Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019

Πρέπει να μειωθεί η ένταση μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας αλλά όχι να περιοριστεί ο Πόλεμος κατά των Προσφύγων

Στην σκιά της είδησης ότι "Βρέθηκε πετρέλαιο στην κυπριακή ΑΟΖ
http://diktiospartakos.blogspot.com, ο νέος Υπουργός Άμυνας
 Αποστολάκης τονίζει ότι δημιουργείται ένας δίαυλος επικοινωνίας για να μειωθεί η ένταση στο Αιγαίο!

Ο υπουργός Άμυνας βρέθηκε στα Χανιά την Κυριακή, στις εκδηλώσεις για την επέτειο επανάστασης του Ακρωτηρίου το 1897.

Ο Αποστολάκης ερωτήθηκε για την πορεία των σχέσεων της Αθήνας με την Άγκυρα, με αφορμή το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία. «Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, πάντα έχουν ένα θέμα, πάντα έχουμε up και down... Αυτό τον καιρό και μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού, έχει φανεί ότι μπορούμε ξανά να ενώσουμε ένα δίαυλο επικοινωνίας με στόχο να πέσει η ένταση στο Αιγαίο επ’ ωφελεία και των δύο χωρών. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να είμαστε μονίμως σε σύγκρουση και να διακινδυνεύουμε ανά πάσα στιγμή να προκύψει κάποιο ατύχημα με ανεξέλεγκτες εξελίξεις» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αποστολάκης.


Δεν υπάρχει πιστεύουμε κανείς που να διαφωνήσει με τις δηλώσεις αυτές.

Υπάρχουν πολλοί που ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ με τα όσα δεν ομολογεί ο Αποστολάκης.

Γιατί όπως είχαμε τονίσει από τη μεριά μας στην ανακοίνωση μας 

"Συνέντευξη Τσίπρα στο Anadol-Ελλάδα και Τουρκία: όρος κρατικής συνεννόησης ο Πόλεμος κατά των λαών και των προσφύγων!

Στην συνέντευξη του στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, μία ημέρα πριν από την επίσκεψή του στην Άγκυρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τονίζει ότι Ελληνικό-Τουρκικό κράτος, ΗΠΑ, ΕΕ και ΝΑΤΟ συνεργάστηκαν και συνεργάζονται στον πόλεμο κατά των προσφύγων, τονίζοντας ότι αυτή η "συνεργασία" μπορεί να αποτελέσει βάση ευρύτερης συνεννόησης. 
Δηλαδή, το δύο κράτη εξασφαλίζουν τη δυνατότητα ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, σταματώντας σε Αιγαίο και Έβρο τις προσφυγικές ροές των απελπισμένων!

Πως γίνονται αυτά πράξη;
Η παρακάτω είδηση είναι σαφής...

Προμήθεια 23 περιπολικών σκαφών από το Λιμενικό Σώμα


Στο πλαίσιο της αναβάθμισης και ενίσχυσης των επιχειρησιακών μέσων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.), ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης υπέγραψε απόφαση με την οποία προκηρύχτηκε διεθνής, ηλεκτρονικός, ανοικτός διαγωνισμός για την προμήθεια:

10 Περιπολικών Σκαφών πνευστού τύπου μήκους 11-12μ., προϋπολογισθείσας αξίας 2.200.000,00 ευρώ (απαλλάσσεται ΦΠΑ), και

13 Ταχύπλοων Περιπολικών Σκαφών μήκους 16-19,5μ., με δικαίωμα προαίρεσης μέχρι 5 επιπλέον όμοιων, συνολικής προϋπολογισθείσας 46.800.000,00 ευρώ (απαλλάσσεται ΦΠΑ).

Τα σκάφη αυτά θα μπορούν να επιχειρούν κάτω από δυσμενείς καιρικές συνθήκες, είτε αυτόνομα ως μονάδες, είτε σε συνεργασία με τα άλλα επιχειρησιακά μέσα του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.), και θα βελτιώσουν σημαντικά την επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα στην εκτέλεση αποστολών έρευνας και διάσωσης (παροχή βοήθειας σε κινδυνεύοντα στην θάλασσα άτομα, πλοία, πλοιάρια, λέμβους ή άλλα θαλάσσια μέσα), στην ασφάλεια ναυσιπλοΐας, στην πρόληψη και αντιμετώπιση περιστατικών ρύπανσης καθώς και στην επιτήρηση, αστυνόμευση, πρόληψη και καταστολή κάθε παράνομης πράξης στον θαλάσσιο χώρο (όπως αλιευτική δραστηριότητα, παράνομη είσοδος προσώπων, τρομοκρατία, ναρκωτικά, λαθρεμπορία, έλεγχος ταχυπλόων σκαφών, υποβρύχιες δραστηριότητες, διενέργεια νηοψιών)

Η συγκεκριμένη προμήθεια συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας και η σχετική Πράξη είναι ενταγμένη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας του ΕΣΠΑ 2014-2020.
 Η προμήθεια των 10 εκ των 13 ταχύπλοων περιπολικών σκαφών συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας και η σχετική Πράξη είναι ενταγμένη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας του ΕΣΠΑ 2014-2020. Η προμήθεια των υπόλοιπων 3 περιπολικών σκαφών συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας και περιλαμβάνεται στην Ειδική Δράση “Εξοπλισμός Frontex” του Εθνικού Προγράμματος του Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας. Το μέρος της σύμβασης των 5 ταχύπλοων περιπολικών σκαφών που αποτελεί δικαίωμα προαίρεσης προβλέπεται να συγχρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας. http://policenet.gr
Αυτοί είναι οι όροι για να εξασφαλιστεί ότι θα είναι "Ο Ελληνικός Στρατός πάροχος ασφάλειας στους εφοπλιστές και Μπράβος των Πετρελαϊκών εταιρειών!" http://diktiospartakos.blogspot.com


Απέναντι τους στέκει το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, η ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ, Τούρκοι και Έλληνες Αντιρρησίες Συνείδησης και Ολικοί Αρνητές Στράτευσης που δηλώνουν

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ
ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ, ΝΑΤΟ-ΕΕ
ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ της Αντιπολεμικής Διεθνιστικής Κίνησης και του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος  την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου
Δεν θα πολεμήσω τον Μοχάμεντ
Δεν θα πολεμήσω την Εμινέ
Δεν θα πολεμήσω τον Νικολάι
Δεν θα πολεμήσω τον Αντώνη
για τα επιτελεία της Ελλάδας, της Τουρκίας και της Κύπρου
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 
diktiospartakos.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου