τις τρυπες και θα διευκολυνουν καποια εσωτερικα συμφεροντα. Απο βαθμολογικης αποψης 4 βαθμους λαμβανουμε ολους και ολους συγκεκριμενα μεχρι το βαθμο του Αρχιλοχια κτλ.

Δεν υπαρχει σεβασμος απο τους αλλους συναδερφους απο σχολες αφου κ ο πιο νεος απο σχολη ειναι πιο αρχαιος απο απολους μας.
Διαρκως μπροστα μας βρισκουμε αξιωματικους οι οποιοι κανονταν χρηση του βαθμου τους κ σε συνδιασμο του νεαρου της ηλικιας τους σε μειωνουν σε καθημερινη βαση και σε εχουν το παιδι για ολα και ας τους ριχνεις στην πλατη 18 χρονια παραπανω σε ηλικια.
Ενδιαφερον και σεβασμο ζηταμε και καποιες λυσεις οι οποιες θα φερουν την πραγματικη ισορροπια στις Ενοπλες Δυναμεις. Επιτελους Βοηθηστε μας!!!!


Εμείς καλούμε τους συναδέλφους που παρασύρθηκαν και "μάσησαν" στην προπαγάνδα του Υπουργείου Άμυνας για δήθεν "καριέρα στον Στρατό" να σηκωθούν και να φύγουν τώρα από την χακί εκμετάλλευση και καταπίεση.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΣ ΣΕ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΓΙΑ ΗΠΑ-ΕΕ-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Τηλ. Επικ. 6932 955437 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου